Reclamă

Cum să mănânci mai multe legume. Trucuri care te pot ajuta să-ți îmbunătățești dieta

Îți propunem câteva trucuri despre cum să mănânci mai multe legume pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată. Dacă încerci să îți dai seama care este secretul pentru a integra mai multe legume în alimentația ta, răspunsul este simplu – creativitatea.

Publicat: 3 ianuarie 2023, 7:19

De asemenea, aceste sfaturi le poți integra în alimentația întregii familii. Îi vei face pe cei mici să consume mai multe legume într-un mod jucăuș și colorat. De la micul dejun până la cină, este esențial să integrezi legumele în cantități rezonabile, pentru rezultate cât mai bune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să mănânci mai multe legume

Includerea legumelor în meniul tău zilnic este esențială pentru o viață sănătoasă. Majoritatea legumelor au, pe lângă beneficiile multiple, proprietatea de a te hidrata. Acest aspect este foarte important pentru sănătatea ta și a celor dragi. Legumele sunt bogate în substanțe nutritive și antioxidanți care ajuta la combaterea bolilor și la îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, legumele conțin fibrele de care ai nevoie pentru a-ți gestiona greutatea corporală.

Specialiștii din domeniul nutriției au descoperit că pentru unii oameni este dificil și incomod să consume zilnic legume. Inclusiv cei mici tind să respingă alimentele verzi, sănătoase, pline de vitamine. De aceea, am realizat o listă cu câteva idei pe care le poți aborda la tine în familie, scopul final fiind cum să mănânci mai multe legume și fructe.

Gătește mai des supă de legume

Primul truc despre cum să mănânci mai multe legume se bazează pe o masă caldă și sănătoasă. Supele sunt o modalitate foarte bună de a integra mai multe feluri de legume la un loc. Fie că e vorba de supe cremă sau de orice alt tip, legumele nu trebuie să lipsească. Spre exemplu, poți pleca de la un piure de legume și să adaugi condimentele după plac. Pentru mai multă consistență și savoare, poți integra și spanac sau quinoa.

Reclamă

Încearcă o rețetă delicioasă de supă cremă de spanac și usturoi.

Consumă legume la micul dejun

Prima masă a zilei este cea mai importantă. Ea îți poate asigura toate vitaminele și mineralele pentru întreaga zi. Integrează în alimentația ta mai multe băuturi pe bază de legume. Smoothie-urile cu spanac, apio și fructe la alegere sunt o variantă excelentă și nutritivă. Legumele te vor sătura mai repede și îți vor ține de foame pentru mai mult timp. Încă o variantă poate fi să adaugi legume în omleta ta obișnuită.

Reclamă

Gustări din legume

Unul dintre cele mai bune trucuri despre cum să mănânci mai multe legume e să le integrezi în gustări. Sunt de neratat în alimentația ta. Încearcă să consumi mai multe felii de morcov sau castravete în locul covrigeilor și sărățelelor dintre mese. Țelina cu unt de arahide și morcovii cu hummus sunt o variantă colorată, gustoasă și sățioasă, sugerează Eating Well.

Transformă legumele în noodles

Copiii vor fi cu siguranță încântați de această variantă. În loc să folosești paste, încearcă fâșiile de legume pe post de noodles. Rezultatul va fi unul foarte colorat și plin de beneficii pentru sănătate. Poți să folosești morcovi, dovlecei, napi, cartofi dulci sau sfeclă pentru a înlocui pastele. Vei obține o masă delicioasă și echilibrată din punct de vedere caloric.

Lasagna din legume

O variantă la fel de bună pentru cum să mănânci mai multe legume este lasagna din foi de legume. Vei înlocui astfel foile din paste și vei da o savoare deosebită mâncării tale. Dovleceii sunt un bun înlocuitor și sunt bogați în vitamine și nutrienți. Dovlecelul este o sursă bogată de vitamine B și vitamina C, pe lângă oligoelemente și fibre, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×