Reclamă

Exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului. Ce poți face pentru a avea o memorie ageră

Cercetătorii au descoperit câteva exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului. Acestea te pot ajuta să ai o minte mult mai ageră. Uneori doar zece minute de exercitii pt face diferența în gândire. Ai nevoie de o minte liniștită pentru a putea lua cele mai bune decizii.

Publicat: 10 februarie 2023, 6:01

Cercetătorii au descoperit ce exerciții pot avea un impact pozitiv asupra memoriei și a sănătății creierului. Cele mai recente studii au demonstrat că anumite exerciții sunt asociate cu o gândire critică, o memorie mai bun și o capacitate mult mai mare de a organiza lucrurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului

Experții știu deja că exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra organismului. Un nou studiu a scos la iveală modul în care antrenamentele pot impacta mintea, sănătatea creierului și cum pot ajuta la clarificarea anumitor lucruri. Studiul a fost publicat de către cercetători în Journal of Epidemiology & Community Health.

Acesta a strâns date de la aproape 4.500 de persoane din Marea Britanie și nu numai. Cercetătorii și-au dorit să analizeze modul în care nivelul de activitate a afectat memoria pe termen scurt, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a procesa lucruri.

Studiul a constat în efectuarea unor activități moderate și viguroase. Astfel, s-a demonstrat că oamenii care au făcut antrenamente de cel puțin 10 minute au o memorie de lucru mult mai bună și mult mai eficientă. Cel mai mare impact s-a văzut asupra capacității de a planifica și organiza lucruri.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul tău are nevoie de mai multă atenție. Află mai multe și despre obiceiuri care pot cauza pierderea masei musculare. Vezi cum anume îți influențează acestea sănătatea organismului.

Reclamă

Motivul pentru care sportul are un impact pozitiv asupra memoriei și gândirii

Acesta nu este primul studiu care încearcă să demonstreze legătura dintre sport și îmbunătățirea cogniției. De-a lungul timpului s-a efectuat o mulțime de studii care au demonstrat legătura dintre activitatea fizică și sănătatea creierului.

Antrenamentul regulat poate reduce, de asemenea, riscul de declin cognitiv și pe cel de apariție al demenței. Cercetătorii spun că diferite niveluri de activitate fizică pot afecta fluxul sanguin și cogniția creierului.

Reclamă

Totodată, sportul activează mușchii scheletici despre care se crede că eliberează hormoni care comunică cu creierul pentru a influența sănătatea și funcția neuronilor. Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții de intensitate moderată.

Dacă nu ești adepta mersului la sală, poți face și alte tipuri de activități, spun specialiștii pentru Prevention.com. Aceștia recomandă dansul, înotul, plimbările lungi și urcatul pe scări. Micile schimbări sunt cele care vor face diferența.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul. Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău.

Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul.

Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău. Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×