Reclamă

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă. Sfaturi utile, venite de la specialiști

Curățenia în casă este extrem de importantă, iar gospodinele adevărate știu cât de obositoare poate fi dacă nu este întreținută. Cu toate acestea, cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști.

Publicat: 17 august 2022, 6:15 / Actualizat: 17 august 2022, 9:52
o femeie frumoasă care face curățenie în casă
Te-ai întrebat vreodată cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști / Shutterstock

Există nenumărate mituri privind curățenia în casă, la fel cum există o mulțime de soluții care promit să te scape rapid de probleme. Curățenia te-a forțat în mod cert să-ți pui anumite semne de întrebare. De data aceasta îți venim în ajutor pentru a afla împreună cât de des este nevoie să reîmprospătezi așternuturile, să ștergi praful sau să aspiri prin încăperi.

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă

Cu siguranță și tu îți dorești să faci curățenie rapid, iar aceasta să fie menținută cât mai mult timp. Nimănui nu-i place să petreacă ore în șir strângând lucruri, aranjând sau spălând. Dacă nu este făcută corect, curățenia poate să devină o adevărată problemă, iar de multe ori o sursă a neînțelegerilor. Orice femei își dorește puțin ajutor la curățenie, iar de această dată ajutorul vine din partea specialiștilor.

Bucătăria ar trebui curățată zilnic

Nu există o carte specială care să-ți spună cât de des ar trebui să faci curățenie. Cu toate acestea, specialiștii spun că bucătăria ar trebui curățată zilnic. Nu este nevoie să faci în fiecare zi o curățenie generală în care să-ți rearanjezi toate lucrurile.

Însă este necesar să cureți zilnic blatul de bucătărie pe care gătești, masa unde servește prânzul, farfuriile, chiar și podelele. Motivul este destul de simplu. Bucătăria este locul în care se petrecere de regulă cel mai mult timp. Atât pentru a se prepara hrana, dar și pentru a o servi.

Reclamă

Pandemia ne-a învățat cât de important este să fim atente la igiena noastră, dar și a suprafețelor pe care le atingem. Bucătăria este încăperea care necesită să fie curățată cel mai frecvent.

Se recomandă curățarea băilor de două ori pe săptămână

Dacă te întrebi cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă, află că baia trebuie curățată de cel puțin două ori pe săptămână. Baia este locul în care ne curățăm și avem grijă de igiena noastră. Prin urmare este important să fie un loc curat și igienizat.

Reclamă

Experții spun că băile trebuie curățate cu mare atenție de cel puțin două ori pe săptămână. Vasul de toaletă și chiuveta se recomandă a fi curățate de cel puțin trei ori pe săptămână. Experții au detaliat procesul pentru publicația Bestlife.com.

Aceștia sunt de părere că igienizarea băii ar trebui să fie prioritară pentru orice gospodină. Desigur, atunci când îți dorești să faci curățenie rapid este ușor să cazi în capcana miturilor. Află mai multe despre metodele de curățenie care nu dau întotdeauna rezultate.

Specialiștii spun că dormitorul trebuie curățat cel puțin o singură dată pe săptămână

Dormitorul și livingul ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână, spun specialiștii. Curățenia în aceste încăperi trebuie menținută. Dormitorul este locul în care ne odihnim, prin urmare el trebuie să ne ofere liniște și să ne facă să ne relaxam.

De altfel, experții sunt de părere că lenjeria de pat poate avea un impact semnificativ asupra somnului nostru. Află mai multe despre cum îți este influențat somnul în funcție de culoarea pernelor pe care le alegi.

Lenjeria de pat trebuie schimbată cu regularitate, iar praful trebuie șters zilnic, recomandă specialiștii. Pentru a te bucura de curățenia dorită este important să-ți acorzi timpul necesar pentru a pune toate lucrurile la punct. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
3
O femeie frumoasă care a cerut să primească una din principalele coafuri care te întineresc
Frumusețe
Coafuri care te întineresc. Ce trucuri folosesc specialiștii în frumusețe
Coafura pe care o alegi îți poate schimba imediat imaginea. Dacă nu ești atentă îți poți adăuga singură ani în plus. Totuși, dacă faci alegerea potrivită poți avea un aspect mai tineresc cu ajutorul...
4
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
5
Meghan Markle și Prințul Harry în timp ce se țin de mână în fața unui avion după ce au aterizat în Australia, în cadrul unei vizite oficiale din 2018
Divertisment
Ducii de Sussex au decis să plece din Montecito. Unde urmează să se mute familia Prințului Harry
Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de o ședere prelungită în Europa. Aceștia au luat parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și au fost alături de membrii Familiei Regale în momentele...
PARTENERI
×