Nu este un secret pentru nimeni că totul e mai scump acum. Nimic nu este mai plăcut decât să mergi la piață și să faci cumpărături fără planuri. Pur și simplu să te lași ghidată de instinct și să cumperi alimentele care arată cel mai bine.
Magazinele alimentare au un anumit stil atunci când își organizează rafturile. Experții spun că aceste sunt metode care te pot face să cumperi mai mult. Află și tu care sunt și cum te poți feri de ele.
Cum poți reduce costurile la alimente
Dar acest mod de a face cumpărături nu este sustenabil în acest moment. Așa că, experții vin cu cinci moduri de a reduce bonul de la casele de marcat. Iată câțiva pași pe care îi poți face începând de astăzi pentru a reduce costurile la alimente.
Fă o inspecție în dulapuri
Primele două locuri în care trebuie să te uiți înainte să pleci la cumpărături sunt propria cămară și congelatorul. Acesta este un proces care necesită creion și hârtie. Ai nevoie de doar 15 minute pentru a face o listă cu articole la îndemână care pot fi folosite pentru a pregăti mesele pe o săptămână întreagă.
Ai cumpărat alimente cu termen mai mare de valabilitate, cum ar fi fasole, paste și orez, în prima parte a pandemiei? În lunile care au urmat, unele dintre acele ingrediente au fost împinse în spatele dulapului. Acum a venit momentul să faci curățenie în dulap. De asemenea, este mai ușor să identifici ceea ce ai la îndemână, dar și lucrurile de care ai nevoie de fapt. Curățenia în dulapuri înainte de cumpărături e pe lista cu trucuri despre cum poți reduce costurile la alimente.
Fă o listă de ingrediente și înlocuitorii lor
În timp ce faci lista de cumpărături, gândește-te la schimburile rentabile pe care le poți face. De exemplu, oțetul de vin este de obicei mai ieftin decât oțetul de vin alb. Deși este cu siguranță puțin mai dulce și mai blând, este un înlocuitor perfect. Pulpele de pui costă mai puțin decât pieptul de pui. Orezul în pungi e mai ieftin decât instant.