Chiar dacă unii oameni se îndreaptă spre fructe, pentru a înlocui deserturile procesate și pentru a avea o viață sănătoasă, alții renunță definitiv la aceste alimente din cauza cantității de fructoză. Din fericire, experți au oferit răspunsul mult așteptat – nu trebuie să eviți să consumi fructe în întregime, chiar dacă sunt mai zaharoase.
Cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză
Știm cu toții că zahărul în exces este inamicul unei vieți echilibrate și sănătoase din punct de vedere alimentar. Totuși, fructele conțin zaharuri naturale, numite fructoză. Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat, potrivit Healthline.com. Acest produs se găsește în diferite alimente precum siropul de agave sau cel de porumb.
Cu toate acestea, fructoza, spre deosebire de glucoză, provoacă o creștere mai lentă a nivelului de zahăr din sânge. Acesta este motivul principal pentru care cercetătorii din domeniu sănătății recomandă fructoza ca fiind un îndulcitor sigur, indicat inclusiv persoanelor cu diabet de tip 2.
Specialiștii recomandă să nu ne axăm doar pe nivelul de zahăr dintr-un anumit fruct. Aceștia sugerează să consumăm fructele mai ales pentru beneficiile lor. Fructele sunt alimente cu o densitate calorică scăzută și multe fibre. Așadar, sunt esențiale pentru sănătate.
Nutriționiștii te sfătuiesc cum să consumi fructele cu o cantitate mare de fructoză pentru a beneficia de vitaminele și mineralele de care dispun.
Pepenele verde
Un fruct apetisant și răcoritor, mai ales în zilele toride de vară, pepenele verde oferă multe substanțe nutritive indispensabile. Bogat în antioxidanți și antiinflamatori, consumul pepenelui verde te poate proteja de boli în curs de dezvoltare. Nutrienții din pepenele verde luptă împotriva bolilor cardiovasculare și diabetului.
Te poți bucura de acest fruct de sezon într-o salată cu rucola, brânzeturi și nuci. De asemenea, îl poți consuma alături de puțină lămâie pentru a te hidrata, scrie Eating Well.