Reclamă

Cum poți reduce costurile la alimente. Sfaturi recomandate de experți în privința cheltuielilor

Alimentele trebuie să fie sănătoase și gustoase. Ele sunt baza sănătății organismului, iar acest lucru e din ce în ce mai popular în zilele noastre. Află cum poți reduce costurile la alimente.

Publicat: 3 iulie 2022, 6:48

Nu este un secret pentru nimeni că totul e mai scump acum. Nimic nu este mai plăcut decât să mergi la piață și să faci cumpărături fără planuri. Pur și simplu să te lași ghidată de instinct și să cumperi alimentele care arată cel mai bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Magazinele alimentare au un anumit stil atunci când își organizează rafturile. Experții spun că aceste sunt metode care te pot face să cumperi mai mult. Află și tu care sunt și cum te poți feri de ele.

Cum poți reduce costurile la alimente

Dar acest mod de a face cumpărături nu este sustenabil în acest moment. Așa că, experții vin cu cinci moduri de a reduce bonul de la casele de marcat. Iată câțiva pași pe care îi poți face începând de astăzi pentru a reduce costurile la alimente.

Fă o inspecție în dulapuri

Primele două locuri în care trebuie să te uiți înainte să pleci la cumpărături sunt propria cămară și congelatorul. Acesta este un proces care necesită creion și hârtie. Ai nevoie de doar 15 minute pentru a face o listă cu articole la îndemână care pot fi folosite pentru a pregăti mesele pe o săptămână întreagă.

Reclamă

Ai cumpărat alimente cu termen mai mare de valabilitate, cum ar fi fasole, paste și orez, în prima parte a pandemiei? În lunile care au urmat, unele dintre acele ingrediente au fost împinse în spatele dulapului. Acum a venit momentul să faci curățenie în dulap. De asemenea, este mai ușor să identifici ceea ce ai la îndemână, dar și lucrurile de care ai nevoie de fapt. Curățenia în dulapuri înainte de cumpărături e pe lista cu trucuri despre cum poți reduce costurile la alimente.

Fă o listă de ingrediente și înlocuitorii lor

În timp ce faci lista de cumpărături, gândește-te la schimburile rentabile pe care le poți face. De exemplu, oțetul de vin este de obicei mai ieftin decât oțetul de vin alb. Deși este cu siguranță puțin mai dulce și mai blând, este un înlocuitor perfect. Pulpele de pui costă mai puțin decât pieptul de pui. Orezul în pungi e mai ieftin decât instant.

Reclamă

Trucul este să cumperi alimente care nu necesită muncă suplimentară până la punctul în care nu vei ajunge să folosești ingredientul. De exemplu, fasolea uscată este mai puțin costisitoare decât cea din conservă. Dar trebuie să te gândești dacă ai timp să o lași la înmuiat și să aștepți să se gătească complet pentru cină. Acesta este un caz în care economisirea de câțiva bani nu merită.

Fă un plan de mese pe zile

Una dintre cele mai rapide moduri prin care poți reduce bugetul este să te concentrezi asupra meselor pe bază de legume. Carnea este scumpă, mai ales carnea de bună calitate. Proteinele pe bază de plante, cum ar fi produsele bio, pot fi și ele costisitoare.

Din fericire, ne aflăm într-un anotimp în care există o abundență de fructe și legume proaspete. În jurul lor poți să-ți planifici mesele. Dintr-o jumătate de kg de căpșuni poți face dulceață, dar poți folosi fructele și pentru a fi servite cu iaurt și granola.

Încearcă rețete cu tipuri de carne mai puțin costisitoare

E perfect de înțeles dacă nu simți nevoia să renunți la carne. Dacă vrei să incluzi carnea în planul tău de masă, o modalitate de a economisi bani este să te concentrezi pe cumpărarea bucăților de carne mai puțin costisitoare.

Majoritatea oamenilor cred că curcanul este un aliment pentru zile de sărbătoare, dar curcanii congelați sunt destul de ieftini în această perioadă a anului. Poți înlocui carnea de pui cu curcanul într-o gamă largă de mese, cum ar fi curry și supe.

Fă un plan pentru a reutiliza fiecare ingredient în parte

Care dintre noi nu a cumpărat niciodată o grămadă de ingrediente de specialitate pentru o anumită masă? Pentru a nu face risipă, este ideal să ai un plan pentru utilizarea ingredientelor rămase de la o masă la alta atunci când încerci să menții costurile scăzute.

Folosește oasele de la pui și curcan pentru a face supă. Folosește ierburile aromatice rămase alături de un iaurt grecesc, fie la un sos de paste.

Bugetul se poate micșora dacă aplici una dintre aceste metode, dar poate fi și o modalitate foarte satisfăcătoare de a stimula creativitatea în bucătărie.

Acum că ai aflat cum poți reduce costurile la alimente, treci la treabă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×