Reclamă

Ce este o dietă cu ciorbă. Iată tot ce trebuie să știi despre ea înainte de a o alege

Dieta cu ciorbă există de secole. Te poate ajuta cu adevărat să slăbești sau este doar o dietă care nu dă rezultatele pe care le dorești? Află despre ce este vorba și cum funcționează, de câte kilograme vei scăpa cu adevărat și care sunt potențialele dezavantaje. Ce este o dietă cu ciorbă și care sunt alimentele pe care le poți consuma.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 noiembrie 2023, 7:15

Dieta cu ciorbă este o dietă care constă în totalitate sau în mare parte în supă. Mai exact, supe de legume cum ar fi supa de varză. Unii oameni care urmează acest tip de dietă mănâncă doar supă la fiecare masă. Alții vor adăuga o sursă de proteine slabe cum ar fi piept de pui la grătar sau fasole sau o porție de fructe ori legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este o dietă cu ciorbă

Cei care optează pentru acestă dietă o adoptă pentru că are un conținut foarte scăzut de calorii. Dar nu este dieta pe care ar trebui să o transformi într-un stil de viață. În schimb, dieta cu supă este menită să fie o modalitate rapidă de a pierde câteva kilograme sau de a porni un program de slăbire mai durabil. Majoritatea oamenilor o adoptă doar timp de șapte până la 10 zile.

Diferite tipuri de diete cu ciorbă

Principala regulă a dietei cu ciorbă este să consumi o supă de legume timp de șapte până la 10 zile. Unii oameni mănâncă doar supă, în timp ce alții încorporează cantități mici de proteine slabe sau legume. Dincolo de asta, tipul de supă pe care îl consumi este și el important.

Dieta cu supă de varză

Reclamă

Este cea mai cunoscută variantă a dietei cu ciorbă, în care mănânci supă de varză timp de șapte zile. De asemenea, poți mânca cantități mici de fructe și legume, carne de vită, pui și orez brun.

Dieta cu supă la conservă

Nu ești pregătită să-ți faci singură supa? Această versiune a dietei cu supă schimbă preparatele de casă cu conserve. Trebuie doar să te asiguri că consumi supe simple și să le eviți pe cele cu ingrediente bogate în calorii, cum ar fi smântâna sau brânză.

Reclamă

Alte tipuri de supă

Orice tip de supă de legume poate funcționa pentru dieta cu ciorbă. Poți adăuga o sursă de proteine, cum ar fi fasole, pui sau curcan, în supă. Din nou, asigură-te că supa este pe bază de bulion, nu pe bază de smântână.

Ce poți mânca într-o dietă cu ciorbă

Componenta principală a unei diete cu ciorbă este supa de legume pe care o vei mânca la micul dejun, prânz și cină. Unii oameni aleg să adauge câteva alimente suplimentare cu conținut scăzut de calorii pentru a-i ajuta să obțină mai mult timp senzația de sațietate.

Printre cele mai populare alegeri se numără:

  • Legume
  • Fructe proaspete
  • Proteine slabe precum puiul, tofu sau fasole
  • Orez brun

Alimente care sunt total interzise în dieta cu ciorbă:

  • Supe pe bază de cremă sau cu brânză, care au mai multe calorii decât supele pe bază de legume
  • Alimente bogate în amidon precum pâinea, pastele, cartofii sau orezul alb
  • Produse de patiserie, deserturi sau alimente cu adaos de zaharuri
  • Lactate precum laptele, iaurtul sau brânza
  • Carne grasă, cum ar fi carnea de vită, porc.

Poți să slăbești cu dieta cu ciorbă

Deși sunt oameni care spun că dieta cu ciorbă te poate ajuta să slăbești 20 de kilograme, adevărul este că probabil vei pierde puțin în greutate. Cel mai trist este că vei recăpăta greutatea după ce dieta se termină, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade.

Ținută șapte până la 10 zile, care este durata sugerată pentru o dietă cu supă, majoritatea oamenilor s-ar putea aștepta să slăbească între 1 și 5 kilograme, spune Palinski-Wade.

Problema este că cea mai mare parte din greutatea pe care o pierzi în dieta cu supă nu este grăsime corporală, ci greutatea apei. O dietă cu un conținut foarte scăzut de calorii timp de șapte până la 10 zile va determina organismul să descompună energia stocată, sau glicogenul, în mușchi.

Drept urmare, cântarul poate arăta cu câteva kilograme mai puțin, dar numărul mai mic nu va rămâne mult timp. De îndată ce oprești dieta cu supă și revii la consumul obișnuit de calorii, vei recăpăta apa pierdută și greutatea într-o zi sau două, spune Lawder.

Cât de sănătoasă e dieta cu ciorbă

Consumul de supă poate face parte dintr-un plan sănătos de slăbire. Dar cei mai mulți experți sunt de acord că să mănânci doar supă timp de șapte până la 10 zile nu este cea mai bună idee.

„Supa nu ar trebui să fie singurul lucru pe care îl mănânci dacă vrei să slăbești”, spune Palinski-Wade.

O dietă numai cu supă sau numai cu lichide nu are suficiente calorii pentru a fi susțnută mai mult de o săptămână sau două. Un aport prea scăzut de calorii poate distruge energia și, în timp, îngreunează de fapt pierderea în greutate.

Reducerea caloriilor obligă corpul să ardă țesutul muscular pentru energie. „Și dacă pierzi mușchi, asta îți încetinește metabolismul și face mai dificilă pierderea în greutate”, adaugă Palinski-Wade.

Dezavantajele unei diete cu ciorbă, pe scurt

Este o dietă care reduce caloriile la minimum. Consumul unei diete foarte scăzute în calorii îți poate afecta nivelul de energie și de foame. În timp, poate da metabolismul peste cap și poate îngreuna pierderea în greutate.

Nu oferă o pierdere în greutate de lungă durată‌. Dietele foarte scăzute în calorii te ajută cu retenția de apă. Dar odată ce revii la consumul normal de calorii, vei câștiga imediat în greutate.

Nu este echilibrată din punct de vedere nutrițional. Probabil că vei pierde vitamine și nutrienți vitali mâncând doar supă.

Ar putea fi o dietă bogată în sodiu. Dacă mănânci supă la conservă, probabil că primești mai multă sare decât ai nevoie.

A mânca doar supă te poate face să te simți lipsită de energie. Și, în timp, asta te-ar putea face să consumi alimente nesănătoase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×