Reclamă

Ce se întâmplă dacă mănânci ouă timp de o săptămână. La ce concluzii au ajuns nutriționiștii

Ouăle sunt o sursă rapidă și sigură pentru a-ți asigura necesarul de proteine, vitamine și nutrienți. Însă ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă timp de o săptămână? Mai mulți nutriționiști au decis să facă un experiment care s-a desfășurat pe perioada unei săptămâni.

Publicat: 6 ianuarie 2023, 6:05

Cele mai multe persoane sunt de părere că ouăle duc la creșterea colesterolului și la apariția bolilor de inimă. Mai multe studii au dus la o reputație nu tocmai favorabilă consumului de ouă. Însă cele mai recente studii vin să demonteze miturile privind creșterea exagerată a nivelului de colesterol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă dacă mănânci ouă timp de o săptămână

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. Clinica Mayo a vorbit în cadrul mai multor studii despre beneficiile consumului de ouă. S-a descoperit faptul că nu există o legătură directă între consumul de ouă și apariția bolilor cronice.

Beneficiile acestor produse variază, desigur, și în funcție de modul în care sunt gătite. Ouăle fierte vor fi mult mai sănătoase decât cele gătite cu ulei. Johna Burdeos, dietetician înregistrat, spune că ouăle sunt bogate în nutrienți, proteine și sunt o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamine solubile în grăsimi ( A, D, E și K).

Despre ouă se spune că ar conține proteinele perfecte, deoarece conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, fiind și o sursă excelentă de antioxidanți (seleniu și carotenoizi din gălbenuș). Un ou mare îți oferă opt grame de proteine, spun specialiștii. Având în vedere toate aceste beneficii, nutriționiștii au vrut să afle ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic pentru o perioadă de o săptămână.

Ouăle sunt versatile și pot fi pregătite într-o mulțime de preparate sănătoase și hrănitoare. Iată cum te poți bucura de beneficiile acestora și ce se întâmplă dacă alegi să le consumi zilnic.

Reclamă

Specialiștii au sesizat în urma acestui experiment că la final de săptămână au avut o putere de concentrare mult mai mare, iar senzația de foame a dispărut treptat. Ouăle sunt sățioase și reușesc să scadă pofta de mâncare, deoarece îți dau senzația de plin pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cât de sănătos este consumul de ouă

Universitatea Harvard a vorbit într-un studiu despre regulile de sănătate raportate la consumul de alimente pe care le integrăm în dieta zilnică.

Reclamă

Conform Universității Harvard, o persoană nu ar trebui să consume mai mult de două ouă pe săptămână, deoarece un ou are aproximativ 200 de miligrame de colesterol și limita zilnică este de 300. Studii recente vin și contrazic regulile stabilite anterior de către specialiștii de la Harvard. Este nevoie de o cercetare mai amplă în ceea ce privește consumul de ouă.

Harvard Health susține în prezent că o persoană obișnuită ”nu suferă niciun rău dacă mănâncă până la șapte ouă pe săptămână”. Nutriționiștii sunt rezervați în ceea ce privește numărul exact. Totuși, aceștia îi îndeamnă pe oameni să consume ouăle cu moderație.

La fel de mult va conta și modul de gătire al preparatelor în care alegi să incluzi ouă. Iată aici o rețetă sănătoasă pentru prima masă a zilei. Vezi cum poți să faci cele mai bune ouă bătute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×