Reclamă

Alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023 pentru a pierde în greutate

O dietă bogată în aceste alimente va crește riscul de îngrășare. Ai aici lista cu alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023 pentru a pierde în greutate. Menținerea unei greutăți corporale te va ajuta să-ți păstrezi organismul în parametrii normali.

Publicat: 2 ianuarie 2023, 6:48

Dacă lupta cu kilogramele a fost constantă, află că nu este vina ta în totalitate. Aprovizionarea cu alimente joacă un rol important. Accesul la mâncăruri nedorite și sucuri de calitate scăzută la prețuri accesibile fac din ce în ce mai dificil procesul de control al calității.

Alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023

Deși niciun aliment sau băutură nu este responsabilă în totalitate pentru creșterea în greutate, cercetătorii au identificat alimente și băuturi care sunt în mod constant legate de acumularea kilogramelor nedorite. În general, aceste alimente tind să fie foarte gustoase, ultra-procesate și rapid digerabile, deoarece adesea le lipsesc fibre și proteine din compoziție. Și, cel mai important, sunt toate bogate în calorii, ceea ce face dificil să respecți obiectivele zilnice de greutate.

Câteva exemple responsabile pentru acumularea kilogramelor sunt băuturile îndulcite cu zahăr, mâncărurile și gustările din carne procesată, cartofii și alte gustări sărate și prăjite, cartofii prăjiți, înghețata și gogoșile.

Toate conțin calorii sărace în nutrienți care sporesc riscul de creștere în greutate. O cercetare care a fost publicată recent în JAMA Neurology a raportat că, într-un studiu efectuat pe mai mult de 10.000 de adulți, cei care au mâncat cu 20% mai mult decât caloriile zilnice recomandate le-au obținut din alimentele procesate. Din păcate, rezultatele au arătat că au un risc crescut de declin cognitiv.

Având în vedere toate aceste informații, aceasta este lista cu alimente și băuturi pe care e indicat să le eviți pentru a pierde în greutate în 2023.

Reclamă

Ai aici și o listă cu obiceiuri care te împiedică să slăbești.

Produse procesate din carne

Dacă ești consumatoare de slănină, cârnați, mezeluri și alte produse prelucrate de origine animală, e indicat să reconsideri cât de mult consumi din ele. Un studiu publicat în BMC Research Notes a constatat că consumul de carne procesată a fost direct corelat cu creșterea grăsimii abdominale și a obezității centrale.

Reclamă

Dacă greutatea este o preocupare pentru tine în anul 2023, e indicat să limitezi consumul de carne procesată. Specialiști recomandă să optezi pentru carne proaspătă. Așa poți controla mai ușor limita zilnică recomandată pentru calorii, grăsimi saturate și sodiu.

Cartofi prăjiți

O meta-analiză publicată în New England Journal of Medicine a raportat că un studiu cu mai mult de 120.000 de femei de vârstă mijlocie a constatat că chipsurile din cartofi și alte produse procesate din cartofi au fost foarte corelate cu creșterea în greutate.

Un alt studiu care a fost publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că persoanele care consumă alimente din cartofi prăjiți au un risc crescut de diabet, alte comorbidități și chiar moarte prematură, în comparație cu cei care consumă mai puține alimente pe bază de cartofi.

Cartofii prăjiți și chipsurile din cartofi au mai multe calorii per porție decât majoritatea altor alimente. Cercetătorii au identificat, de asemenea, că alte alimente mai naturale, bogate în nutrienți au fost asociate cu o creștere mai mică în greutate în timp. Aceste alimente sunt fructele și legumele, cerealele integrale, nucile și iaurturile.

Gogoși

S-ar putea să consideri că a consuma o gogoașă nu te va face să te abați de la dietă. Dar aceste delicii sunt mai dăunătoare pentru talie decât ai putea crede. Gogoșile sunt bogate în făină rafinată, cu conținut scăzut de fibre. Conțin mult zahăr adăugat și sunt prăjite, făcându-le extrem de bogate în calorii.

Consumul unei gogoși în prima parte a zilei nu e o alegere tocmai bună. Alimentele consumate la micul dejun ajută la stabilirea hormonilor poftei de mâncare și a senzației de foame pentru întreaga zi. O gogoașă și o cafea pot declanșa pofta de alți carbohidrați rafinați și alimente bogate în calorii până după-amiaza. Pe de altă parte, un mic dejun pe bază de proteine poate ține foamea și pofta de mâncare sub control. Acesta ajută la stimularea metabolismul. Învinge poftele și ajută la construirea și menținerea masei musculare care contribuie la eliminarea grăsimii de pe abdomen.

Ouăle, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi și brânza de vaci sunt opțiuni excelente de dimineață. Acestea sunt bogate în proteine. De fapt, un studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că atunci când femeile și-au dublat aportul zilnic de proteine de la 15 la 30% din caloriile zilnice, aceasta a ajutat la o pierdere mai susținută în greutate.

Înghețata

Înghețata se află adesea pe lista alimentelor care creează „dependență”. Studiile arată că consumul de înghețată ajută la relaxarea creierului, făcându-l hrana de confort suprem. În plus, consumul frecvent de înghețată te va ajuta să ai o poftă mai mare pentru a obține același nivel de satisfacție. Combinația de zahăr și grăsimi din înghețată este ceea ce o face atât de delicioasă.

Băuturile cu zahăr

În timp ce băuturile dulci sunt o băutură și nu un aliment, multe cercetări dezvăluie că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile sau băuturile energizante, pot crește șansele de a acumula kilograme în plus. Un studiu recent din Nature Reviews Endocrinology arată că băuturile dulci sunt legate de creșterea în greutate. Acestea cresc riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Nu sunt altceva decât apă aromată cu zahăr și nu oferă nicio sațietate. Caloriile sunt absorbite rapid și pot duce la creșteri ale cantității de zahăr în sânge. Cercetătorii au raportat în Jurnalul American de Nutriție Clinică că pentru fiecare băutură cu zahăr consumată zilnic a existat o creștere de aproximativ jumătate de kilogram în greutate pe o perioadă de un an.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×