Reclamă

Cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză. Sfaturi care te vor ajuta să nu-ți afecteze silueta

Dieteticienii te sfătuiesc cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză pentru a nu te îngrijora cu privire la siluetă. Fie că ai nevoie să slăbești sau să reglezi nivelul de zahăr din sânge, este posibil să te gândești că anumite alimente sunt interzise pentru tine.

Publicat: 4 ianuarie 2023, 6:30

Chiar dacă unii oameni se îndreaptă spre fructe, pentru a înlocui deserturile procesate și pentru a avea o viață sănătoasă, alții renunță definitiv la aceste alimente din cauza cantității de fructoză. Din fericire, experți au oferit răspunsul mult așteptat – nu trebuie să eviți să consumi fructe în întregime, chiar dacă sunt mai zaharoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză

Știm cu toții că zahărul în exces este inamicul unei vieți echilibrate și sănătoase din punct de vedere alimentar. Totuși, fructele conțin zaharuri naturale, numite fructoză. Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat, potrivit Healthline.com. Acest produs se găsește în diferite alimente precum siropul de agave sau cel de porumb.

Cu toate acestea, fructoza, spre deosebire de glucoză, provoacă o creștere mai lentă a nivelului de zahăr din sânge. Acesta este motivul principal pentru care cercetătorii din domeniu sănătății recomandă fructoza ca fiind un îndulcitor sigur, indicat inclusiv persoanelor cu diabet de tip 2.

Specialiștii recomandă să nu ne axăm doar pe nivelul de zahăr dintr-un anumit fruct. Aceștia sugerează să consumăm fructele mai ales pentru beneficiile lor. Fructele sunt alimente cu o densitate calorică scăzută și multe fibre. Așadar, sunt esențiale pentru sănătate.

Nutriționiștii te sfătuiesc cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză pentru a beneficia de vitaminele și mineralele de care dispun.

Reclamă

Pepenele verde

Un fruct apetisant și răcoritor, mai ales în zilele toride de vară, pepenele verde oferă multe substanțe nutritive indispensabile. Bogat în antioxidanți și antiinflamatori, consumul pepenelui verde te poate proteja de boli în curs de dezvoltare. Nutrienții din pepenele verde luptă împotriva bolilor cardiovasculare și diabetului.

Te poți bucura de acest fruct de sezon într-o salată cu rucola, brânzeturi și nuci. De asemenea, îl poți consuma alături de puțină lămâie pentru a te hidrata, scrie Eating Well.

Reclamă

Portocala

Renumită pentru vitamina C și antioxidanți, portocala are beneficii senzaționale asupra sănătății tale. Îmbunătățește sistemul imunitar și apără organismul de stres. Fructul dulce și suculent este o foarte bună sursă de fibre, ajută vederea și menține sănătatea creierului și a nervilor.

Optează pentru propunerea noastră de apă cu infuzie de portocală pentru a te bucura de beneficiile acestei citrice.

Mango

Cu o recoltă de peste 60% din întreaga lumea, mango este bogat în vitamine, acid folic, fibre și potasiu. De asemenea, conține și polifenoli, compuși naturali care îmbunătățesc tensiunea arterială și rezistența la insulină.

Pentru aroma sa tropicală și delicioasă, mango poate fi integrat cu încredere în rețetele din bucătăria ta. Fie sub formă de tarte, înghețată sau alături de iaurt grecesc, mango va impresiona, cu siguranță papilele gustative.

Banana

Bananele sunt un fruct ieftin, la îndemâna oricui și disponibile pe tot parcursul anului. De asemenea, este esențial să știi cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză, pentru a te bucura de versatilitatea acestui aliment. Au un conținut ridicat de potasiu și oferă produși bioactivi. Este un fruct care ajută la digestie și oferă avantaje în ceea ce privește lupta împotriva mai multor tipuri de cancer.

Pentru a-ți energiza diminețile, specialiștii în nutriție recomandă o rețetă simplă de banane și fulgi de ovăz.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×