Reclamă

Alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023 pentru a pierde în greutate

O dietă bogată în aceste alimente va crește riscul de îngrășare. Ai aici lista cu alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023 pentru a pierde în greutate. Menținerea unei greutăți corporale te va ajuta să-ți păstrezi organismul în parametrii normali.

Publicat: 2 ianuarie 2023, 6:48

Dacă lupta cu kilogramele a fost constantă, află că nu este vina ta în totalitate. Aprovizionarea cu alimente joacă un rol important. Accesul la mâncăruri nedorite și sucuri de calitate scăzută la prețuri accesibile fac din ce în ce mai dificil procesul de control al calității.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023

Deși niciun aliment sau băutură nu este responsabilă în totalitate pentru creșterea în greutate, cercetătorii au identificat alimente și băuturi care sunt în mod constant legate de acumularea kilogramelor nedorite. În general, aceste alimente tind să fie foarte gustoase, ultra-procesate și rapid digerabile, deoarece adesea le lipsesc fibre și proteine din compoziție. Și, cel mai important, sunt toate bogate în calorii, ceea ce face dificil să respecți obiectivele zilnice de greutate.

Câteva exemple responsabile pentru acumularea kilogramelor sunt băuturile îndulcite cu zahăr, mâncărurile și gustările din carne procesată, cartofii și alte gustări sărate și prăjite, cartofii prăjiți, înghețata și gogoșile.

Toate conțin calorii sărace în nutrienți care sporesc riscul de creștere în greutate. O cercetare care a fost publicată recent în JAMA Neurology a raportat că, într-un studiu efectuat pe mai mult de 10.000 de adulți, cei care au mâncat cu 20% mai mult decât caloriile zilnice recomandate le-au obținut din alimentele procesate. Din păcate, rezultatele au arătat că au un risc crescut de declin cognitiv.

Având în vedere toate aceste informații, aceasta este lista cu alimente și băuturi pe care e indicat să le eviți pentru a pierde în greutate în 2023.

Reclamă

Ai aici și o listă cu obiceiuri care te împiedică să slăbești.

Produse procesate din carne

Dacă ești consumatoare de slănină, cârnați, mezeluri și alte produse prelucrate de origine animală, e indicat să reconsideri cât de mult consumi din ele. Un studiu publicat în BMC Research Notes a constatat că consumul de carne procesată a fost direct corelat cu creșterea grăsimii abdominale și a obezității centrale.

Reclamă

Dacă greutatea este o preocupare pentru tine în anul 2023, e indicat să limitezi consumul de carne procesată. Specialiști recomandă să optezi pentru carne proaspătă. Așa poți controla mai ușor limita zilnică recomandată pentru calorii, grăsimi saturate și sodiu.

Cartofi prăjiți

O meta-analiză publicată în New England Journal of Medicine a raportat că un studiu cu mai mult de 120.000 de femei de vârstă mijlocie a constatat că chipsurile din cartofi și alte produse procesate din cartofi au fost foarte corelate cu creșterea în greutate.

Un alt studiu care a fost publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că persoanele care consumă alimente din cartofi prăjiți au un risc crescut de diabet, alte comorbidități și chiar moarte prematură, în comparație cu cei care consumă mai puține alimente pe bază de cartofi.

Cartofii prăjiți și chipsurile din cartofi au mai multe calorii per porție decât majoritatea altor alimente. Cercetătorii au identificat, de asemenea, că alte alimente mai naturale, bogate în nutrienți au fost asociate cu o creștere mai mică în greutate în timp. Aceste alimente sunt fructele și legumele, cerealele integrale, nucile și iaurturile.

Gogoși

S-ar putea să consideri că a consuma o gogoașă nu te va face să te abați de la dietă. Dar aceste delicii sunt mai dăunătoare pentru talie decât ai putea crede. Gogoșile sunt bogate în făină rafinată, cu conținut scăzut de fibre. Conțin mult zahăr adăugat și sunt prăjite, făcându-le extrem de bogate în calorii.

Consumul unei gogoși în prima parte a zilei nu e o alegere tocmai bună. Alimentele consumate la micul dejun ajută la stabilirea hormonilor poftei de mâncare și a senzației de foame pentru întreaga zi. O gogoașă și o cafea pot declanșa pofta de alți carbohidrați rafinați și alimente bogate în calorii până după-amiaza. Pe de altă parte, un mic dejun pe bază de proteine poate ține foamea și pofta de mâncare sub control. Acesta ajută la stimularea metabolismul. Învinge poftele și ajută la construirea și menținerea masei musculare care contribuie la eliminarea grăsimii de pe abdomen.

Ouăle, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi și brânza de vaci sunt opțiuni excelente de dimineață. Acestea sunt bogate în proteine. De fapt, un studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că atunci când femeile și-au dublat aportul zilnic de proteine de la 15 la 30% din caloriile zilnice, aceasta a ajutat la o pierdere mai susținută în greutate.

Înghețata

Înghețata se află adesea pe lista alimentelor care creează „dependență”. Studiile arată că consumul de înghețată ajută la relaxarea creierului, făcându-l hrana de confort suprem. În plus, consumul frecvent de înghețată te va ajuta să ai o poftă mai mare pentru a obține același nivel de satisfacție. Combinația de zahăr și grăsimi din înghețată este ceea ce o face atât de delicioasă.

Băuturile cu zahăr

În timp ce băuturile dulci sunt o băutură și nu un aliment, multe cercetări dezvăluie că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile sau băuturile energizante, pot crește șansele de a acumula kilograme în plus. Un studiu recent din Nature Reviews Endocrinology arată că băuturile dulci sunt legate de creșterea în greutate. Acestea cresc riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Nu sunt altceva decât apă aromată cu zahăr și nu oferă nicio sațietate. Caloriile sunt absorbite rapid și pot duce la creșteri ale cantității de zahăr în sânge. Cercetătorii au raportat în Jurnalul American de Nutriție Clinică că pentru fiecare băutură cu zahăr consumată zilnic a existat o creștere de aproximativ jumătate de kilogram în greutate pe o perioadă de un an.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×