Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent: sfaturi de care să ții cont

Ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent și care sunt sfaturile pe care să le urmezi pentru a avea rezultatele așteptate, află din acest material. Specialiștii din domeniul nutriției atrag atenția asupra uneia dintre cele mai cunoscute diete din ultimii ani.

Publicat: 10 ianuarie 2023, 6:09

Intermittent fasting sau postul intermitent este un stil de viață deloc complex, care ajută corpul să-și regleze greutatea, în funcție de nevoile sale. Mai precis, postul intermitent înseamnă că nu vei mânca nimic, timp de un anumit număr de ore pe zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent

Postul intermitent este un tip de plan alimentar care alternează între alimentație și post, în funcție de un program regulat, stabilit de o persoană avizată în domeniul nutriției. Este esențial să cunoști ce înseamnă să ții post intermitent pentru a reuși să te familiarizezi cu acest fenomen și pentru a avea rezultatele cele mai bune.

Reducerea semnificativă a caloriilor va avea un impact important asupra sănătății corpului tău, în funcție de nevoile tale, scrie Eating Well. Este vorba despre un plan alimentar restrictiv, destul de greu de urmat în funcție de fiecare persoană în parte.

Cercetătorii din domeniul nutriției au convenit că există mai multe variante de post intermitent. Acestea se pot alterna în funcție de nevoile fiecărei persoane. Spre exemplu, poți să postești timp de 16 ore pe zi, urmate de o perioadă de 8 ore pe zi în care poți consuma alimentele din dieta ta deja setată.

Așadar, există anumite stări pe care o să le resimți, motiv pentru care este important să știi ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent:

Reclamă

Ți se va face foame

Corpul tău a fost obișnuit să consume un anumit număr de calorii pe zi, în anumite momente ale zilei. De aceea, postul intermitent va pune în dificultate organismul cu privire la acest aspect.

În situația în care vei întârzia semnificativ aportul alimentar, nivelul glicemiei tale va scădea și vei simți senzația de foame. De aceea, este foarte probabil să te simți și iritată pentru o anumită perioadă de timp.

Reclamă

Din fericire, corpul uman va avea o capacitate extrem de rapidă de a se adapta la aceste schimbări, scrie Johns Hopkins Medicine.

O variantă mai prietenoasă, de început, ar putea fi amânarea micului dejun. Astfel, vei putea obține o tranziție mai ușoară în ceea ce privește intermittent fasting.

Nivel scăzut de insulină

Insulina este un hormon care se produce în pancreas. Acesta este eliberat după masă, ca răspuns al creșterii nivelului de zahăr din sânge. Insulina are rolul de a „debloca” celulele din mușchi și ficat și a împinge glucoza din sânge în aceste celule.

Astfel, se oferă organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei. În cazul în care apelezi la postul intermitent, cantitatea de insulină va scădea. Astfel, acest factor reprezintă un ajutor în arderea grăsimilor și scade riscul de a dezvolta anumite boli.

Sănătatea metabolică se îmbunătățește

Încă un motiv pentru care este important să știi ce se întâmplă în corpul tău când ții post intermitent este reprezentat de impactul asupra metabolismului.

Un astfel de plan alimentar poate fi util pentru persoanele cu diabet sau cele care suferă de ficat mărit. Scăderea în greutate și gestionarea colesterolului sunt doar câteva dintre beneficiile postului intermitent.

Posibil să apelezi la obiceiuri nesănătoase

Mulți experți din domeniul sănătății au o preocupare constantă în ceea ce privește o alimentație haotică. Restrângerea unei game largi de alimente cu care ai obișnuit corpul timp de atâția ani ar putea crește riscul unei supraalimentări. De asemenea, este posibil ca poftele de dulce sau foamea să acapareze gândirea unei persoane care ține post intermitent.

Specialiștii explică ce înseamnă să ții post intermitent pentru a înțelege mai bine care sunt factorii principali la care te expui. Hidratarea și consumul de proteine și fibre este extrem de important. Astfel, te vei bucura de un plan alimentar care să funcționeze corespunzător.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×