Reclamă

Obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară. Care sunt explicațiile antrenorilor de fitness

Antrenorii de fitness atrag atenția asupra unor obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară. De asemenea, au venit și cu câteva explicații pentru a te ajuta să ajungi la forma dorită. Este nevoie de disciplină, alimentație sănătoasă și odihnă pe măsură.

Publicat: 30 ianuarie 2023, 1:33
O femeie blondă îmbrăcată în echipament sportiv face niște exerciții de mobilitate într-o sală de sport sugerând unul dintre obiceiurile din cauza cărora poți pierde masă musculară
În cazul în care ai observat că nu reușești să câștigi masă musculară, ba mai mult, pierzi din aceasta, înseamnă că ceva din antrenamentul tău nu funcționează / Profimedia Images

Pentru a te bucura de rezultatele așteptate este recomandat să ții cont de câteva aspecte importante. Odihna, alimentația și starea de spirit sunt esențiale în procesul tău de a-ți atinge obicetivele. Fie că vrei să alergi la maraton sau să ai o rutină zilnică de mers pe jos, cheia este echilibrul.

Obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară

Pentru a te asigura că obiectivele tale de fitness nu se află în antiteză cu sănătatea ta, fii atentă la câțiva factori care pot fi decizionali în acest proces. Construirea și menținerea masei musculare nu face excepție de la această regulă universală. Specialiștii recomandă echilibru în ceea ce privește sportul. Nu este nevoie să petreci ore în șir la sala de forță sau să te antrenezi în exces pentru a te menține în formă.

În cazul în care ai observat că nu reușești să câștigi masă musculară, ba mai mult, pierzi din aceasta, înseamnă că ceva din antrenamentul tău nu funcționează. Din fericire, făcând mici ajustări la nutriție, la rutina de antrenament și la comportamentele zilnice vei reuși să-ți atingi obiectivele.

Nu consumi suficiente calorii

Printre aceste obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară se enumeră și o alimentație deficitară. O modalitate sigură prin care poți pierde masă musculară este să nu consumi suficiente calorii într-o zi. Alimentele de calitate sunt considerate combustibil pentru mușchi.

Reclamă

În cazul în care nu mănânci suficiente calorii, în mod evident, organismul tău se va goli de energie. De aceea, este foarte important ca înainte de a te apuca de fitness să consulți un specialist care te poate ajuta să te alimentezi corespunzător, în raport cu efortul fizic, scrie eatthis.com.

Te antrenezi în exces

Antrenamentele serioase și consecvente sunt cheia succesului. Cu toate acestea, trebuie să știi când să te oprești la timp. Antrenamentele în exces îți vor oferi chiar efectul opus față de cel așteptat. Cercetările au anunțat faptul că nivelul redus de glicogen muscular și slăbiciune sunt asociate cu antrenamentul în exces.

Reclamă

În plus, oboseala prelungită, calitatea slabă a somnului, energia scăzută, durerile musculare persistente și schimbările de dispoziție sunt simptome comune ale suprasolicitării. Descoperă ce se petrece în corpul tău dacă te antrenezi în fiecare zi.

Nu ai un somn de calitate

Sportivii de performanță atrag atenția asupra unor obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară, printre care și calitatea somnului. Somnul este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te antrenezi.

Prioritare, pentru a-ți atinge obiectivele este să oferi organismului tău odihnă. Mușchii tăi se repară și cresc în timp ce dormi, iar somnul reglează practic toate funcțiile corpului tău, scrie aaptiv.com.

Faci prea mult cardio

Dacă ai sesizat faptul că pierzi din masa musculară, posibil să fie din cauza unui antrenament prea solicitant de cardio. În timp ce exercițiile cardio regulate sunt extrem de benefice pentru tine, dacă exagerezi, vei pierde din masă musculară. Este esențial să te asiguri că organismul tău este alimentat corespunzător înainte de antrenamentele cardio. De asemenea, este foarte important să găsești un echilibru bun între exercițiile de forță și cele cardio.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×