Reclamă

Sfaturi pentru curățarea saltelei. Cum să scapi de acarieni

Pentru că este foarte important să ai un somn de calitate, îți oferim câteva sfaturi pentru curățarea saltelei. Acestea sunt potrivite ca să scăpa eficient de acarieni și murdărie. Vestea bună este că salteaua se poate curăța foarte simplu, fără prea mult efort.

Publicat: 4 ianuarie 2023, 7:43

Calitatea somnului tău depinde foarte mult de salteaua pe care dormi, de aceea este o investiție semnificativă să ai o saltea comodă și curată. Așadar, întreținerea saltelei și îngrijirea ei sunt esențiale pentru a putea dormi liniștită.

Sfaturi pentru curățarea saltelei

Îți propunem o serie de sfaturi pentru curățarea saltelei, mai ales dacă ești o persoană care suferă de alergii puternice. Curățenia este o metodă necesară și eficientă pentru a preveni și combate apariția acarienilor.

Aceștia au capacitatea de a supraviețui timp de un an în interiorul saltelei tale. De asemenea, este la fel de important și cât de des faci curățenie în casă.

Pentru a începe curățarea, ține cont că vei avea nevoie de câteva ustensile precum:

  • aspirator cu accesoriu pentru tapițerie;
  • detergent de vase pentru a îndepărta petele;
  • detergent de rufe;
  • apă rece;
  • bicarbonat de sodiu;
  • cârpe curate.
Reclamă

Nu-ți mai face patul imediat după ce te trezești

Seria de sfaturi pentru curățarea saltelei începe cu obiceiurile tale. Potrivit experților, acarienii preferă mediile calde. De aceea, este indicat să lași salteaua și așternuturile să se aerisească pentru cel puțin jumătate de oră, de dimineață.

Ulterior, poți face patul după bunul plac. Aceast obicei simplu va diminua șansele ca acarienii să petreacă prea mult timp în patul tău.

Reclamă

Spălarea așternuturilor

O dată pe lună este indicat să speli așternuturile la temperatură foarte ridicată. În mod normal, lenjeria de pat se spală săptămânal.

Specialiștii susțin că 80% din murdăria din saltelele de pat este alcătuită din piele moartă. Temperaturile ridicate pentru spălare sunt indicate pentru uciderea germenilor din țesătură.

Aspiră salteaua

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei nu trebuie să lipsească folosirea aspiratorului. Prevenirea apariției murdăriei în saltele este cea mai bună metodă pentru a te asigura că faci o treabă excelentă. Folosirea aspiratorului este indicată pentru a scăpa de praf și celule moarte ale pielii, cu care se hrănesc acarienii, scrie publicația Express.

Folosește bicarbonat de sodiu

Acest produs are capacitatea de a absorbi reziduurile și urmele de transpirație de pe saltea. Atunci când scoți lenjeria patului, presară puțin bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei și las-l să acționeze pentru câteva ore.

Folosește dezinfectant

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei face parte și dezinfectarea acesteia. Amestecă oțet alb cu apă și uleiuri esențiale după cum preferi și pulverizează deasupra saltelei. Aciditatea din oțet acționează împotriva acarienilor și va ajuta la descompunerea proteinelor din excrementele acestora.

Utilizează un uscător de păr

Folosirea uscătorului de păr e o idee foarte bună și eficientă dacă vrei să-ți usuci mai rapid salteaua. De asemenea, după curățare, salteaua trebuie poziționată cumva în bătaia soarelui pentru a se usca eficient. Dacă nu ai această posibilitate, apelează la un ventilator care ar putea să te ajute. Uscarea completă a saltelei este esențială pentru a preveni mucegaiul.

Protejează salteaua

Achiziționarea unui topper pentru saltea poate fi o idee foarte bună pentru a o proteja. Mai mult, aceast topper oferă și un plus de confort. Acesta protejează salteaua și e conceput pentru a-i prelungi perioada de utilizare, scrie Clever.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×