Reclamă

Motivul pentru care iei în greutate dacă mănânci seara. Uite ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Specialiștii au dezvăluit care este motivul pentru care iei în greutate dacă mănânci seara. Cu siguranță și tu ai auzit de acest mit. Conform celor mai recente studii, se pare că lucrurile sunt cât se poate de adevărate. Corpul tău ar putea acumula câteva kilograme dacă nu ești atentă la ora meselor tale.

Publicat: 16 februarie 2023, 6:14
O femeie frumoasă care mănâncă în timpul nopții din frigiderul său
Specialiștii au dezvăluit care este motivul pentru care iei în greutate dacă mănânci seara. Cu siguranță și tu ai auzit de acest mit / Shutterstock

Există o mulțime de informații privind modul în care poți pierde în greutate. De multe ori devine dificil să-ți dai seama care dietă este potrivită pentru tine. Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta nu este nevoie să începi o dietă. Poți începe prin a schimba obiceiurile nesănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care iei în greutate dacă mănânci seara

Un mod eficeint de a pierde în greutate este acela de a nu mai mânca pe timpul nopții, spun specialiștii pentru EatThis,NotThat.

Nutriționiștii nu recomandă gustările luate pe timpul nopții. Atunci când mănânci seara, corpul tău înmagazinează mai multe calorii decât are nevoie. Pe timpul nopții nu vei mai avea parte de activități solicitante care să consume caloriile pe care le-ai consumat cu doar câteva momente înainte. Astfel, este important să-ți pui mesele la ore la care urmează să ai parte și de puțină activitate fizică.

Corpul tău nu are nevoie de atît de multe calorii înainte de a merge la culcare. Cele mai recente studii ale specialiștilor spun că mâncatul înainte de culcare poate cauza probleme digestive. Preparatele grele pot provoca disconfort abdominal, îți pot îngreuna digestia și îți pot tulbura somnul.

Studiile au demonstrat că mâncărurile consumate pe timpul nopții sunt, de cele mai multe ori, cele de tip fast-food.

Reclamă

Acestea sunt bogate în calorii, conțin grăsimi și îți pot pune în pericol sănătatea organismului. Dacă simți nevoia de o gustare, încearcă să alegi tot timpul un fruct sau alimente sărace în calorii. În felul acesta te vei asigura că îți păstrezi greutatea sub control.

Trucuri pentru a preveni creșterea în greutate dacă obișnuiești să mănânci noaptea

Unele persoane nu pot face excepție de la a lua masa seara. Persoanele care lucrează pe timpul nopții sunt cele care sunt predispuse la creșterea mai rapidă în greutate. Specialiștii vin în ajutor și oferă sfaturi utile pentru a te menține în formă chiar și atunci când obișnuiești să iei o gustare la ora nepotrivită.

Reclamă

Pentru început aceștia recomandă să ai mese bine structurate pe parcursul zilei. În felul acesta te vei asigura că nu ți se va mai face la fel de foame pe măsură ce seara se apropie. Este important să ai mese consistente care să te ajute să-ți desfășori activitățile de pe timpul zilei.

Un nou studiu vorbește despre o pauză de 12 ore pentru digestie. Este vorba de metoda de fasting. Postul intermitent te-ar putea ajuta să-ți reglezi apetitul pe parcursul nopții. Specialiștii spun că timpul de fasting ar trebui să înceapă de la ultima masă pe care ai avut-o.

De exemplu dacă ai luat ultima masă la ora 6 seara, atunci următoarea ar trebui să aibă loc următoarea zi la 6 dimineața. În felul acesta corpul tău va putea să-și facă digestia, iar tu îți vei putea ține sub control greutatea. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×