Sănătatea se schimbă pe măsură ce înaintezi în vârstă, astfel că, după 50 de ani, în perioada de perimenopauză, trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea oaselor și de masa musculară, care începe să se piardă. Iată ce sfaturi oferă nutriționiștii pentru a te bucura de un organism sănătos, indiferent de vârstă.
Obiceiul alimentar care poate schimba viața oamenilor de peste 50 de ani
Dacă ai peste 50 de ani, probabil ai observat că mâncarea te afectează puțin diferit comparativ cu anii anteriori. Nu era nicio problemă să mănânci după cină înghețata preferată, în timp ce acum, acest obicei are un impact mai mare asupra ta.
Având în vedere acest lucru, iată ce alimente pot fi benefice atunci când vine vorba de a ține la distanță problemele de sănătate legate de înaintarea în vârstă, potrivit nutriționiștilor.
Ierburi aromate
Consumul de sare poate contribui la creșterea tensiunii arteriale. Astfel încât, nutriționiștii sugerează limitarea sării cât mai mult. Ca înlocuitor pentru sare, poți folosi ierburile aromate precum pătrunjelul, șofranul sau rozmarinul. Acestea dau aromă mâncărurilor tale și nu te expun riscului de hipertensiune arterială.
Fasole
Fasolea, năutul sau fasolea neagră sunt opțiuni excelente de consum pentru persoanele de peste 50 de ani. Fie că este conservată sau uscată, fasolea este un aliment delicios pe care trebuie să îl introduci în dieta ta. Fasolea este o sursă excelentă de fibre, dar și de proteine pe bază de plante.
Fibrele sunt un nutrient cheie pentru sănătatea inimii, gestionarea zahărului din sânge și controlul greutății. Încearcă să mănânci o jumătate de cană de fasole pe zi, pe care o poți adăuga în salate sau supe.