Sucurile sunt unele dintre cele mai periculoase băuturi carbogazoase. Acestea conțin zahăr rafinat adăugat și alți îndulcitori artificiali. În plus, multe dintre aceste băuturi conțin coloranți sau diferite arome artificiale. În ciuda popularității lor, sucurile reprezintă o amenințare pentru sănătatea ta.
Ce poți face pentru a nu mai consuma băuturi carbogazoase
Consumul de băuturi carbogazoase este asociat cu o mulțime de probleme de sănătate. Printre acestea se numără obezitatea, dar și apariția bolilor cronice. Specialiștii sunt de părere că sucurile sunt printre cele mai nocive băuturi carbogazoase.
Acestea pot provoca dependență tocmai datorită cantității mari de zahăr pe care o conțin. Nutriționiștii sunt de părere că atunci când vine vorba de a te opri din a bea suc, vei avea nevoie de mai mult decât simpla voință.
Există motive biochimice pentru care oamenii au poftă de alimente și băuturi bogate în zahăr. Atunci când consumi un anumit tip de mâncare, creierul tău eliberează dopamină. Băuturile și alimentele bogate în zahăr duc la eliberarea unei cantități mult mai mare de dopamină. Află de ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața.
Astfel, consumul de alimente bogate în zahăr poate să provoace dependență. Este vorba de un cerc vicios. Creierul tău va dori mai multe alimente bogate în zahăr, deoarece acestea ajută la eliberarea rapidă a dopaminei, hormon ce este asociat cu starea de bine.
Motive pentru care e recomandat să renunți la consumul băuturilor carbogazoase
Consumul de băuturi carbogazoase poate provoca probleme de sănătate reale. Nutriționiștii recomandă consumul cu moderație sau excluderea sucurilor din alimentație zilnică. Sucurile sunt printre cele mai dăunătoare băuturi carbogazoase.
Conform publicației Healthline, sucurile cauzează creșterea în greutate. Acestea sunt bogate în calorii goale. Sucul conține un număr mare de calorii din cauza cantității mari de zahăr. Totodată, consumul de suc este asociat cu apariția problemelor cronice de sănătate. Sucul conține cantități mari de fructoză, care poate fi metabolizată doar de către ficat.