Reclamă

Numărul necesar de pași pentru a slăbi. Mitul celor 10 000 a fost distrus de un nou studiu

Numărul de calorii pe care le arzi depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate. A face 10.000 de pași în fiecare zi a ajuns, de-a lungul anilor, să fie considerat indicatorul pentru o sănătate bună. Cu toate acestea, se pare că numărul necesar de pași pentru a slăbi depinde de multe altele.

Publicat: 21 octombrie 2022, 8:01
O femeie care se uită la brățara fitness de la mână
Numărul de calorii pe care le arzi depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate / Shutterstock

Ca atare, oamenii încearcă în mod conștient să obțină acest număr magic pe gadgeturile lor de fitness. Ei fac acest lucru pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și asigura longevitatea. Dar, parcurgerea acestui număr de pași ajută la prevenirea afecțiunilor cronice precum obezitatea și diabetul? Noile cercetări au încercat să răspundă la această întrebare. Au enumerat, de asemenea, numărul total de pași pe care trebuie să-i faci pentru a preveni problemele cu greutatea.

Numărul necesar de pași pentru a slăbi

Publicat în jurnalul Nature, studiul „Pașii calculează în timp riscul de boli cronice” a folosit date din fișele medicale electronice din Programul de cercetare All of Us. Concluziile specialiștilor care au lucrat la el au fost că parcurgerea a 8.600 de pași pe zi va ajuta la prevenirea creșterii în greutate. Acesta a adăugat că adulții care sunt deja supraponderali pot face 11.000 de pași pe zi pentru a-și înjumătăți șansele de a deveni obezi, potrivit indianexpress.com.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat peste 6.000 de oameni timp de patru ani. Analiza a constatat că mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea altor afecțiuni precum depresia, diabetul și hipertensiunea arterială.

Descoperirile au sugerat că relația dintre numărul de pași cu riscul de îmbolnăvire a condus la afecțiuni precum diabet și apnee în somn. Intensitatea mersului a fost, de asemenea, semnificativ asociată cu aceste rezultate.

„Obezitatea este un factor de risc major care provoacă boli de inimă, diabet și chiar cancer”, a spus dr. Anil Bhoraskar, medic diabetolog senior. „Orice mănânci este transformat în energie și este folosit de organism. Caloriile excesive sunt transformate în grăsimi. Tinerii au nevoie de 1.600 de calorii. Copiii mici au nevoie de 2.000 de calorii pentru creștere”, a spus el.

Reclamă

Numărul de pași trebuie crescut treptat

Dr Gaurav Jain, consultant senior în medicină internă la Dharamshila Narayana Superspeciality Hospital a fost de acord. El a adăugat că numărul de calorii pe care le ardem depinde de diverși factori. Pe această listă intră vârsta, greutatea și mulți alți factori.

„Arzi calorii ori de câte ori te miști. Amintește-ți că pentru a pierde în greutate trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. De asemenea, cu mișcare poți reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral. Poți preveni hipertensiunea arterială, osteoporoza și unele tipuri de cancer și îți îmbunătățești starea de spirit. Stilul de viață sedentar (inactiv) are efectul opus”, a spus dr. Jain pentru indianexpress.com.

Reclamă

În timp ce studiul a sugerat un număr diferit, dr. Jain recomandă să faci 10.000 de pași în fiecare zi.

„Stabilește o linie de bază pentru câți pași vei face pe zi. Apoi, crește cu 1.000 în fiecare săptămână până când atingi obiectivul. Crește din nou numărul odată ce ai atins 10.000 de pași pe zi. Ar trebui să poți crește ritmul după câteva săptămâni. Un studiu publicat în Diabetes Care în februarie 2013 a descoperit că mersul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 mai bine decât exercițiul moderat continuu”, a menționat dr. Jain.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×