Reclamă

Cum poți reduce condensul din casă. Metode utile care te vor ajuta să-ți protejezi locuința

Condensul devine o adevărată problemă, în special în sezonul rece. Acesta crește riscul de apariție a mucegaiului și poate duce la deteriorarea locuinței. Experții îți vin în ajutor și îți arată cum poți reduce condensul din casă. Iată câteva metode utile care te vor ajuta să-ți protejezi locuința.

Publicat: 18 noiembrie 2022, 7:47

Mucegaiul apare cel mai adesea în lunile de iarnă. Condensul apare cu precădere în sezonul rece, iar ferestrele sunt principalele locuri în care s-ar putea dezvolta mucegaiul. Două gospodine au decis să împărtășească metodele lor prin care reușesc să-și protejeze locuințele în această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este condensul și cum se formează

Problema condensului poate să apară în orice încăpere din casă. Totuși, de-a lungul timpului s-a observat că baia și bucătăria fac cel mai repede mucegai. Aceste două încăperi sunt predispuse apariției mucegaiului din cauza umidității ridicate.

În timpul lunilor de iarnă, umiditatea din interior crește și mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturilor ridicate din încăperi și a celor foarte scăzute de afară.

În aceste condiții, la ferestre vei observa deseori apariția condensului. Lăsat să se depună, condensul poate duce la afectarea pereților locuințelor, dar și la apariția mucegaiului. Atunci când vaporii de apă intră în contact cu o suprafață rece, apare rapid condensul.

Condensul în sine nu este o problemă, mai ales dacă este șters la timp. Însă dacă este lăsat să se depună el cauzează probleme locuinței.

Reclamă

Mucegaiul se poate forma într-un interval de timp foarte scurt. Acesta poate să apară într-un interval de la 24 de ore la 48 de ore. Acesta este motivul pentru care specialiștii te învață cum poți reduce condensul din casă. În felul acesta nu vei avea probleme mai târziu cu apariția mucegaiului.

Cum poți reduce condensul din casă

Primul lucru pe care îl poți face pentru a reduce condensul din casă este să deschizi larg ferestrele. Acest lucru te va ajuta semnificativ să reglezi temperatura și să reduci umiditatea din încăperi. Află mai multe despre cât timp este recomandat să lași geamurile deschise iarna. Vezi de ce este important să aerisești casa inclusiv în lunile geroase.

Reclamă

Atunci când gătești este și mai important să deschizi geamurile pentru a lăsa condensul să iasă afară. Același lucru este recomandat și în momentul în care faci duș.

Dacă nu ai o fereastră la baie, atunci este recomandat să folosești ori de câte ori ventilatorul din încăpere. În bucătărie poți apela la folosirea hotei, dacă spațiul de care dispui nu are o fereastră.

Totodată, experții în curățenie spun că este important să ștergi de pe ferestre condensul ori de câte ori acesta apare. Pentru momentele în care nu poți face față acestei provocări, poți apela la un dezumidificator. Rolul acestuia este tocmai acela de a colecta vaporii de apă din aer.

Un alt lucru important pe care trebuie să-l iei în calcul ține de uscarea hainelor. Specialiștii nu recomandă uscarea hainelor în încăperi pe timp de iarnă. Acest lucru va duce la acumularea condensului și mai rapid.

Umezeala din casă va fi și mai amre, air mucegaiul se va dezvolta mai rapid. Cel mai bine este să usuci rufele folosind un uscător sau prin a le lăsa la zvântat într-un loc care este foarte bine aerisit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×