Reclamă

6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de bolile cardiovasculare

Un nou studiu sugerează că persoanele de peste 60 de ani își pot reduce semnificativ riscul de afecțiuni ale inimii. 6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de bolile cardiovasculare.

Publicat: 6 ianuarie 2023, 7:07

În comparație cu persoanele care au mers 2.000 de pași pe zi, cercetătorii au descoperit că persoanele care au mers între 6.000 și 9.000 de pași zilnic aveau un risc redus de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, cu 40% până la 50%.

6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de boli

Acest studiu se concentrează pe riscul bolilor cardiovasculare (BCV). Este un act adițional al unui studiu anterior de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville.

Studiul anterior a demonstrat că 8.200 de pași pe zi pot reduce riscurile unei game largi de probleme cronice de sănătate.

Noul studiu raportează concluziile unei meta-analize a opt studii folosind date de sănătate de la 20.152 de persoane din Statele Unite și din 42 de țări. Vârsta lor medie a fost de 63,2 ani, plus sau minus 12,4 ani, 52% fiind femei.

Studiul apare în jurnalul CirculationTrusted Source.

Reclamă

Mergi mai mult pentru a reduce riscul de BCV

Medical News Today a vorbit cu dr. Amanda Paluch, epidemiolog de activitate fizică și kinetolog la Universitatea din Massachusetts Amherst, care a condus colaborarea Steps for Health. Dr. Paluch a spus că oamenii care merg în prezent între 2.000 și 3.000 de pași pe zi ar experimenta cea mai semnificativă reducere a riscului de BCV dacă merg mai mult pe jos.

Pentru cei care fac deja 7.000 de pași pe zi, îmbunătățirea ar fi mai scăzută. Totuși e semnificativă, a remarcat dr. Paluch.

Reclamă

Studiul a constatat că pentru fiecare 1.000 de pași adăugați, a existat o reducere progresivă a riscului de BCV.

„Nu a existat o limită superioară la care să nu existe beneficii suplimentare în studiul nostru. Fiecare creștere progresivă a fost asociată cu un risc mai scăzut de boli de inimă la adulții în vârstă”.

Analiza a constatat o reducere progresivă a riscului de BCV pentru persoanele care merg până la 15.000 de pași pe zi. Dr. Paluch a spus că analiza ei nu oferă perspective cu privire la posibilele beneficii pe care le oferă mersul pe jos celor care fac mai mult de 15.000 de pași pe zi.

Studiul sugerează că persoanele care speră să-și reducă riscul de BCV ar putea lua în considerare stabilirea de obiective mai realizabile decât ținta de 10.000 de pași pe zi, care nu s-a bazat pe cercetări științifice. A fost promovat inițial ca parte a unei campanii de marketing de produs din 1964.

Deși este adevărat că cu cât sunt mai mulți pași, cu atât e mai bine pentru organism, cel mai important lucru este să crești numărul de pași.

Ce se întâmplă cu adulții tineri

Studiul nu a găsit nicio asociere între creșterea numărului pașilor cuiva scăderea riscului de BCV pentru adulții mai tineri.

Dr. Paluch a spus că acest lucru nu este surprinzător. BCV este în mare parte o boală a persoanelor în vârstă. Acest lucru nu înseamnă că adulții mai tineri nu ar trebui să facă mișcare pentru sănătatea lor cardiovasculară, a spus dr. Paluch:

„Pentru adulții mai tineri, a fi activ fizic aduce beneficii pentru mulți dintre precursorii bolilor cardiovasculare. E vorba despre hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul de tip 2. Aceste afecțiuni sunt mai probabil să se dezvolte la adulții mai tineri. Sunt importante pentru prevenirea timpurie a bolilor cardiovasculare.”

În mod ideal, exercițiile ar trebui să fie susținute și zilnice, cu o intensitate cel puțin moderată, recomandă specialiștii. Adulții mai tineri ar trebui, de asemenea, să se concentreze pe încorporarea exercițiilor în activitatea lor zilnică. Pot apela la urcarea scărilor, mersul pe jos și recreere mai activă din punct de vedere fizic.

Dispozitivele de numărare a pașilor

Specialiștii încurajează adulții mai în vârstă să obțină un dispozitiv de urmărire a pașilor. Pedometrele și contoarele de pas sunt adesea furnizate de companiile de asigurări de sănătate pentru a încuraja exercițiul fizic.

„Step-trackers pot fi o modalitate excelentă de a monitoriza. Te pot inspira să îți atingi obiectivele”, a remarcat dr. Paluch.

De asemenea, îți poți măsura pașii în funcție de durata plimbării. Mersul rapid, considerat o activitate de intensitate moderată, ajunge la aproximativ 100 de pași pe minut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
2
Un bărbat și o femeie sunt îndrăgostiți și stau pe malul apei în timp ce peste ei se formează harta astrală a nativilor din zodiac
Horoscop
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Află care sunt zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață, chiar dacă sunt persoane tandre. Anumiți nativii din zodiac se tem de angajamente, căsătorii sau pur și simplu să se îndrăgostească. Din acest...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
4
Kate Middleton și Prințul William, la un eveniment cu reprezentanții BAFTA, în ținute elegante
Divertisment
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA. Acest eveniment a fost organizat înainte de lansarea campaniei lui Kate, „Shaping...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×