Reclamă

Organizarea magazinelor alimentare: tehnici care te fac să cumperi mai mult

Dacă ai intrat vreodată în supermarket pentru un singur articol și ai ieșit cu un cărucior plin de lucruri, nu ești singura. Motivul pentru care magazinele alimentare pun adesea produsele în prim plan este extrem de simplu. Vor să facă vânzare. Iată cum se face organizarea magazinelor alimentare și care sunt tehnicile care te fac să cumperi mai mult.

Publicat: 18 iunie 2022, 7:30

Magazinele alimentare au o mulțime de moduri inteligente de a păcăli cumpărătorii să cheltuiască mai mulți bani. Nu este o coincidență faptul că articolele mai scumpe tind să fie pe rafturile situate chiar la nivelul ochilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizarea magazinelor alimentare

De asemenea, nu degeaba atât de multe prețuri se termină în 99. De regulă, suntem obișnuiți să citim de la stânga la dreapta. Creierul nostru practic ignoră 99 și rotunjește efectiv prețul în jos cu aproape un leu. În loc să percepem că o pungă de chipsuri de 3,99 lei costă 4 lei de fapt, e mai probabil să credem că costă 3 lei, scrie mentalfloss.com.

Raftul cu fructe și legume

Amenajarea magazinelor alimentare se face de asemenea, strategic. Există un motiv pentru care secțiunea de produse sănătose este atât de des situată cât mai în față. Când intri într-un magazin, este greu să ratezi ocazia de a-ți umple coșul cu o gamă mare de fructe și legume. Acestea sunt strălucitoare de la apa care le face să arate deosebit de proaspete.

După cum Paco Underhill, autorul cărții Why We Buy: The Science of Shopping, a declarat pentru Chicago Tribune încă din 2010, „secțiunea cu fructe și legume tinde să fie iluminată teatral. În acest fel, totul arată mai bine în magazin. Aproape fiecare supermarket știe că, dacă intră în funcțiune glandele salivare, vei avea tendința să cumperi mai multe produse decât ai nevoie”.

Reclamă

Potrivit Underhill, brutăria este de obicei aproape de ușă din același motiv.

Amenajarea intrării

Dușurile frecvente cu pulverizare ajută, de asemenea, să le facă să cântărească mai mult. Prin urmare, acestea vor costa mai mult. A avea flori colorate la intrare poate ajuta la a da senzația generală de prospețime.

Reclamă

Produse sănătoase în față vs. produse nesănătoase

Și dacă primul lucru pe care îl faci este să cumperi castraveți împacheți cu plastic pentru un scop, mere crocante și alte opțiuni nutritive, s-ar putea să te simți îndreptățită să cumperi mai apoi un fel de mâncare mai puțin sănătos pe măsură ce avansezi prin locație.

Nu uita însă un lucru. Chiar dacă îți faci poftele din când în când, nu uita să citește eticheta de pe produsele pe care le cumperi.

Secțiunea de lactate

Magazinele alimentare au metode de a te face să cumperi cât mai mult. Una dintre ele este că plasează secțiunea de lactate în spatele magazinului. În aceste fel, orice cumpărător care vrea lapte, ouă, unt sau alt produs de aceste fel de pe listă va trebui să treacă pe lângă o mulțime de produse mai puțin necesare, dar la care reziști cu greu.

Organizarea pe partea dreptă a produselor care nu prea se vând

De asemenea, atunci când intră într-un magazin, cei mai mulți clienți sunt tentați să meargă spre partea dreaptă a acestuia. Psihologii motivează comportamentul prin faptul că majoritatea persoanelor sunt dreptace. Acest aspect le influențează și modul de a se orienta în spațiu. De aceea, în amenajarea interioară a magazinului sunt organizate pe partea dreaptă acele produse mai atrăgătoare sau cele care au nevoie să fie vândute mai repede.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×