Reclamă

Cum poți să arzi mai multe calorii într-o zi. 8 moduri prin care poți pierde în greutate fără efort

Iată cum poți să arzi mai multe calorii într-o zi. Vrei să slăbești vara asta? Ți-am pregătit o listă cu 8 moduri prin care poți pierde în greutate fără efort. Aceste obiceiuri sănătoase te pot ajuta să îi dai organismului un impuls de ardere a caloriilor.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 13 iunie 2024, 7:31

Cea mai eficientă metodă prin care poți crește numărul de calorii pe care corpul tău le arde în fiecare zi este mișcarea. Crește complexitatea antrenamentelor, numărul de pași pe care îi faci zilnic sau ritmul alergărilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să arzi mai multe calorii într-o zi

Ți-am pregătit o listă cu modalități posibile de a arde mai multe calorii și de a lupta împotriva grăsimii. „În esență, nu există nicio modalitate de a arde mai multe calorii sau de a crește metabolismul decât să te miști mai mult”, spune medicul Barry M. Popkin.

Exerciții fizice pentru arderea caloriilor

Eficiența exercițiilor fizice crește în funcție de durata antrenamentului și complexitatea acestuia. Același principiu se aplică și în ceea ce privește numărul de calorii arse. O plimbare rapidă în fiecare zi este probabil cel mai important sfat dacă vrei să arzi mai multe calorii.

Antrenamente de forță pentru a construi masă musculară

Reclamă

Când faci exerciții fizice, folosești mușchi. Acest lucru ajută la construirea masei musculare, iar țesutul muscular arde mai multe calorii decât grăsime corporală. Chiar și atunci când ești în repaus. Potrivit specialiștilor, 5 kg de mușchi ar arde 50 de calorii într-o zi petrecută în repaus, în timp ce 5 kg de grăsime ar arde 20 de calorii.

Antrenamentul de forță devine deosebit de important pe măsură ce înaintezi în vârstă, când metabolismul tinde să încetinească. O modalitate de a stopa acest lucru este să adaugi câteva antrenamente de forță la antrenamentul tău, cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Consumă ceai verde sau ceai negru cu cofeină

Reclamă

Cofeina este un stimulent, iar stimulenții tind să crească caloriile pe care le arzi. Cofeina poate provoca, de asemenea, modificări metabolice în organism care pot duce la mai multe calorii arse. Studiile arată că 250 de miligrame de cofeină consumate la o masă pot crește cu 10% caloriile cheltuite pentru metabolizarea mesei.

Consumul de ceai verde sau negru la mese poate avea un alt efect de combatere a grăsimilor. Extractul de ceai poate interfera cu absorbția de carbohidrați de către organism, dacă îl bei la aceeași masă.

Mănâncă mai des, porții mai mici

De fiecare dată când mănânci, tractul gastrointestinal pornește și începe să digere alimentele și să absoarbă nutrienții. Pornirea digestiei arde calorii, așadar, cu cât mănânci mai multe mese sau gustări mici de-a lungul zilei, cu atât vei arde mai multe calorii.

Nu sări peste micul dejun

Există studii care susțin legătura dintre săritul peste micul dejun și creșterea greutății corporale. Deoarece atunci când sari peste micul dejun, ai tendința să mănânci mai multe calorii până la sfârșitul zilei. Așadar, dacă vrei să slăbești, ar fi bine să mănânci dimineața.

Consumă produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi

Calciul din lactatele cu conținut scăzut de grăsimi nu ajută în mod specific la arderea mai multor calorii. Dar poate face câteva lucruri pentru a descuraja grăsimea corporală. Atunci când mănânci lactate cu conținut scăzut de grăsimi, vei absorbi mai puține calorii la o masă.

Bea 8 pahare de apă pe zi

Corpul arde calorii chiar și atunci când bei apă. Consumul a aproape opt căni de apă pe zi, adică 2 litri, poate ajuta la arderea a aproape 100 de calorii în plus pe zi.

Fidget

Orice tip de mișcare necesită energie, iar agitația este tot o formă de mișcare. Poți arde calorii suplimentare în fiecare zi practicând fidgeting-ul. Este un tip de mișcare informală, dar poate fi uneori mai importantă pentru arderea caloriilor decât antrenamentele formale. Acest lucru depinde de frecvența cu care faci activitatea fizică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×