Un măr mediu, aproximativ 20 de grame are 104 calorii, 0,5 grame de proteine, 27,6 grame de carbohidrați și 0,3 grame de grăsimi. Merele au în compoziția lor fibre, potasiu și vitamina C. Soiurile roșii, verzi sau alte soiuri de mere sunt similare în profilurile lor de calorii și nutrienți, cu diferențe foarte mici.
- Calorii: 104
- Grăsimi: 0,3 g
- Sodiu: 2 mg
- Carbohidrați: 27,6 g
- Fibre: 4,8 g
- Zaharuri: 20,8 g
- Proteine: 0,5 g
- Potasiu: 214 mg
- Vitamina C: 9,2 mg
- Vitamina A: 6 mcg
Câte grame de zahăr are un măr
Vestea bună este că merele au un indice glicemic scăzut, între 34-38,2. Există mai puțin de jumătate de gram de grăsime în compoziția unui măr de mărime medie.
Merele au din păcate un conținut scăzut de proteine. Un măr mediu are doar jumătate de gram de proteine. Pe de altă parte, merele sunt o sursă bună de potasiu și beta-caroten. Ele furnizează puțină vitamina C, acid folic, magneziu și calciu.
Merele variază semnificativ în mărime, dar, în general, sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, dens în nutrienți, oferind fibre și micronutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina C.
Beneficiile pentru sănătate ale merelor
Merele pot fi o parte sănătoasă a oricărei diete, inclusiv o dietă vegană sau vegetariană, o dietă fără gluten și alte diete populare.
- Promovează sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de potasiu și conținut scăzut de sodiu
- Reglează glicemia cu conținut ridicat de fibre
- Oferă protecție împotriva cancerului cu ajutorul antioxidanților precum quercetina
- Poate îmbunătăți simptomele astmului tot cu ajutorul quercetinei
- Ajută la echilibrul sănătos al greutății cu fibre și nutrienți.