Reclamă

Cum îți dai seama că mănânci prea mult zahăr. La ce e indicat să fii atentă

Zahărul se găsește aproape în orice produs alimentar. Acesta este tot mai prezent în viețile noastre, iar în timp poate provoca o adevărată dependență. Cum îți dai seama că mănânci prea mult zahăr, mai ales atunci când acesta este întâlnit la fiecare pas? Iată la ce semne ar trebui să fii atentă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 7 noiembrie 2023, 7:00

Orice persoană iubește zahărul și se bucură de o gustare dulce. Acesta îți poate îndulci viața, dar poate fi și o adevărată problemă dacă este consumat în exces. Dacă nu este consumat în cantități normale, zahărul îți poate provoca probleme grave de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți dai seama că mănânci prea mult zahăr

Specialiștii spun că este important să fii conștientă de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Tot aceștia recomandă să începi să impui o limită zilnică pentru a te asigura că nu faci o dependență pentru acesta.

Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă o limită zilnică de 25 de grame de zahăr pentru femei. Această cantitate este echivalentul a șase lingurițe pline cu zahăr și au aproximativ 100 de calorii.

Atunci când vrei să controlezi cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic este necesar să te informezi cu privire la ingredientele care sunt inscripționate pe eticheta unui produs alimentar.

Încearcă să înlocuiești alimentele procesate cu fructe și legume. În felul acesta vei limita riscul de a face exces de zahăr și de a dezvolta boli cronice din cauza acestuia.

Reclamă

Studiile au demonstrat că zahărul n exces poate duce la apariția bolilor de inimă, a diabetului și a apariției cancerului. Pentru că vrem să fii mereu informată. Iață cum îți dai seama că mănânci prea mult zahăr. Aceste semne nu trebuie ignorate.

Îți este constant poftă de ceva dulce

Poftele pot apărea din mai multe motive. De cele mai multe ori nevoia de zahăr apare atunci când ești obosită, stresată, dar mai ales când îți scade brusc glicemia.

Reclamă

Studiile spun că excesul de zahăr poate duce în timp la apariția rezistenței la insulină, iar astfel a-i putea să experimentezi pofta de dulce mult mai des. Cantitățile mari de zahăr pot duce la un adevărat cerc vicios în ceea ce privește consumul zahărului.

Nivelul zahărului tău din sânge va crește rapid, iar mai apoi va scădea la fel de repede. În timp acest lucru te va face să ai pofte din ce în ce mai des.

Este important să-ți monitorizezi indexul glicemic pentru a putea stabili dacă poftele tale apar din cauza faptului că ți-ai obișnuit corpul cu zahăr sau din cauza altor probleme medicale.

Nivelul tău de energie poate fluctua dacă mănânci prea mult zahăr într-o zi

Un alt simptom care indică faptul că ai o dependență de zahăr este cel al nivelului de energie. Nivelul scăzut al energiei poate fi dat de faptul că ai o dietă bogată în zahăr.

O dietă bogată în carbohidrați rafinați și un nivel mare de zahăr te poate face să experimentezi fluctuațiile energiei în mod frecvente. Există posibilitatea ca după ce ai consumat zahăr să fii hiperenergic, iar mai apoi să observi că ești lipsită de vlagă.

Studiile spun că poți remedia acest lucru dacă îți echilibrezi dieta și încerci să inlcuzi în aceasta mai multe alimente bogate în fibre.

S-ar putea să ai probleme cu dinții din cauza consumului prea mare de zahăr

Nu este nicio surpriză faptul că te poți confrunta cu probleme dentare dacă consumi prea mult zahăr. Studiile au arătat faptul că acesta poate fi extrem de dăunător și poate duce în timp la apariția cariilor.

Zahărul nu doar că ajută la apariția cariilor, dar favorizează și înmulțirea bacteriilor din cavitatea bucală, scrie publicația EatThis.

Poți lua în greutate din cauza zahărului

Încă te întrebi cum îți dai seama dacă mănânci prea mult zahăr zilnic? Specialiștii spun că acest lucru se poate observa cu ușurință pe cântar.

Cântarul este un indicator bun al faptului că este posibil să ai o dietă bogată în zahăr. Zahărul consumat în exces îți poate deregla metabolismul și poate provoca probleme la nivelul sistemului digestiv. Cu cât vei consuma mai mult zahăr, cu atât corpul tău va crede că are nevoie de mai mult pentru a-ți păstra energia.

Corpul tău va începe să depoziteze stocuri de grăsime pentru a se asigura că are suficientă energie în momentul în care nu mai primește la fel de mult zahăr.

Chiar dacă este un cerc vicios, specialiștii spun că poți scăpa de dependența de zahăr dacă alegi o alimentație mai echilibrată și mai sănătoasă.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×