Reclamă

De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament. Beneficiile acestui fruct pentru organism

Bananele sunt considerate a fi cele mai bune gustări sănătoase pe care le poți consuma după un antrenament intens. Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, printre care și potasiu. Specialiștii spun că este ideal să ai un fruct la tine pentru a-l consuma după un antrenament de forță. Iată De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament.

Publicat: 10 ianuarie 2023, 6:00

De multe ori antrenamentele la sală te aduc în punctul în care te simți obosită, mai ales dacă nu ai avut parte de o masă hrănitoare anterior. Specialiștii spun că bananele sunt considerate a fi cele mai simple și mai bogate gustări de după antrenament. Acestea se digeră rapid, conțin carbohidrați sănătoși, dar și alți nutrienți benefici refacerii țesutului muscular.

De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament

În mod obișnuit probabil nu ai consuma o gustare bogată în zahăr după antrenament, mai ales dacă este vorba de zahăr rafinat. Bananele au un conținut moderat de fructoză, iar acest lucru le face să fie ideale pentru consum după un antrenament solicitant.

În timpul antrenamentelor corpul tău arde calorii. Zahărul și carbohidrații din sânge sunt arși și transformați în energie. Cu cât te antrenezi mai intens, cu atât vei arde mai multe calorii. Toată această energie vine și din ceea ce ai consumat înainte de antrenament.

În timp ce tu faci exerciții fizice, corpul tău va începe să folosească glicogenul din mușchi pentru a ajuta la menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge, dar și pentru a-ți oferi energia necesară pentru a face antrenamentele pe care le dorești.

După un antrenament intens, glicogenul trebuie să fie restabilit. Aproximativ 90 % dintre carbohidrații pe care îi consumi imediat după un antrenament sunt transformați rapid în rezerve de glicogen, spun specialiștii pentru EatThis, NotThat. Acesta este și motivul pentru care se recomandă consumul de carbohidrați cu două ore înainte sau după ce faci sport.

Reclamă

Carbohidrații simpli se găsesc într-o mulțime de preparate, fructe și legume. Consumul de banane după un antrenament este alegerea perfectă pe care o poți face pentru a-ți restabili nivelul de glicogen. Află mai multe și despre beneficiile consumului de banane asupra organismului.

Cum ar trebui să consumi bananele după antrenament

Bananele sunt alegerea ideală pe care o poți face după un antrenament sportiv. Aceasta ar trebui să fie alăturată unor alimente bogate în proteine pentru a ajuta la restabilirea țesutului muscular.

Reclamă

Atunci când vine vorba de carbohidrați, corpul tău produce insulină care deblochează celulele și lasă nutrienții din sânge să ajungă la acestea pentru a elibera energie. Specialiștii spun că proteinele alăturate carbohidraților te pot ajuta să te recuperezi mult mai ușor după un antrenament solicitat.

Astfel, după un antrenament cu greutăți sau o sesiune de cardio poți apela cu încredere la u shake proteic în care să incluzi și banane. Mai mult, bananele sunt fructe bogate în antioxidanți care ajută la eliminarea stresului oxidativ. Astfel, ele luptă împotriva radicalilor liberi și îți aduc o mulțime de beneficii pentru organism.

Antioxidanții sunt cei care vor lupta pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a te ajuta în reducerea inflamației cauzate de degradarea celulelor.

Un studiu realizat în 218 și publicat în Jurnalul PLOS One a demonstrat faptul că bananele sunt bogate în carbohidrați care ajută la reducerea inflamațiilor din organism, în special după un antrenament fizic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×