Reclamă

Ce poți să mănânci seara fără să te îngrași. Preparatele care au un conținut scăzut de calorii

Gustările ocazionale din timpul serii nu sunt de obicei o problemă dacă alegi alimente sănătoase. Cu toate acestea, dacă acest lucru devine un obicei și alegi alimente nepotrivite, ar putea duce la creșterea în greutate sau la simptome de reflux. Ce poți să mănânci seara fără să te îngrași.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 noiembrie 2023, 7:48

Având în vedere acest lucru, există câteva gustări rapide și ușoare pe care le poți pregăti dacă îți este foame noaptea. Printre acestea se pot număra o varietate de fructe și nuci, în timp ce anumite alimente pot conține, de asemenea, compuși care te ajută să dormi mai bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți să mănânci seara fără să te îngrași

Există diverse motive pentru care poți alege să consumi gustări noaptea. Dacă cineva face acest lucru ocazional, este posibil să nu fie o problemă. Cu toate acestea, dacă gustarea de noapte devine un obicei, ar putea indica o tulburare de bază sau poate duce la consecințe potențiale pentru sănătate.

Oamenii pot mânca mai târziu în timpul nopții din cauza plictiselii sau a mâncatului pe fond emoțional. Unele cercetări indică o legătură între alimentația emoțională, depresie și obezitate.

Oamenii ar trebui să urmărească să aibă o dietă echilibrată pe tot parcursul zilei, astfel încât să nu le fie foame după cină.

Consumul unei diete care conține prea mulți carbohidrați rafinați sau zaharuri adăugate ar putea cauza un dezechilibru. Următoarele sunt alimente sănătoase pe care le poți consuma dacă îți este foame seara. Cu toate acestea, este important de reținut că gustarea din timpul nopții poate duce la creșterea în greutate.

Reclamă

Suc de cireșe

Într-un mic studiu din 2019, sucul de cireșe a crescut timpul de somn și eficiența persoanelor cu vârsta peste 50 de ani care se confruntau cu insomnie. Potrivit cercetării, procianidinele, melatonina și triptofanul din cireșe pot fi responsabile pentru efectul lor de stimulare a somnului.

Sandviș cu curcan

Reclamă

Curcanul este o sursă bună de aminoacid triptofan. Studiile arată că triptofanul are efecte directe asupra somnului. Se transformă în serotonină și apoi în melatonină, care lucrează în glanda pineală pentru a induce somnul.

Potrivit unui studiu din 2016, consumul de carbohidrați poate ajuta oamenii să absoarbă triptofanul în creier. Prin urmare, folosirea integrale pentru a face un sandviș cu curcan poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

Ovăz

Ovăzul este o sursă naturală de melatonină. Alte cereale, cum ar fi grâul și orzul, sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale.

Ovăzul este, de asemenea, un aliment integral sănătos, care conține vitamine, minerale și fibre. Cu toate acestea, dacă vrei să ai o greutate moderată, ar trebui să consumi o porție mai mică de ovăz și să eviți să-l mănânce în mod regulat înainte de culcare, deoarece acest lucru ar putea duce la creșterea în greutate. O porție de 40 de grame (g) de ovăz conține aproximativ 140 de calorii.

Banane

Bananele cresc producția de melatonină, care poate ajuta oamenii să doarmă mai bine. O banană medie conține aproximativ 105 de calorii și este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale. În plus, sunt un aliment rapid și ușor pe care cineva îl poate consuma pentru a potoli senzația de foamea înainte de culcare.

Iaurt

Iaurtul este o sursă excelentă de calciu. Pe lângă faptul că este vital pentru sănătatea oaselor, cercetările sugerează că calciul poate sprijini, de asemenea, un somn mai bun. Acest aliment este, de asemenea, o altă sursă bună de triptofan.

Iaurtul este bogat în proteine, ceea ce poate ajuta o persoană să se simtă mai plină. În special, consumul de proteine ​​de cazeină pe timpul nopții poate ajuta la reducerea senzației de foame în dimineața următoare.

Ouă

Potrivit unei recenzii din 2017, ouăle sunt o altă sursă bogată de melatonină. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine. Un ou conține 6,28 grame de proteine.

Poți consuma ou fiert cu două rondele de ovăz ca o gustare sănătoasă seara. Alternativ, ai putea face niște brioșe cu ouă și legume pentru a le păstra la congelator atunci când au nevoie de o gustare rapidă seara.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×