Reclamă

Ce poți face pentru a nu mai consuma băuturi carbogazoase. Sfaturi utile pentru o viață mai sănătoasă

Băuturile carbogazoase sunt consumate de o mulțime de oameni din întreaga lume, însă ele pot fi o adevărată amenințare pentru sănătatea organismului. În perioada sărbătorilor de iarnă, astfel de băuturi se găsesc și mai des pe mesele noastre. Hai să aflăm împreună ce poți face pentru a nu mai consuma băuturi carbogazoase.

Publicat: 29 decembrie 2022, 6:00

Sucurile sunt unele dintre cele mai periculoase băuturi carbogazoase. Acestea conțin zahăr rafinat adăugat și alți îndulcitori artificiali. În plus, multe dintre aceste băuturi conțin coloranți sau diferite arome artificiale. În ciuda popularității lor, sucurile reprezintă o amenințare pentru sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face pentru a nu mai consuma băuturi carbogazoase

Consumul de băuturi carbogazoase este asociat cu o mulțime de probleme de sănătate. Printre acestea se numără obezitatea, dar și apariția bolilor cronice. Specialiștii sunt de părere că sucurile sunt printre cele mai nocive băuturi carbogazoase.

Acestea pot provoca dependență tocmai datorită cantității mari de zahăr pe care o conțin. Nutriționiștii sunt de părere că atunci când vine vorba de a te opri din a bea suc, vei avea nevoie de mai mult decât simpla voință.

Există motive biochimice pentru care oamenii au poftă de alimente și băuturi bogate în zahăr. Atunci când consumi un anumit tip de mâncare, creierul tău eliberează dopamină. Băuturile și alimentele bogate în zahăr duc la eliberarea unei cantități mult mai mare de dopamină. Află de ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața.

Astfel, consumul de alimente bogate în zahăr poate să provoace dependență. Este vorba de un cerc vicios. Creierul tău va dori mai multe alimente bogate în zahăr, deoarece acestea ajută la eliberarea rapidă a dopaminei, hormon ce este asociat cu starea de bine.

Reclamă

Motive pentru care e recomandat să renunți la consumul băuturilor carbogazoase

Consumul de băuturi carbogazoase poate provoca probleme de sănătate reale. Nutriționiștii recomandă consumul cu moderație sau excluderea sucurilor din alimentație zilnică. Sucurile sunt printre cele mai dăunătoare băuturi carbogazoase.

Conform publicației Healthline, sucurile cauzează creșterea în greutate. Acestea sunt bogate în calorii goale. Sucul conține un număr mare de calorii din cauza cantității mari de zahăr. Totodată, consumul de suc este asociat cu apariția problemelor cronice de sănătate. Sucul conține cantități mari de fructoză, care poate fi metabolizată doar de către ficat.

Reclamă

Consumul fructozei în cantități prea mari poate copleși ficatul. Mai mult, cele mai recente studii arată că sucul coincide anumiți acizi care duc la erodarea smalțului. În timp pot apărea sensibilități la anumite alimente și multe alte probleme stomatologice.

Dacă îți dorești să consumi sucuri, încearcă să optezi pentru cele naturale, preparate în casă. În acest sens îți recomandăm o rețetă de suc verde, de castravete și spanac. Este un suc minunat pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Cu ce poți să înlocuiești sucurile

Specialiștii sunt de părere că este dificil să renunți din prima la consumul de sucuri. Totuși, poți face schimbări mici în alimentație, iar la final vei vedea rezultate concrete. În loc să bei un pahar de suc, încearcă să bei un pahar cu apă.

Adaugă în acesta și câteva bucăți de fructe. În felul acesta vei avea parte de un pahar de apă fructată, perfect pentru o persoană care își dorește o alimentație sănătoasă.

Un alt lucru pe care îl poți face este să încetezi să cumperi băuturi carbogazoase. Dacă nu le vei avea în casă. Atunci îți va fi mult mai ușor din a te abține să le consumi.

Nutriționiștii recomandă să eviți situațiile în care ți se face foarte foame. Atunci când îți este foame, ai tendința să consumi alimente bogate în carbohidrați și zahăr, pentru satisface rapid senzația de foame.

Nu în ultimul rând, încearcă să înlocuiești băuturile carbogazoase cu alternative mai sănătoase. Sucurile preparate de tine în casă îți vor aduce mult mai mulți nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×