Reclamă

Exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului. Ce poți face pentru a avea o memorie ageră

Cercetătorii au descoperit câteva exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului. Acestea te pot ajuta să ai o minte mult mai ageră. Uneori doar zece minute de exercitii pt face diferența în gândire. Ai nevoie de o minte liniștită pentru a putea lua cele mai bune decizii.

Publicat: 10 februarie 2023, 6:01

Cercetătorii au descoperit ce exerciții pot avea un impact pozitiv asupra memoriei și a sănătății creierului. Cele mai recente studii au demonstrat că anumite exerciții sunt asociate cu o gândire critică, o memorie mai bun și o capacitate mult mai mare de a organiza lucrurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului

Experții știu deja că exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra organismului. Un nou studiu a scos la iveală modul în care antrenamentele pot impacta mintea, sănătatea creierului și cum pot ajuta la clarificarea anumitor lucruri. Studiul a fost publicat de către cercetători în Journal of Epidemiology & Community Health.

Acesta a strâns date de la aproape 4.500 de persoane din Marea Britanie și nu numai. Cercetătorii și-au dorit să analizeze modul în care nivelul de activitate a afectat memoria pe termen scurt, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a procesa lucruri.

Studiul a constat în efectuarea unor activități moderate și viguroase. Astfel, s-a demonstrat că oamenii care au făcut antrenamente de cel puțin 10 minute au o memorie de lucru mult mai bună și mult mai eficientă. Cel mai mare impact s-a văzut asupra capacității de a planifica și organiza lucruri.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul tău are nevoie de mai multă atenție. Află mai multe și despre obiceiuri care pot cauza pierderea masei musculare. Vezi cum anume îți influențează acestea sănătatea organismului.

Reclamă

Motivul pentru care sportul are un impact pozitiv asupra memoriei și gândirii

Acesta nu este primul studiu care încearcă să demonstreze legătura dintre sport și îmbunătățirea cogniției. De-a lungul timpului s-a efectuat o mulțime de studii care au demonstrat legătura dintre activitatea fizică și sănătatea creierului.

Antrenamentul regulat poate reduce, de asemenea, riscul de declin cognitiv și pe cel de apariție al demenței. Cercetătorii spun că diferite niveluri de activitate fizică pot afecta fluxul sanguin și cogniția creierului.

Reclamă

Totodată, sportul activează mușchii scheletici despre care se crede că eliberează hormoni care comunică cu creierul pentru a influența sănătatea și funcția neuronilor. Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții de intensitate moderată.

Dacă nu ești adepta mersului la sală, poți face și alte tipuri de activități, spun specialiștii pentru Prevention.com. Aceștia recomandă dansul, înotul, plimbările lungi și urcatul pe scări. Micile schimbări sunt cele care vor face diferența.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul. Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău.

Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul.

Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău. Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×