Reclamă

6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de bolile cardiovasculare

Un nou studiu sugerează că persoanele de peste 60 de ani își pot reduce semnificativ riscul de afecțiuni ale inimii. 6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de bolile cardiovasculare.

Publicat: 6 ianuarie 2023, 7:07

În comparație cu persoanele care au mers 2.000 de pași pe zi, cercetătorii au descoperit că persoanele care au mers între 6.000 și 9.000 de pași zilnic aveau un risc redus de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, cu 40% până la 50%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6.000 de pași pe zi te pot ajuta să te ferești de boli

Acest studiu se concentrează pe riscul bolilor cardiovasculare (BCV). Este un act adițional al unui studiu anterior de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville.

Studiul anterior a demonstrat că 8.200 de pași pe zi pot reduce riscurile unei game largi de probleme cronice de sănătate.

Noul studiu raportează concluziile unei meta-analize a opt studii folosind date de sănătate de la 20.152 de persoane din Statele Unite și din 42 de țări. Vârsta lor medie a fost de 63,2 ani, plus sau minus 12,4 ani, 52% fiind femei.

Studiul apare în jurnalul CirculationTrusted Source.

Reclamă

Mergi mai mult pentru a reduce riscul de BCV

Medical News Today a vorbit cu dr. Amanda Paluch, epidemiolog de activitate fizică și kinetolog la Universitatea din Massachusetts Amherst, care a condus colaborarea Steps for Health. Dr. Paluch a spus că oamenii care merg în prezent între 2.000 și 3.000 de pași pe zi ar experimenta cea mai semnificativă reducere a riscului de BCV dacă merg mai mult pe jos.

Pentru cei care fac deja 7.000 de pași pe zi, îmbunătățirea ar fi mai scăzută. Totuși e semnificativă, a remarcat dr. Paluch.

Reclamă

Studiul a constatat că pentru fiecare 1.000 de pași adăugați, a existat o reducere progresivă a riscului de BCV.

„Nu a existat o limită superioară la care să nu existe beneficii suplimentare în studiul nostru. Fiecare creștere progresivă a fost asociată cu un risc mai scăzut de boli de inimă la adulții în vârstă”.

Analiza a constatat o reducere progresivă a riscului de BCV pentru persoanele care merg până la 15.000 de pași pe zi. Dr. Paluch a spus că analiza ei nu oferă perspective cu privire la posibilele beneficii pe care le oferă mersul pe jos celor care fac mai mult de 15.000 de pași pe zi.

Studiul sugerează că persoanele care speră să-și reducă riscul de BCV ar putea lua în considerare stabilirea de obiective mai realizabile decât ținta de 10.000 de pași pe zi, care nu s-a bazat pe cercetări științifice. A fost promovat inițial ca parte a unei campanii de marketing de produs din 1964.

Deși este adevărat că cu cât sunt mai mulți pași, cu atât e mai bine pentru organism, cel mai important lucru este să crești numărul de pași.

Ce se întâmplă cu adulții tineri

Studiul nu a găsit nicio asociere între creșterea numărului pașilor cuiva scăderea riscului de BCV pentru adulții mai tineri.

Dr. Paluch a spus că acest lucru nu este surprinzător. BCV este în mare parte o boală a persoanelor în vârstă. Acest lucru nu înseamnă că adulții mai tineri nu ar trebui să facă mișcare pentru sănătatea lor cardiovasculară, a spus dr. Paluch:

„Pentru adulții mai tineri, a fi activ fizic aduce beneficii pentru mulți dintre precursorii bolilor cardiovasculare. E vorba despre hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul de tip 2. Aceste afecțiuni sunt mai probabil să se dezvolte la adulții mai tineri. Sunt importante pentru prevenirea timpurie a bolilor cardiovasculare.”

În mod ideal, exercițiile ar trebui să fie susținute și zilnice, cu o intensitate cel puțin moderată, recomandă specialiștii. Adulții mai tineri ar trebui, de asemenea, să se concentreze pe încorporarea exercițiilor în activitatea lor zilnică. Pot apela la urcarea scărilor, mersul pe jos și recreere mai activă din punct de vedere fizic.

Dispozitivele de numărare a pașilor

Specialiștii încurajează adulții mai în vârstă să obțină un dispozitiv de urmărire a pașilor. Pedometrele și contoarele de pas sunt adesea furnizate de companiile de asigurări de sănătate pentru a încuraja exercițiul fizic.

„Step-trackers pot fi o modalitate excelentă de a monitoriza. Te pot inspira să îți atingi obiectivele”, a remarcat dr. Paluch.

De asemenea, îți poți măsura pașii în funcție de durata plimbării. Mersul rapid, considerat o activitate de intensitate moderată, ajunge la aproximativ 100 de pași pe minut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×