Intermittent fasting sau postul intermitent este un stil de viață deloc complex, care ajută corpul să-și regleze greutatea, în funcție de nevoile sale. Mai precis, postul intermitent înseamnă că nu vei mânca nimic, timp de un anumit număr de ore pe zi.
Ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent
Postul intermitent este un tip de plan alimentar care alternează între alimentație și post, în funcție de un program regulat, stabilit de o persoană avizată în domeniul nutriției. Este esențial să cunoști ce înseamnă să ții post intermitent pentru a reuși să te familiarizezi cu acest fenomen și pentru a avea rezultatele cele mai bune.
Reducerea semnificativă a caloriilor va avea un impact important asupra sănătății corpului tău, în funcție de nevoile tale, scrie Eating Well. Este vorba despre un plan alimentar restrictiv, destul de greu de urmat în funcție de fiecare persoană în parte.
Cercetătorii din domeniul nutriției au convenit că există mai multe variante de post intermitent. Acestea se pot alterna în funcție de nevoile fiecărei persoane. Spre exemplu, poți să postești timp de 16 ore pe zi, urmate de o perioadă de 8 ore pe zi în care poți consuma alimentele din dieta ta deja setată.
Așadar, există anumite stări pe care o să le resimți, motiv pentru care este important să știi ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent:
Ți se va face foame
Corpul tău a fost obișnuit să consume un anumit număr de calorii pe zi, în anumite momente ale zilei. De aceea, postul intermitent va pune în dificultate organismul cu privire la acest aspect.
În situația în care vei întârzia semnificativ aportul alimentar, nivelul glicemiei tale va scădea și vei simți senzația de foame. De aceea, este foarte probabil să te simți și iritată pentru o anumită perioadă de timp.