Reclamă

Câte grame de zahăr are un măr. Ce beneficii și câte calorii are acest fruct popular

Merele sunt poate cele mai populare fructe din lume. Mulți oameni adoră gustul și aroma lor. Ele se găsesc în lume în mii de soiuri. Deși s-ar putea să nu pară cel mai exotic sau interesant fruct, valoarea lor nutritivă nu trebuie subestimată. Câte grame de zahăr are un măr.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 iulie 2024, 7:42

Un măr mediu, aproximativ 20 de grame are 104 calorii, 0,5 grame de proteine, 27,6 grame de carbohidrați și 0,3 grame de grăsimi. Merele au în compoziția lor fibre, potasiu și vitamina C. Soiurile roșii, verzi sau alte soiuri de mere sunt similare în profilurile lor de calorii și nutrienți, cu diferențe foarte mici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Calorii: 104
  • Grăsimi: 0,3 g
  • Sodiu: 2 mg
  • Carbohidrați: 27,6 g
  • Fibre: 4,8 g
  • Zaharuri: 20,8 g
  • Proteine: 0,5 g
  • Potasiu: 214 mg
  • Vitamina C: 9,2 mg
  • Vitamina A: 6 mcg

Câte grame de zahăr are un măr

Vestea bună este că merele au un indice glicemic scăzut, între 34-38,2. Există mai puțin de jumătate de gram de grăsime în compoziția unui măr de mărime medie.

Merele au din păcate un conținut scăzut de proteine. Un măr mediu are doar jumătate de gram de proteine. Pe de altă parte, merele sunt o sursă bună de potasiu și beta-caroten. Ele furnizează puțină vitamina C, acid folic, magneziu și calciu.

Merele variază semnificativ în mărime, dar, în general, sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, dens în nutrienți, oferind fibre și micronutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina C.

Reclamă

Beneficiile pentru sănătate ale merelor

Merele pot fi o parte sănătoasă a oricărei diete, inclusiv o dietă vegană sau vegetariană, o dietă fără gluten și alte diete populare.

  • Promovează sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de potasiu și conținut scăzut de sodiu
  • Reglează glicemia cu conținut ridicat de fibre
  • Oferă protecție împotriva cancerului cu ajutorul antioxidanților precum quercetina
  • Poate îmbunătăți simptomele astmului tot cu ajutorul quercetinei
  • Ajută la echilibrul sănătos al greutății cu fibre și nutrienți.
Reclamă

Merele susțin sănătatea inimii

Fructele și legumele sunt elementele de bază ale unui plan alimentar sănătos. Un plan alimentar sănătos susține sănătatea inimii. În mod natural sărace în sodiu și bogate în potasiu, alimentele vegetale previn creșterile periculoase ale tensiunii arteriale. Merele întregi sunt o sursă bună de fibre, despre care se știe că scad nivelul colesterolului.

Fibrele din mere încetinesc digestia, prevenind o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge după masă. Asta înseamnă că o masă medie de 2.000 de calorii ar trebui să includă cel puțin 28 de grame de fibre pentru o sănătate optimă.

Consumul de mere întregi cu coaja oferă cele mai multe fibre. Un măr mediu are 4,8 grame de fibre, astfel încât să mănânci un mere sau două te poate ajuta să obții necesarul zilnic recomandat de specialiști

Consumul de mere poate ajuta la prevenirea cancerului

Merele conțin un antioxidant natural puternic, numit quercetină. În timp ce quercetina ucide în mod eficient celulele anormale, se pare că lasă celulele sănătoase în pace.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume oferă quercetină, împreună cu alți antioxidanți puternici pentru prevenirea cancerului.

Quercetina din mere este, de asemenea, benefică pentru persoanele cu astm. Studiile arată că quercetina suprimă inflamația și reduce eficient severitatea alergiilor alimentare și a problemelor respiratorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×