Chiar dacă petreci mai mult timp în bucătărie tăind castraveții în felii, aceștia îți vor fi de mare folos când vei prepara o salată combinată de murături. În plus, porționați în felii vor încăpea mai mulți în borcan și se vor așeza mai bine.
Varianta aceasta o poți prepara în același timp cu varianta clasică castraveților murați. Dai deoparte doar castraveții mai mari care vor ocupa spațiu mult în borcane. Pe cei mici îi conservi întregi, iar pe cei mari îi feliezi. Îi mai poți tăia și în felii pe lungime, dacă îi preferi așa. Se vor așeza bine în borcane și în această variantă. Urmărește mai jos rețeta explicată pas cu pas pentru a o prepara și tu și a te bucura de câteva borcane cu murături delicioase.
Castraveți murați felii – Ingrediente
- 1 kg castraveți
- 2-3 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- lujeri și flori de mărar
- 25 gr sare pentru murături
- 1 litru de apă
- 1 lingură de oțet/borcan
- 1 lingură cu boabe de muștar
- 1 lingură cu boabe de piper
- puțin hrean.
Rețeta castraveților murați – Mod de preparare
Înainte de a pregăti castraveții și saramura pentru murat, pregătește borcanele. Spală borcanele și capacele aferente cu apă caldă și detergent de vase. Clătește-le bine și sterilizează-le.
În timp ce borcanele sunt puse la sterilizat, pregătește castraveții. Spală castraveții frecându-i ușor cu buretele de vase și îndepărtează-le capetele. Apoi îi poți tăia în felii rotunde de 4-6 mm grosime, sau în sferturi, pe lungime. Pune feliile de castraveți în apă foarte rece cu 2-3 cuburi de gheață, pentru a se păstra crocante.
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le în rondele sau în fâșii. Procedează la fel și cu hreanul. Acesta are rolul de a oferi gust ușor picant castraveților, dar și de a-i menține crocanți pe perioada conservării. Separă florile de mărar de tulpini, iar tulpinile rupe-le în bucăți mai mici.
Descoperă și o rețetă de dovlecei murați felii, pentru iarnă.