Reclamă

Obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani. Cum poți să-ți îmbunătățești metabolismul

Pe măsură ce înaintezi în vârstă semnele procesului de îmbătrânire sunt tot mai vizibile asupra corpului tu. Metabolismul este și el afectat de înaintarea în vârstă. Atenția la alimentație și includerea sportului în actvitățile de zi cu zi pot face diferența în timp. Hai să aflăm mai multe despre principalele obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani.

Publicat: 29 iulie 2022, 7:06

Metabolismul poate fi definit ca un set complex de procese fiziologice ce dictează funcțiile de bază ale organismului. Printre aceste funcții se numără recuperarea celulelor, gestionarea hormonilor, reglarea temperaturii corpului și multe altele. Înaintarea în vârstă aduce cu sine un metabolism mai lent care are nevoie de ajutor din exterior pentru a funcționa în parametrii cât mai buni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani

Există câteva obiceiuri care pot să ajute la îmbunătățirea ratei metabolice. De multe ori un metabolism lent este responsabil pentru acumularea kilogramelor în plus, dar și pentru apariția anumitor boli de sănătate. Pentru a-ți ajuta metabolismul trebuie să te asiguri că ai o dietă echilibrată și un stil de viață cât mai activ. Nutriționiști spun că obiceiurile alimentare trebuie să înceapă încă de la micul dejun, o masă atât de importantă, care dă startul zilei. Hai să află mai multe despre cum îți poți ajuta corpul să funcționeze cât mai bine după vârsta de 50 de ani. 

Inculude alimentele bogate în proteine

Pe lista de obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani se numără și includerea preparatelor bogate în proteine. Proteina este esențială pentru buna funcționare a organismului, iar dacă îți dorești să-i oferi un boost acestuia, atunci trebuie să iei în considerare alimentele bogate în proteine.

Dacă reușești să crești aportul de proteine consumate la micul dejun atunci vei face o diferență semnificativă în sănătatea organismului tău. În plus, în timp vei vedea și o schimbare semnificativă a numărului de kilograme pe care îl ai. Proteinele ajută la reglarea apetitului și îți oferă senzația de sațietate rapid. În plus acestea ajută la construirea masei musculare, atât de necesară pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Reclamă

Masa musculară scade semnificativ atunci când înaintăm în vârstă. Prin urmare alimentele bogate în proteine sunt mai mult decât esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Uite o listă cu alimente bogate în proteine pe care le poți consuma pentru o bună funcționare a organismului.

Include în dieta ta preparate care conțin ouă

Ouăle sunt bogate în proteine și sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Ouăle sunt versatile și pot fi preparate într-o- mulțime de moduri. Ele ajută la pierderea în greutate, la menținerea sănătății pielii, prelunngesc senzația de sațietat, contribuie la întărirea părului și pot chiar să îmbunătățească vederea.

Reclamă

De-a lungul timpului studiile au demonstrat nenumăratele beneficii ale consumului de ouă asupra organismului și a metabolismului. Ouăle nu doar că au o mulțime de proteine, dar și o mulțime de nutrienți benefici organismului.

Optează pentru ceaiul verde

Una dintre cele mai sănătoase băuturi este considerată a fi ceaiul verde. Pe lista de obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani se număr și includerea ceaiului verde în dieta ta.

Ceaiul verde poate să înlocuiască ceașca de cafea, iar în timp îț poate aduce nenumărate beneficii asupra organismului. Studiile au arătat că ceaiul verde oferă un boost metabolismului și ajută la buna funcționare a acestuia.

În plus, se crede că ceaiul verde încetinește procesul de îmbătrânire și ajută la pierderea în greutate. Încă din cele mai vechi timpuri ceaiul verde era consumat datoită nenumăratelor beneficii asupra orgnismului

Încearcă să nu sari peste micul dejun

O regulă foarte importantă, când vine vorba de principalele obiceiuri alimentare recomandate după vârsta de 50 de ani, spune că nu ar trebui să sari peste micul dejun. Prima masă a zilei are un impact semnificativ asupra metabolismului și a sănătății corpului tău.

Multe persoane pot fi tentate să înlocuiască micu dejun cu o simplă ceașcă de cafea. Acest lucru nu va face altceva decât să-ți afecteze starea de sănătate. Metabolismul încetinește pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Pentru a nu avea un metabolism lent este nevoie să-ți obișnuiești organismul cu obiceiuri alimentare sănătoase și cu o rutină bine pusă la punct de exerciții fizice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×