Reclamă

Dieta cu alimente crude se află pe ultimele poziții în 2023. Motivul pentru care nu este recomandată de către nutriționiști

Dieta cu alimente crude se află pe ultimele poziții în 2023. Se pare că nu este la fel de populară anul acesta. Nutriționiștii sunt sceptici cu privire la proprietățile benefice ale acestei diete. Aceștia nu le-ar încurajea pe femei să apeleze la ea.

Publicat: 5 ianuarie 2023, 6:00

Clasamentul anual al dietelor din US News & World Report a identificat faptul că dieta cu alimente crude este una dintre cele mai nepopulare alegeri alimentare din anul 2023. Se pare că aceasta ar putea afecta sănătatea organismului, spun specialiștii pentru Insider. Hai să aflăm mai multe despre ce presupune acest plan alimentar. Totdată, putem să descoperim de ce nu este el preferat de către specialiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dieta cu alimente crude se află pe ultimele poziții în 2023

Această dietă include numai alimente care nu au fost gătite. Printre ele se află fructele și legumele, cerealele și fasolea încolțite, dar uneori și produse de origine animală.

Această dietă a ajuns să se poziționeze pe cel mai jos loc în clasamentul nutriționiștilor. În aceste condiții, dieta keto a urcat ușor în top, în timp ce dieta cu alimente crude a căzut tot mai mult. Anual, US News & World Report convoacă experții în sănătate și nutriție pentru a clasifica dietele populare în funcție de mai mulți factori.

Aceștia țin cont de starea generală de sănătate care rămâne în urma acestor diete, cât de ușor sunt ele de urmat și potențialul lor de pierdere în greutate și prevenire a bolilor. Anul acesta au fost trecute în catalog aproximativ 20 de diete, iar dieta cu alimente crude s-a clasat pe ultima poziție.

Experții au clasat-o pe cea mai joasă poziție deoarece nu există dovezi ale beneficiilor renunțării la alimentele gătite.

Reclamă

În plus, este o dietă care limitează persoanele în consumul de alimente gătite și îți poate crește apetitul. Mai mult, alimentele crude tind să aibă mai puține calorii și proteine decât cele preparate. Ca rezultat direct, această dietă este destul de greu de ținut pe termen lung, iar rezultatele obținute cu ajutorul acesteia vor fi doar pe termen scurt.

Ce spun experții despre restricțiile acestei diete

Dietele au în general reguli stricte și elimină anumite grupe de alimente, spun specialiștii pentru Insider. Totuși, nutriționiștii nu încurajează astfel de abordări. Ei vorbesc despre dietele care pot fi ținute pe termen lung și care se pot transforma într-un stil de viață sănătos.

Reclamă

Grupul de experți a remarcat faptul că dietele care se clasează pe ultimele poziții au, în general, foarte multe restricții și devin imposibil de urmat pe termen lung. Alte diete care s-au clasat pe ultimele poziții și care sunt foarte restrictive sunt reprezentate de SlimFast și Optavia, care implică cât mai multe shake-uri, batoane și suplimente procesate pentru a înlocui alimentele integrale.

În schimb, dieta mediteraneană și alte planuri similare de alimentație se află pe poziții fruntașe printre recomandările nutriționiștilor. Aceste diete nu exclud grupurile de alimente.

Află mai multe și despre ce se întâmplă dacă renunți la carbohidrați. Vezi de ce este important să incluzi în alimentația ta toate grupurile necesare de vitamine și nutrienți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×