Mucegaiul apare cel mai adesea în lunile de iarnă. Condensul apare cu precădere în sezonul rece, iar ferestrele sunt principalele locuri în care s-ar putea dezvolta mucegaiul. Două gospodine au decis să împărtășească metodele lor prin care reușesc să-și protejeze locuințele în această perioadă.
Ce este condensul și cum se formează
Problema condensului poate să apară în orice încăpere din casă. Totuși, de-a lungul timpului s-a observat că baia și bucătăria fac cel mai repede mucegai. Aceste două încăperi sunt predispuse apariției mucegaiului din cauza umidității ridicate.
În timpul lunilor de iarnă, umiditatea din interior crește și mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturilor ridicate din încăperi și a celor foarte scăzute de afară.
În aceste condiții, la ferestre vei observa deseori apariția condensului. Lăsat să se depună, condensul poate duce la afectarea pereților locuințelor, dar și la apariția mucegaiului. Atunci când vaporii de apă intră în contact cu o suprafață rece, apare rapid condensul.
Condensul în sine nu este o problemă, mai ales dacă este șters la timp. Însă dacă este lăsat să se depună el cauzează probleme locuinței.
Mucegaiul se poate forma într-un interval de timp foarte scurt. Acesta poate să apară într-un interval de la 24 de ore la 48 de ore. Acesta este motivul pentru care specialiștii te învață cum poți reduce condensul din casă. În felul acesta nu vei avea probleme mai târziu cu apariția mucegaiului.
Cum poți reduce condensul din casă
Primul lucru pe care îl poți face pentru a reduce condensul din casă este să deschizi larg ferestrele. Acest lucru te va ajuta semnificativ să reglezi temperatura și să reduci umiditatea din încăperi. Află mai multe despre cât timp este recomandat să lași geamurile deschise iarna. Vezi de ce este important să aerisești casa inclusiv în lunile geroase.