Ca atare, oamenii încearcă în mod conștient să obțină acest număr magic pe gadgeturile lor de fitness. Ei fac acest lucru pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și asigura longevitatea. Dar, parcurgerea acestui număr de pași ajută la prevenirea afecțiunilor cronice precum obezitatea și diabetul? Noile cercetări au încercat să răspundă la această întrebare. Au enumerat, de asemenea, numărul total de pași pe care trebuie să-i faci pentru a preveni problemele cu greutatea.
Numărul necesar de pași pentru a slăbi
Publicat în jurnalul Nature, studiul „Pașii calculează în timp riscul de boli cronice” a folosit date din fișele medicale electronice din Programul de cercetare All of Us. Concluziile specialiștilor care au lucrat la el au fost că parcurgerea a 8.600 de pași pe zi va ajuta la prevenirea creșterii în greutate. Acesta a adăugat că adulții care sunt deja supraponderali pot face 11.000 de pași pe zi pentru a-și înjumătăți șansele de a deveni obezi, potrivit indianexpress.com.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat peste 6.000 de oameni timp de patru ani. Analiza a constatat că mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea altor afecțiuni precum depresia, diabetul și hipertensiunea arterială.
Descoperirile au sugerat că relația dintre numărul de pași cu riscul de îmbolnăvire a condus la afecțiuni precum diabet și apnee în somn. Intensitatea mersului a fost, de asemenea, semnificativ asociată cu aceste rezultate.
„Obezitatea este un factor de risc major care provoacă boli de inimă, diabet și chiar cancer”, a spus dr. Anil Bhoraskar, medic diabetolog senior. „Orice mănânci este transformat în energie și este folosit de organism. Caloriile excesive sunt transformate în grăsimi. Tinerii au nevoie de 1.600 de calorii. Copiii mici au nevoie de 2.000 de calorii pentru creștere”, a spus el.
Numărul de pași trebuie crescut treptat
Dr Gaurav Jain, consultant senior în medicină internă la Dharamshila Narayana Superspeciality Hospital a fost de acord. El a adăugat că numărul de calorii pe care le ardem depinde de diverși factori. Pe această listă intră vârsta, greutatea și mulți alți factori.
„Arzi calorii ori de câte ori te miști. Amintește-ți că pentru a pierde în greutate trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. De asemenea, cu mișcare poți reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral. Poți preveni hipertensiunea arterială, osteoporoza și unele tipuri de cancer și îți îmbunătățești starea de spirit. Stilul de viață sedentar (inactiv) are efectul opus”, a spus dr. Jain pentru indianexpress.com.