Reclamă

Fructul care ar putea reduce nivelul de colesterol din sânge. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în dieta zilnică

Nutriționiștii au dezvăluit fructul care ar putea reduce nivelul de colesterol din sânge. Acesta este recomandat în dieta zilnică a persoanelor care se confruntă cu această problemă de sănătate. Doar două bucăți din acest fruct ar putea face o diferență în dieta zilnică.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 iunie 2024, 6:46 / Actualizat: 20 iunie 2024, 10:54
O fructieră plină cu fructe sănătoase și benefice care pot ajuta la reducerea colesterolului din sânge
Nutriționiștii au dezvăluit fructul care ar putea reduce nivelul de colesterol din sânge. Acesta este recomandat în dieta zilnică / Shutterstock

Colesterolul ridicat este un factor de risc major pentru apariția bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Totuși, nutriționiștii spun că un fruct gustos ar putea ajuta la scăderea colesterolului din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructul care ar putea reduce nivelul de colesterol din sânge

Colesterolul ridicat se poate acumula în vasele de sânge și poate duce la apariția blocajelor în sistemul circulator. Din acest motiv, a avea colesterol ridicat este un factor de risc major pentru urgențele medicale, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacurile de cord.

Există mai multe cauze potențiale ale colesterolului ridicat, dieta fiind una dintre ele. Consumul de prea multe grăsimi poate crește nivelul de colesterol din sânge.

Cu toate acestea, în timp ce unele alimente pot crește colesterolul, altele au capacitatea de a-l reduce. Potrivit unui expert din Marea Britanie, acest fruct cunoscut te-ar putea ajuta să scazi nivelul colesterolului din sânge. Este vorba despre mere, spun cei de la Express.co.uk.

Merele sunt bogate în nutrienți și conțin 10% din aportul zilnic de vitamina C, cupru, vitamina K și vitamina E.

Reclamă

Un măr pe zi este ideal pentru o inimă sănătoasă deoarece pectina nu numai că ajută la scăderea colesterolului, dar polifenolii din mere sunt legați de scăderea tensiunii arteriale și de riscul redus de accident vascular cerebral.

Un studiu din 2020 a descoperit că consumul a două mere pe zi ar putea reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge.

Ca o parte a cercetării, 40 de participanți au mâncat două mere pe zi timp de opt săptămâni și-au realizat că au colesterolul scăzut. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că oamenii aveau vase de sânge mai sănătoase și relaxate.

Reclamă

De ce recomandă nutriționiștii consumul zilnic de mere

Merele conțin un tip de flavonoid numit procianidine care au proprietăți antioxidante puternice și pot să scadă lipidele cu densitatea scăzută, colesterolul rău.

Nivelurile ridicate de antioxidanți din mere pot proteja împotriva bolilor neurodegenerative perecum Alzheimer și Parkinson și pot ajuta la menținerea performanței creierului, scrie Healthline.com. Coaja și miezul mărului sunt, de asemenea, bogate în pectină, un tip de fibre solubile.

Despre acestea s-a demonstrat că îmbunătățesc nivelul colesterolului din sânge, un factor de risc pentru bolile de inimă. Consumul de suc de mere, care nu conține pectină, nu a avut același efect în scăderea colesterolului.

Nutriționiștii au recomandat consumul merelor întregi pentru a avea parte de toate beneficiile acestora. Merele pot fi incluse într-o mulțime de preparate delicioase.

Totuși, nutriționiștii recomandă să consumi un măr întreg. Coaja acestuia este bogată în nutrienți și antioxidanți care ajută în bătălia împotriva radicalilor liberi.

În plus, merele sunt sărace în calorii și pot fi ideale pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate, spun specialiștii. Merele conferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp, au spus nutriționiștii de la Health.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×