Reclamă

Obiceiul alimentar care poate schimba viața oamenilor de peste 50 de ani. Ce spun nutriționiștii despre el

Iată care este obiceiul alimentar care poate schimba viața oamenilor de peste 50 de ani. Este important să aplici aceleași principii de bază ale unei alimentații sănătoase, indiferent de vârsta. Prioritizează consumul de legume și fructe la fiecare masă. Și nu uita să introduci în dieta ta cerealele integrale.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 21 iulie 2024, 6:01

Sănătatea se schimbă pe măsură ce înaintezi în vârstă, astfel că, după 50 de ani, în perioada de perimenopauză, trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea oaselor și de masa musculară, care începe să se piardă. Iată ce sfaturi oferă nutriționiștii pentru a te bucura de un organism sănătos, indiferent de vârstă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiul alimentar care poate schimba viața oamenilor de peste 50 de ani

Dacă ai peste 50 de ani, probabil ai observat că mâncarea te afectează puțin diferit comparativ cu anii anteriori. Nu era nicio problemă să mănânci după cină înghețata preferată, în timp ce acum, acest obicei are un impact mai mare asupra ta.

Având în vedere acest lucru, iată ce alimente pot fi benefice atunci când vine vorba de a ține la distanță problemele de sănătate legate de înaintarea în vârstă, potrivit nutriționiștilor.

Ierburi aromate

Consumul de sare poate contribui la creșterea tensiunii arteriale. Astfel încât, nutriționiștii sugerează limitarea sării cât mai mult. Ca înlocuitor pentru sare, poți folosi ierburile aromate precum pătrunjelul, șofranul sau rozmarinul. Acestea dau aromă mâncărurilor tale și nu te expun riscului de hipertensiune arterială.

Reclamă

Fasole

Fasolea, năutul sau fasolea neagră sunt opțiuni excelente de consum pentru persoanele de peste 50 de ani. Fie că este conservată sau uscată, fasolea este un aliment delicios pe care trebuie să îl introduci în dieta ta. Fasolea este o sursă excelentă de fibre, dar și de proteine pe bază de plante.

Fibrele sunt un nutrient cheie pentru sănătatea inimii, gestionarea zahărului din sânge și controlul greutății. Încearcă să mănânci o jumătate de cană de fasole pe zi, pe care o poți adăuga în salate sau supe.

Reclamă

Somon

Obiceiul alimentar care îți poate schimba viața dacă ai peste 50 de ani este introducerea somonului în dieta ta. În jurul acestei vârste, pot începe să apară probleme ce țin de sănătatea inimii, a oaselor sau de elasticitate a pielii. Asigură-te că îți stabilești o dietă echilibrată, bazată pe alimente bogate în colagen, care să îți ofere aportul necesar de vitamine și nutrienți.

Somonul este un aliment de top dacă ai peste 50 de ani. Acizii grași omega-3 sunt benefici pentru sănătatea inimii și au fost, de asemenea, legați de sănătatea creierului. Somonul are un conținut scăzut de grăsimi saturate în comparație cu carnea roșie și este o alegere excelentă de proteine ​​de inclus în dieta ta zilnică.

Nuci și semințe

Migdalele, nucile și semințele de in sau chia sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre și nutrienți esențiali. Consumul lor poate ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol din sânge. De asemenea, susțin sănătatea digestivă și sunt o sursă excelentă de proteine pe bază de plante.

Este esențial să îți schimbi obiceiurile alimentare odată cu trecerea timpului, deoarece ceea ce mănânci are un impact semnificativ asupra sănătății tale. Dacă ai peste 50 de ani, este important să te asiguri că sursele de proteine pe ​​care le consumi sunt de înaltă calitate, cum ar fi laptele, iaurtul, ouăle, peștele și carnea slabă. Evită să mănânci alimente ultra-procesate, bogate în zahăr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×