Specialiștii de peste hotare recomandă consumul de varză murată. Aceasta este bogată în probiotice și vitamine. Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, poate îmbunătăți imunitatea și poate oferi multe alte beneficii organismului.
Beneficiile consumului de varză murată
Varza murată aduce o mulțime de beneficii organismului. Se crede că aceasta a fost pregătită prima dată în China, în urmă cu mai bine de două mii de ani. În acele vremuri, fermentarea alimentelor era una dintre metodele preferate de conservare și păstrare a mâncării pentru o perioadă mai lungă de timp.
Varza murată a trecut cu brio testul timpului și a devenit populară la nivel internațional. În prezent se consumă într-o mulțime de culturi, sub diferite forme. În cele ce urmează vei descoperi care sunt principalele beneficii ale consumului de varză murată.
Varza murată este bogată în nutrienți
Varza murată are o mulțime de beneficii pentru sănătate. !42 de grame de varză murată poate conține 27 de calorii, 0,2 grame de grăsimi, 6,1 grame de carbohidrați, 4,1 grame de fibre și un gram de proteine. Varza murată este bogată și în nutrienți cum ar fi: sodiu, vitamina C, vitamina K1, fier, magneziu, potasiu, fosfor și vitamina B6.
Varza murată este hrănitoare deoarece trece prin procesul de fermentație, un proces în timpul căruia microorganismele de pe varză digeră zaharurile sale naturale și le transformă în dioxid de carbon și acizi organici.
Fermentația începe atunci când drojdia și bacteriile prezente în mod natural intră în contact cu zaharurile din varză, scrie EatThis. Fermentarea creează condiții favorabile pentru creșterea probioticelor benefice, bacterii care oferă beneficii puternice pentru sănătate.
Totuși, spre deosebire de varza obișnuită, varza murată poate avea un conținut mult mai ridicat de sodiu. Descoperă mai multe despre principalele tipuri de sare și despre efectele acestora asupra sănătății.