Reclamă

Care e cel mai sănătos îndulcitor pentru cafea sau deserturi. Ce recomandă nutriționiștii

Nutriționiștii au dezvăluit care e cel mai sănătos îndulcitor pentru cafea sau deserturi. Acesta este perfect pentru a da un bust mai bun băuturii tale preferate, dar și pentru a-ți menține sănătatea. Iată de ce este important să înlocuiești zahărul cu un îndulcitor natural și sănătos.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 noiembrie 2023, 7:47

Zahărul este nelipsit din dieta oricărei persoane. Acesta este prezent într-o mulțime de băuturi și alimente. Consumat în exces, acesta poate provoca uneori chiar și dependență. Numit de mulți și „drogul alb”, zahărul poate fi un real pericol pentru sănătate dacă este consumat în exces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e cel mai sănătos îndulcitor pentru cafea sau deserturi

Limitarea aportului de zahăr este extrem de importantă în dieta noastră. Specialiștii spun că există anumite semne care indică faptul că ai dezvoltat o dependență pentru zahăr.

Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii susține că doza zilnică recomandată de zahăr este de 25 de grame pe zi pentru femei.

Cantitatea aceasta reprezintă echivalentul a șase lingurițe de zahăr. Cafea face parte din categoria băuturilor îndrăgite de întreaga lume. Aceasta este nelipistă din viața celor mai multe persoane iar de multe ori este îndulcită cu zahăr.

Lângă o ceașcă de cafea poți să servești o tartă, un fursec sau prăjitura ta preferată. O astfel de combinație va crește deja substanțial aportul de zahăr și ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea ta dacă faci un exces. Descoperă mai jos care este cel mai bun îndulcitor natural pentru cafea.

Reclamă

Cel mai sănătos îndulcitor pentru cafea

Pentru a îndulci cafeaua poți avea mai multe opțiuni. Poți începe prin a înlocui zahărul alb cu cel brun. Acesta este considerat mai puțin dăunător ca zahărul alb. Însă ce faci atunci când vrei să înlocuiești complet zahărul din cafea?

În astfel de momente vei avea nevoie de câteva opțiuni sănătoase și gustoase. Una dintre acestea este reprezentată de siropul de stevia. Acesta are foarte puține calorii, este dulce, nu conține carbohidrați și poate fi o variantă simplă și sănătoasă, după cum spun specialiștii.

Reclamă

Câteva picături din acest sirop ți-ar putea îndulci complet cafeaua. Totuși, trebuie menționat faptul că acest sirop poate avea un gust amărui. Pentru a neutralizat acest gust poți adăuga un praf de sare în cafea.

Poate suna ciudat în anumite circumstanțe, însă sarea neutralizează din aroma amară a cafelei.
Mai poți adăuga în cafea extract din fructul călugărului.

Acest extract este foarte dulce și poate fi considerat un înlocuitor potrivit pentru zahăr. Totuși, nutriționiștii susțin că acesta trebuie consumat în cantități moderate pentru a nu provoca probleme de sănătate.

O altă alternativă sănătoasă pentru a îndulci cafeaua este reprezentată de siropul de arțar. Câteva picături din acest sirop pot schimba complet gustul băuturii tale preferate.

Care e cel mai sănătos înlocuitor pentru deserturi

Când vine vorba de prăjituri, aici lucrurile sunt și mai simple. Poți face prăjituri fără zahăr sau care conțin un îndulcitor natural și sănătos. Cea mai bună alternativă pentru a înlocui zahărul este reprezentată de stevia. Extractul de stevia este ideal pentru deserturi.

Mai mult, frunzele de stevia pot fi folosite inclusiv pentru a îndulci băuturile calde, cum ar fi ceaiurile. Experții susțin că o linguriță de pudră de stevia are același grad de îndulcire ca o cană plină de zahăr. Însă este important de reținut faptul că stevia nu se poate carameliza.

Prin urmare trebuie să o folosești cu mare atenție în rețetele tale de deserturi. Beneficiile consumului de stevia sunt recunoscute de nutriționiști din lumea întreagă. Aceasta poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la controlul greutății și poate avea chiar și efecte antioxidante. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×