Reclamă

De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament. Beneficiile acestui fruct pentru organism

Bananele sunt considerate a fi cele mai bune gustări sănătoase pe care le poți consuma după un antrenament intens. Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, printre care și potasiu. Specialiștii spun că este ideal să ai un fruct la tine pentru a-l consuma după un antrenament de forță. Iată De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament.

Publicat: 10 ianuarie 2023, 6:00

De multe ori antrenamentele la sală te aduc în punctul în care te simți obosită, mai ales dacă nu ai avut parte de o masă hrănitoare anterior. Specialiștii spun că bananele sunt considerate a fi cele mai simple și mai bogate gustări de după antrenament. Acestea se digeră rapid, conțin carbohidrați sănătoși, dar și alți nutrienți benefici refacerii țesutului muscular.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e recomandat să mănânci o banană după antrenament

În mod obișnuit probabil nu ai consuma o gustare bogată în zahăr după antrenament, mai ales dacă este vorba de zahăr rafinat. Bananele au un conținut moderat de fructoză, iar acest lucru le face să fie ideale pentru consum după un antrenament solicitant.

În timpul antrenamentelor corpul tău arde calorii. Zahărul și carbohidrații din sânge sunt arși și transformați în energie. Cu cât te antrenezi mai intens, cu atât vei arde mai multe calorii. Toată această energie vine și din ceea ce ai consumat înainte de antrenament.

În timp ce tu faci exerciții fizice, corpul tău va începe să folosească glicogenul din mușchi pentru a ajuta la menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge, dar și pentru a-ți oferi energia necesară pentru a face antrenamentele pe care le dorești.

După un antrenament intens, glicogenul trebuie să fie restabilit. Aproximativ 90 % dintre carbohidrații pe care îi consumi imediat după un antrenament sunt transformați rapid în rezerve de glicogen, spun specialiștii pentru EatThis, NotThat. Acesta este și motivul pentru care se recomandă consumul de carbohidrați cu două ore înainte sau după ce faci sport.

Reclamă

Carbohidrații simpli se găsesc într-o mulțime de preparate, fructe și legume. Consumul de banane după un antrenament este alegerea perfectă pe care o poți face pentru a-ți restabili nivelul de glicogen. Află mai multe și despre beneficiile consumului de banane asupra organismului.

Cum ar trebui să consumi bananele după antrenament

Bananele sunt alegerea ideală pe care o poți face după un antrenament sportiv. Aceasta ar trebui să fie alăturată unor alimente bogate în proteine pentru a ajuta la restabilirea țesutului muscular.

Reclamă

Atunci când vine vorba de carbohidrați, corpul tău produce insulină care deblochează celulele și lasă nutrienții din sânge să ajungă la acestea pentru a elibera energie. Specialiștii spun că proteinele alăturate carbohidraților te pot ajuta să te recuperezi mult mai ușor după un antrenament solicitat.

Astfel, după un antrenament cu greutăți sau o sesiune de cardio poți apela cu încredere la u shake proteic în care să incluzi și banane. Mai mult, bananele sunt fructe bogate în antioxidanți care ajută la eliminarea stresului oxidativ. Astfel, ele luptă împotriva radicalilor liberi și îți aduc o mulțime de beneficii pentru organism.

Antioxidanții sunt cei care vor lupta pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a te ajuta în reducerea inflamației cauzate de degradarea celulelor.

Un studiu realizat în 218 și publicat în Jurnalul PLOS One a demonstrat faptul că bananele sunt bogate în carbohidrați care ajută la reducerea inflamațiilor din organism, în special după un antrenament fizic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×