Reclamă

Alimentul pe care nu e recomandat să-l consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului. La ce e indicat să fii atentă atunci când gătești

Specialiștii au dezvăluit care este alimentul pe care nu e recomandat să-l consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului. Dieta joacă un rol esențial când vine vorba de sănătatea întregului organism. Astfel, nutriționiștii recomandă să fii foarte atentă la ceea ce alegi să gătești pentru tine și familia ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 noiembrie 2023, 7:49

Experții sunt de părere că alimentele procesate și care conțin un nivel ridicat de zahăr sunt dăunătoare pentru sănătatea creierului și a sănătății. O hrană integrală, o dietă bazată pe plante poate să te ajute să combați efectele negative ale alimentelor procesate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimentul pe care nu e recomandat să-l consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului

Atunci când consumi o mulțime de alimente procesate acestea îți pot afecta sănătatea creierului. Aceste alimente provoacă inflamații care pot deteriora vasele de sânge. Vasele de sânge furnizează creierului sângele de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Chiar și sănătatea intestinală poate afecta felul în care te simți, de la capacitatea cognitivă, până la buna funcționare a sistemului imunitar.

Alimentele procesate pot sta la baza apariției oboselii. Aceasta din urmă contribuie și ea la apariția depresiei și, desigur, la apariția problemelor digestive.

Creierul și intestinul au o conexiune puternică, motiv pentru care unii omani au probleme cu stomacul atunci când trec printr-o perioadă stresantă.

Reclamă

Un nutriționist de la Parade a cercetat această relație și a declarat că alimentele bogate în zahăr sunt, de asemenea, un motiv pentru care sănătatea creierului poate fi afectată.

Calificativul de „conținut ridicat de zahăr” nu se limitează doar la zahărul tradițional, ci și la alimente și băuturi îndulcite cu sirop de porumb sau alți îndulcitori artificiali.

Consumul excesiv de zahăr poate afecta inclusiv funcția cognitivă, spun specialiștii. Nivelurile mai ridicate ale glucozei din sânge au fost asociate cu apariția demenței. Astfel, nutriționiștii recomandă să eviți alimentele procesate și bogate în zahăr dacă îți dorești să-ți protejezi sănătatea creierului.

Reclamă

Ce alte alimente poate fi periculoase pentru sănătatea ta

Nu doar zahărul se află pe lista neagră a nutriționiștilor, ci și alte alimente precum cărnurile procesate. Carnea procesată este considerată drept produs cancerigen de clasa 1, spun anumite studii.

Nutriționiștii recomandă să încerci să excluzi baconul din dieta ta zilnică. Cele mai recente studii au arătat că acesta poate provoca probleme de sănătate dacă este consumat în exces.  Consumul de alcool poate produce și el probleme la nivel cognitiv.

Dacă obișnuiești să bei un pahar de vin într-o seară, atunci acest lucru nu ar trebui să te îngrijoreze. Cu toate acestea, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate dacă este consumat în exces. Îndulcitorii artificiali ar trebui și ei evitați.

Descoperă cum poți afla dacă consumi prea mult zahăr. Specialiștii au stabilit care este cantitatea care ți-ar putea provoca probleme de sănătate. Tot pe lista de alimente pe care nu e recomandat să le consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului se află și produsele de tip fast-food.

Acestea pot crește inflamația din organism, iar în timp pot duce la apariția bolilor cronice. Dacă vrei să-ți îmbunătățești organismul, nutriționiștii de la Healthline sugerează să apelezi la dieta mediteraneană. Aceasta este bogată în nutrienți și te poate ajuta să elimini treptat alimentele nesănătoase. T

otodată, fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți. Aceștia sunt benefici în lupta împotriva radicalilor liberi. Alimentele bogate în acizi grași omega-3 și n magneziu sprijină și ele sănătatea creierului, spun specialiștii de peste hotare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×