La modul general sunt destul de asemănătoare. Cu aproape același număr de calorii și carbohidrați, merele și perele sunt o sursă bună de vibre, vitamina C și potasiu. Atunci când sunt comparate direct, fiecare are propria categorie de nutrienți.
Mere vs. Pere
Perele sunt ca niște superstaruri atunci când vine vorba despre cantitatea de fibre. Specialiștii numesc perele „arma secretă” atunci când vine vorba despre aportul zilnic recomandat de fibre.
„O pară medie conține 6 grame de fibre care înseamnă 20% din aportul zilnic recomandat.”, explică Natalie Rizzo, dietician. Merele au și ele rolul lor. Mențin nivelul de zahăr din sânge la o limită normală, oferă sănătate inimii și intestinelor și multe altele. Un măr mediu crud conține 95 de calorii, 0.5 grame de proteine, 0 grame de grăsimi, 25 grame de carbohidrați și 4 grame de fibre.
De asemenea, o pară medie conține 101 calorii, 0.6 grame de proteine, 0 grame de grăsimi, 27 grame de carbohidrați și 6 grame de fibre. Fibrele sunt nutrienții care ar putea fi folosite în permanență. Nu doar că mențin sănătatea intestinelor, dar și nivelul de zahăr din sânge și sănătatea inimii. Cu 4 grame de fibre, un măr mediu devine sursa solidă de fibre recomandată în dietă.
„Mulți oameni preferă perele pentru că sunt moi și dulci, dar aceștia nu știu că sunt bogate în fibre.”, a menționat un expert, arată cei de la Foodstruct.com. În timp ce merele și perele conțin fibre, perele sunt cele care câștigă în această competiție.
Ce alți nutrienți conțin merele și perele
Experții recomandă aproximativ 20 până la 40 de grame de proteine la fiecare masă. Fructele, oricât ar fi de gustoase, nu conțin o cantitate mare de proteine. Este valabil atât pentru mere cât și pentru pere. Fructele cu cea mai mare cantitate de proteine sunt fructul pasiunii, rodie și jackfruit.
Acestea fiind spuse, specialiștii recomandă ca merele sau perele să fie combinate cu o sursă bogată în proiecte. Acestea pot fi brânza, nucile, alunele sau hummus. Dulceața din fructe, dar și fibrele se potrivesc de minune cu proteinele dintr-o mână de nuci.