Reclamă

Statul în picioare arde calorii. De cât timp ai nevoie ca să slăbești

Statul în picioare arde calorii, între 100 și 200 pe oră. Totul depinde, însă de sexul, vârsta, înălțimea și greutatea fiecărei persoane. Prin comparație, statul pe scaun, spre exemplu consumă între 60 și 130 de calorii pe oră. În general, bărbații ard mai multe calorii decât femeile deoarece au masă musculară mai mare.

Publicat: 9 decembrie 2022, 5:02

Pentru a înțelege acest mecanism trebuie să te gândești la faptul că greutatea ta corporală depinde de aportul de calorii zilnice. Dacă mănânci mai multe calorii decât corpul tău are nevoie, te vei îngrășa. În cazul în care consumi mai puține calorii decât îți cere corpul, vei scădea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deci, este normal să ai fluctuații de greutate în funcție de cât și ce consumi.

Statul în picioare arde calorii

Corpul uman este format astfel încât să ardă calorii atunci când se mișcă. În momentul în care stai în picioare, îți activezi masa musculară care te ajută să consumi energie.

Statul în picioare te provoacă să a te miști mai mult pentru că faci diverse activități care implică acest lucru. Spre exemplu, mersul pe jos activează mușchii, deci se produce schimbul de energie.

Un studiu a arătat că adulții care cântăresc 143 de kilograme ard cu 0,15 calorii în plus pe minut atunci când stau în picioare față de cei care stau jos. Dacă stai în picioare timp de șase ore pe zi în loc să stai pe scaun, spre exemeplu, arzi aproximativ 54 de calorii suplimentare. Chiar dacă poate părea puțin, dar pe parcursului unui an se vor aduna

Reclamă

Totuși, trebuie să fii atentă deoarece statul pe scaun sau în pat pentru un timp îndelungat poate crește riscul dezvoltării unor probleme de sănătate precum: obezitatea, diabetul, cancerul și probleme ale sistemului cardiovascular. Află mai multe și despre câte calorii sunt recomandate în funcție de vârstă.

Cât trebuie sa stai în picioare zilnic ca să slăbești 

Indicat este să ai cât mai multă grijă de sănătatea ta, să faci mișcare, plimbări, exerciții fizice și să ai o alimentație echilibrată.

Reclamă

Dacă ai un loc de muncă unde trebuie să petreci mult timp la birou, în fața calculatorului, recomandat este să faci pauze. Pauzele la un anumit interval de timp sunt o idee bună pentru a te mai relaxa și pentru a face câțiva pași. Ai nevoie de cel puțin o oră de stat în picioare pentru a consuma 100 de calorii.

Metabolismul tău poate să fie dat peste cap din cauza nivelului de stres zilnic. De aceea este foarte important să găsești un echilibru între activitățile profesionale, de familie și obiceiurile alimentare.

Există o tendință de a mânca pe fugă sau a sări peste mese. Aceste obiceiuri nu fac altceva decât să-ți îngreuneze buna funcționare a metabolismului.

Pentru a-l stimula, ai nevoie de mișcare. Corpul tău trebuie să fie hrănit cu ceea ce are nevoie și trebuie să îi acorzi cea mai mare atenție. Dietele cu alimente bogate în nutrienți sunt cele recomandate pentru un stil de viață sănătos.

Câte calorii arde mersul pe jos

Experții susțin că, în funcție de înălțimea și greutatea corpului, o persoană poate arde între 148 și 233 de calorii dacă menține un ritm normal, de promenadă.

Medicii recomandă minimum 30 de minute de activitate în fiecare zi pentru o viață sănătoasă. De asemenea, câteva minute de exerciții cu greutăți sunt utile pentru a pune în mișcare și mai bine masa musculară.

În mod normal, exercițiile cu greutăți sunt recomandate pentru a crește masa musculară, dar pot fi folosite cu încredere și de cei care vor să se mențină.

La locul de muncă ai putea încerca mai multe alternative pentru a crește nivelul de mișcare. Spre exemplu, alege să stai la un birou înalt, din picioare, plimba-te sau stai în picioare atunci cân vorbești la telefon.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×