Reclamă

Numărul necesar de pași pentru a slăbi. Mitul celor 10 000 a fost distrus de un nou studiu

Numărul de calorii pe care le arzi depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate. A face 10.000 de pași în fiecare zi a ajuns, de-a lungul anilor, să fie considerat indicatorul pentru o sănătate bună. Cu toate acestea, se pare că numărul necesar de pași pentru a slăbi depinde de multe altele.

Publicat: 21 octombrie 2022, 8:01

Ca atare, oamenii încearcă în mod conștient să obțină acest număr magic pe gadgeturile lor de fitness. Ei fac acest lucru pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și asigura longevitatea. Dar, parcurgerea acestui număr de pași ajută la prevenirea afecțiunilor cronice precum obezitatea și diabetul? Noile cercetări au încercat să răspundă la această întrebare. Au enumerat, de asemenea, numărul total de pași pe care trebuie să-i faci pentru a preveni problemele cu greutatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numărul necesar de pași pentru a slăbi

Publicat în jurnalul Nature, studiul „Pașii calculează în timp riscul de boli cronice” a folosit date din fișele medicale electronice din Programul de cercetare All of Us. Concluziile specialiștilor care au lucrat la el au fost că parcurgerea a 8.600 de pași pe zi va ajuta la prevenirea creșterii în greutate. Acesta a adăugat că adulții care sunt deja supraponderali pot face 11.000 de pași pe zi pentru a-și înjumătăți șansele de a deveni obezi, potrivit indianexpress.com.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat peste 6.000 de oameni timp de patru ani. Analiza a constatat că mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea altor afecțiuni precum depresia, diabetul și hipertensiunea arterială.

Descoperirile au sugerat că relația dintre numărul de pași cu riscul de îmbolnăvire a condus la afecțiuni precum diabet și apnee în somn. Intensitatea mersului a fost, de asemenea, semnificativ asociată cu aceste rezultate.

„Obezitatea este un factor de risc major care provoacă boli de inimă, diabet și chiar cancer”, a spus dr. Anil Bhoraskar, medic diabetolog senior. „Orice mănânci este transformat în energie și este folosit de organism. Caloriile excesive sunt transformate în grăsimi. Tinerii au nevoie de 1.600 de calorii. Copiii mici au nevoie de 2.000 de calorii pentru creștere”, a spus el.

Reclamă

Numărul de pași trebuie crescut treptat

Dr Gaurav Jain, consultant senior în medicină internă la Dharamshila Narayana Superspeciality Hospital a fost de acord. El a adăugat că numărul de calorii pe care le ardem depinde de diverși factori. Pe această listă intră vârsta, greutatea și mulți alți factori.

„Arzi calorii ori de câte ori te miști. Amintește-ți că pentru a pierde în greutate trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. De asemenea, cu mișcare poți reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral. Poți preveni hipertensiunea arterială, osteoporoza și unele tipuri de cancer și îți îmbunătățești starea de spirit. Stilul de viață sedentar (inactiv) are efectul opus”, a spus dr. Jain pentru indianexpress.com.

Reclamă

În timp ce studiul a sugerat un număr diferit, dr. Jain recomandă să faci 10.000 de pași în fiecare zi.

„Stabilește o linie de bază pentru câți pași vei face pe zi. Apoi, crește cu 1.000 în fiecare săptămână până când atingi obiectivul. Crește din nou numărul odată ce ai atins 10.000 de pași pe zi. Ar trebui să poți crește ritmul după câteva săptămâni. Un studiu publicat în Diabetes Care în februarie 2013 a descoperit că mersul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 mai bine decât exercițiul moderat continuu”, a menționat dr. Jain.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×