Reclamă

Sfaturi pentru curățarea saltelei. Cum să scapi de acarieni

Pentru că este foarte important să ai un somn de calitate, îți oferim câteva sfaturi pentru curățarea saltelei. Acestea sunt potrivite ca să scăpa eficient de acarieni și murdărie. Vestea bună este că salteaua se poate curăța foarte simplu, fără prea mult efort.

Publicat: 4 ianuarie 2023, 7:43

Calitatea somnului tău depinde foarte mult de salteaua pe care dormi, de aceea este o investiție semnificativă să ai o saltea comodă și curată. Așadar, întreținerea saltelei și îngrijirea ei sunt esențiale pentru a putea dormi liniștită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru curățarea saltelei

Îți propunem o serie de sfaturi pentru curățarea saltelei, mai ales dacă ești o persoană care suferă de alergii puternice. Curățenia este o metodă necesară și eficientă pentru a preveni și combate apariția acarienilor.

Aceștia au capacitatea de a supraviețui timp de un an în interiorul saltelei tale. De asemenea, este la fel de important și cât de des faci curățenie în casă.

Pentru a începe curățarea, ține cont că vei avea nevoie de câteva ustensile precum:

  • aspirator cu accesoriu pentru tapițerie;
  • detergent de vase pentru a îndepărta petele;
  • detergent de rufe;
  • apă rece;
  • bicarbonat de sodiu;
  • cârpe curate.
Reclamă

Nu-ți mai face patul imediat după ce te trezești

Seria de sfaturi pentru curățarea saltelei începe cu obiceiurile tale. Potrivit experților, acarienii preferă mediile calde. De aceea, este indicat să lași salteaua și așternuturile să se aerisească pentru cel puțin jumătate de oră, de dimineață.

Ulterior, poți face patul după bunul plac. Aceast obicei simplu va diminua șansele ca acarienii să petreacă prea mult timp în patul tău.

Reclamă

Spălarea așternuturilor

O dată pe lună este indicat să speli așternuturile la temperatură foarte ridicată. În mod normal, lenjeria de pat se spală săptămânal.

Specialiștii susțin că 80% din murdăria din saltelele de pat este alcătuită din piele moartă. Temperaturile ridicate pentru spălare sunt indicate pentru uciderea germenilor din țesătură.

Aspiră salteaua

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei nu trebuie să lipsească folosirea aspiratorului. Prevenirea apariției murdăriei în saltele este cea mai bună metodă pentru a te asigura că faci o treabă excelentă. Folosirea aspiratorului este indicată pentru a scăpa de praf și celule moarte ale pielii, cu care se hrănesc acarienii, scrie publicația Express.

Folosește bicarbonat de sodiu

Acest produs are capacitatea de a absorbi reziduurile și urmele de transpirație de pe saltea. Atunci când scoți lenjeria patului, presară puțin bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei și las-l să acționeze pentru câteva ore.

Folosește dezinfectant

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei face parte și dezinfectarea acesteia. Amestecă oțet alb cu apă și uleiuri esențiale după cum preferi și pulverizează deasupra saltelei. Aciditatea din oțet acționează împotriva acarienilor și va ajuta la descompunerea proteinelor din excrementele acestora.

Utilizează un uscător de păr

Folosirea uscătorului de păr e o idee foarte bună și eficientă dacă vrei să-ți usuci mai rapid salteaua. De asemenea, după curățare, salteaua trebuie poziționată cumva în bătaia soarelui pentru a se usca eficient. Dacă nu ai această posibilitate, apelează la un ventilator care ar putea să te ajute. Uscarea completă a saltelei este esențială pentru a preveni mucegaiul.

Protejează salteaua

Achiziționarea unui topper pentru saltea poate fi o idee foarte bună pentru a o proteja. Mai mult, aceast topper oferă și un plus de confort. Acesta protejează salteaua și e conceput pentru a-i prelungi perioada de utilizare, scrie Clever.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×