Reclamă

Moduri de gândire care te pot împiedica să slăbești. Cum să-ți controlezi emoțiile negative pentru a putea să-ți atingi obiectivele

Puterea gândului este extrem de importantă când vine vorba de atingerea obiectivelor pe care ți le setezi. Iată care sunt principalele moduri de gândire care te pot împiedica să slăbești. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus și nu reușești să vezi nicio schimbare, motivul s-ar putea să se afle chiar în mintea ta.

Publicat: 7 iulie 2022, 7:08

Gândurile negative te pot ține pe loc din a-ți atinge obiectivele de lungă durată. Acestea te vor împiedica să reușești să-ți construiești obiceiurile sănătoase pe care ți le dorești. Nutriția este strâns legată de modul în care alegi să te raportezi la dieta pe care o urmezi. Procesul de slăbire ar trebui să fie treptat, iar ”dieta” să fie un stil de viață sănătos în care alegi să consumi alimentele care îți fac bine fără a te priva de una din grupele alimentare principale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de gândire care te pot împiedica să slăbești

Gândurile au un impact major asupra modului în care decurge viața noastră. Depinde de noi să alegem să gândim pozitiv și să ne punem speranța în eforturile pe care le depunem pentru a vedea rezultate în viitor. Ți-am pregătit o listă cu principalele moduri de gândire care te împiedică să slăbești. Uie de ce nu reușești să vezi schimbări în silueta ta chiar dacă ai o dietă bine pusă la punct și faci sport în mod regulat. 

Perfecționismul

Perfecționismul te va ține de multe ori din a obține ceea ce îți dorești cu adevărat. Atunci când ești o persoană perfecționistă pare că nimic din ceea ce faci nu este suficient de bine pentru tine. Chiar și în momentele în care pari mulțumită de tine, dacă apare un simplu inconvenient atunci tot progresul tău va părea nesemnificativ. Dacă se întâmplă să lipsești o zi de la sală pentru că nu te-ai simțit bine, atunci ai tendința să anulezi toată săptămâna de exercițiii fizice pentru că îți dorești ca acestea să fie executate perfect.

O astfel de atitudine este teribilă într-un proces sănătos de slăbire. Pentru a scăpa de perfectionism este important să înveți să te accepți așa cum ești. Lasă lucrurile să decurgă de la sine și celebrează fiecare mică reușită.

Reclamă

Nu pune presiune pe tine și ia lucrurile pas cu pas. Obiceiurile mărunte sunt cele care vor face diferența e termen lung în stilul tău de viață. Poți începe cu mersul pe jos. Studiile au arătat că acesta este extrem de benefic pentru a pierde câteva kilograme pe care le ai în plus.

Totul sau nimic

Nimic nu te va trage înapoi de la progresul pe care l-ai obținut decât atitudinea ”totul sau nimic”. În astfel de situații ai tendința să renunți la tot ce ai muncit pentru că un singur lucru nu a funcționat exact așa cum ți-ai dorit.

Reclamă

De cele mai multe ori persoanele care au o astfel de gândire au tendința să piardă foarte multe kilograme în plus, iar mai apoi să le acumuleze înapoi. Pentru o astfel pe persoană este extrem de dificil să se mențină pe termen lung. 

O persoană care trăiește după principiul ”totul sau nimic” va avea tendința să abandoneze procesul de slăbire, mai ales dacă în trecut s-a confruntat cu un eșec pe acest plan. În astfel de situații este important să nu renunți la obiceiurile pe care ți le creezi și să muncești în continuare la obiectivele tale, indiferent de numărul de eșecuri pe care îl vei întâmpina.

Gândirea magică

”Gândirea magică” este o altă capcană în care te-ai putea lăsa prinsă în timpul procesului de slăbire. Aceasta face referire a persoanele care au tendința să investească sume mari de bani în echipamente speciale și în mâncare sănătoasă, dar care să nu se poată abțină din a consuma în continuare mâncare procesată.

”Gândirea magică” este asociată de multe ori cu persoanele care preferă să apeleze la tot felul de suplimente sau pastile minune care să le permită să slăbească într-un timp cât mai scurt. Desigur există o mulțime de alimente sănătoase și recomandate, însă este important ca acestea să îți fie recomandate de medicul nutriționist. Planul alimentar se stabilește în urma unor analize amănunțite.

La fel este și cazul rogramului de sport care trebuie adaptat în funcție de persoana care îl va urma. Pe lista de moduri de gândire care te împiedică să slăbești se numără și acest tip extrem de nociv procesului pe care îți dorești să-l începi.

Rușinea

Rușinea se află la finalul listei cu moduri de gândire care te împiedică să slăbești. Acest sentiment apare atunci când nu ești mulțumită cu modul înc are arăți și te judeci mult prea aspru. Lucrurile negative pe care le spui despre tine te impactează în mod direct.

Aceste cuvinte pe care ți le adresezi îți încetinesc în mod direct procesul de slăbire. Este unul din motivele principale pentru care s-ar putea să nu vezi rezultatele pe care ți le dorești pe cântar. În astfel de situații este important să începi să-ți spui afirmații pozitive. Să te apreciezi mai mult și să celebrezi fiecare mic progres. În timp vei vedea că eforturile tale nu au fost niciodată în zadar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×