Reclamă

3 exerciții recomandate pentru a scăpa de grăsimea viscerală. Ce poți face pentru un abdomen de invidiat

Iată care sunt cele 3 exerciții recomandate pentru a scăpa de grăsimea viscerală. Când vine vorba de slăbit, grăsimea de pe burtă este cea mai greu de pierdut. Dacă vrei să te pregătești corespunzător pentru vară, află ce exerciții recomandă specialiștii pentru un abdoment de invidiat.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 26 mai 2024, 6:39
O femeie frumoasă care face sport și arată cum poți scăpa de grăsimea viscerală
Iată care sunt cele 3 exerciții recomandate pentru a scăpa de grăsimea viscerală. Când vine vorba de slăbit, grăsimea de pe burtă este cea mai greu de pierdut / Shutterstock

Activitatea deliberată și planificată de orice fel arde calorii. Primul pas este să ai o rutină zilnică bine stabilită, care se bazează pe alimentație, hidratare și odihnă corespunzătoare. Acestea contribuie în principal la un deficit caloric care să susțină pierderea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 exerciții recomandate pentru a scăpa de grăsimea viscerală

Specialiștii recomandă să faci exerciții fizice trei până la cinci zile pe săptămână, dacă vrei să pierzi în greutate. La acestea se adaugă hidratarea, obținerea de proteine adecvate și o bună gestionare a nivelului de stres, potrivit antrenorului personal Nikka Saadat.

Un somn suficient și exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, la fel de importante pentru pierderea în greutate, mai ales dacă vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Aceasta poate fi redusă prin creșterea masei slabe, cum ar fi mușchii. Mărirea masei musculare prin antrenamentul de forță crește rata metabolică bazală, ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii în repaus.

Descoperă care este singurul fruct care te ajută să slăbești. Cum să îl prepari ca să-ți ardă grăsimea de pe abdomen.

Reclamă

Variante de antrenamente mixte, potrivite pentru acasă

Construirea mușchilor prin antrenamentul de rezistență susține pierderea de grăsime. De asemenea, creează și aspectul unui abdomen definit, deoarece mușchii devin mai proeminenți odată cu reducerea grăsimii.

Prima mișcare dintre cele 3 exerciții recomandate pentru a scăpa de grăsimea viscerală este ridicarea de picioare. Pe care o poți face chiar la tine acasă, fără să mai fie nevoie să mergi în sala de antrenament. Ai nevoie de echipament adecvat și de o saltea de fitness.

Reclamă

Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate, cu picioarele întinse în față și brațele în lateral. Ridică picioarele drept, în sus, inspiră și coboară ușor picioarele până când acestea plutesc chiar deasupra podelei. Expiri și aduci picioarele înapoi sus. Este nevoie de 10-12 repetări.

Planșele

Dacă vrei să îți tonifiezi în totalitate secțiunea mediană, poți face atât planșe tradiționale, cât și planșe laterale. Pentru a face o planșă laterală tradițională, este nevoie să îți ții picioarele în echilibru cu degetele de la picioare și antebrațele pe sol. Trebuie să ții nucleul în tensiune cât de mult poți.

Pentru planșele laterale, te întinzi pe spate, cu picioarele drepte, în fața ta. Așezi antebrațul pe sol și angrenezi nucleul pentru a îți putea ridica ulterior corpul de pe podea. Rămâi în tensiune cât de mult poți, iar apoi repeți și pentru cealaltă parte. Să ai un nucleu puternic este important pentru a-ți menține o postură adecvată, dar și pentru a preveni durerile de spate.

Poți face toate aceste mișcări de cel puțin două ori pe săptămână pentru început. Crește mai apoi ritmul, atât cât poți pentru a te simți bine pe durata antrenamentelor. Ascultă-ți corpul și ajustează-ți antrenamentul în funcție de cum te simți și de progresul tău zilnic.

Dacă te confrunți cu dureri, ia în considerare reducerea frecvenței sau a intensității antrenamentului pentru a prioritiza recuperarea ulterioară.

Exerciții cu banda de rezistență

Exercițiile cu banda de rezistență te pot ajuta să scapi de grăsimea viscerală, spun cei de la Healthline.com.

Pentru acest lucru vei avea nevoie de o bandă de rezistență. Tot ce trebuie să faci este să pui banda de rezistență în jurul unui obiect robust.

Ridică banda de rezistență până la nivelul pieptului. Printe mai apoi capătul ober cu mâinile și împletește-le între degete. Asigură-te că ai picioarele depărtate și genunchii ușor îndoiți. Găsești mai jos și un videoclip explicativ.

Tot ce trebuie să faci este să strângi omoplații împreună și apoi să întinzi brațele. Este important să te asiguri că păstrezi abdomenul încordat pe toată durata executării exercițiului. Adu banda spre piept și repetă mișcarea de 10 -12 ori pentru fiecare set.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×