Reclamă

Cum poți reduce condensul din casă. Metode utile care te vor ajuta să-ți protejezi locuința

Condensul devine o adevărată problemă, în special în sezonul rece. Acesta crește riscul de apariție a mucegaiului și poate duce la deteriorarea locuinței. Experții îți vin în ajutor și îți arată cum poți reduce condensul din casă. Iată câteva metode utile care te vor ajuta să-ți protejezi locuința.

Publicat: 18 noiembrie 2022, 7:47
O femeie care îți arată cum poți reduce condensul din casă prin ștergerea geamurilor
Experții îți vin în ajutor și îți arată cum poți reduce condensul din casă. Iată câteva metode utile care te vor ajuta să-ți protejezi locuința / Shutterstock

Mucegaiul apare cel mai adesea în lunile de iarnă. Condensul apare cu precădere în sezonul rece, iar ferestrele sunt principalele locuri în care s-ar putea dezvolta mucegaiul. Două gospodine au decis să împărtășească metodele lor prin care reușesc să-și protejeze locuințele în această perioadă.

Ce este condensul și cum se formează

Problema condensului poate să apară în orice încăpere din casă. Totuși, de-a lungul timpului s-a observat că baia și bucătăria fac cel mai repede mucegai. Aceste două încăperi sunt predispuse apariției mucegaiului din cauza umidității ridicate.

În timpul lunilor de iarnă, umiditatea din interior crește și mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturilor ridicate din încăperi și a celor foarte scăzute de afară.

În aceste condiții, la ferestre vei observa deseori apariția condensului. Lăsat să se depună, condensul poate duce la afectarea pereților locuințelor, dar și la apariția mucegaiului. Atunci când vaporii de apă intră în contact cu o suprafață rece, apare rapid condensul.

Condensul în sine nu este o problemă, mai ales dacă este șters la timp. Însă dacă este lăsat să se depună el cauzează probleme locuinței.

Reclamă

Mucegaiul se poate forma într-un interval de timp foarte scurt. Acesta poate să apară într-un interval de la 24 de ore la 48 de ore. Acesta este motivul pentru care specialiștii te învață cum poți reduce condensul din casă. În felul acesta nu vei avea probleme mai târziu cu apariția mucegaiului.

Cum poți reduce condensul din casă

Primul lucru pe care îl poți face pentru a reduce condensul din casă este să deschizi larg ferestrele. Acest lucru te va ajuta semnificativ să reglezi temperatura și să reduci umiditatea din încăperi. Află mai multe despre cât timp este recomandat să lași geamurile deschise iarna. Vezi de ce este important să aerisești casa inclusiv în lunile geroase.

Reclamă

Atunci când gătești este și mai important să deschizi geamurile pentru a lăsa condensul să iasă afară. Același lucru este recomandat și în momentul în care faci duș.

Dacă nu ai o fereastră la baie, atunci este recomandat să folosești ori de câte ori ventilatorul din încăpere. În bucătărie poți apela la folosirea hotei, dacă spațiul de care dispui nu are o fereastră.

Totodată, experții în curățenie spun că este important să ștergi de pe ferestre condensul ori de câte ori acesta apare. Pentru momentele în care nu poți face față acestei provocări, poți apela la un dezumidificator. Rolul acestuia este tocmai acela de a colecta vaporii de apă din aer.

Un alt lucru important pe care trebuie să-l iei în calcul ține de uscarea hainelor. Specialiștii nu recomandă uscarea hainelor în încăperi pe timp de iarnă. Acest lucru va duce la acumularea condensului și mai rapid.

Umezeala din casă va fi și mai amre, air mucegaiul se va dezvolta mai rapid. Cel mai bine este să usuci rufele folosind un uscător sau prin a le lăsa la zvântat într-un loc care este foarte bine aerisit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×