Reclamă

Efectele secundare ale pierderii rapide în greutate. La ce poți să te aștepți atunci când slăbești brusc

Află care sunt efectele secundare ale pierderii rapide în greutate, potrivit specialiștilor. Consideră că numărul arătat de cântar este doar un număr. Nu merită întotdeauna stresul care vine odată cu pierderea în greutate. Pentru a avea un organism sănătos nu este musai să fii slabă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 mai 2024, 6:53

Greutatea ideală nu reprezintă întotdeauna un indicator al bunăstării. Cel mai important este să te simți bine în pielea ta. Specialiștii avertizează că pierderea în greutate poate avea și consecințe nedorite asupra organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele secundare ale pierderii rapide în greutate

Impactul pe care mâncarea îl are pe termen lung asupra sănătății este mult mai important decât pericolul de a mânca prea mult. Unul dintre efectele secundare pe care dietele extreme îl pot avea asupra organismului tău este legat de densitatea oaselor.

Densitatea osoasă reprezintă cât de mult conținut mineral este prezent în oasele tale, a explicat medicul Gillian Wooldridge. Dacă densitatea osoasă este mai mare, adică oasele sunt mai dense, înseamnă că sunt și sănătoase. Ceea ce le face mai rezistente la fracturi sau rupturi, a adăugat aceasta.

Pierderea în greutate rapidă poate dăuna densității osoase. Consecințele care apar în acest caz sunt legate de durerile resimțite brusc. În general, pierderea extremă în greutate și dietele agresive sunt cele mai dăunătoare asupra organismului.

Cum te afectează pierderea bruscă în greutate

Reclamă

Pierderea în greutate poate scădea densitatea osoasă, chiar dacă devii subponderală. Același principiu se aplică și dacă ești supraponderală și slăbești rapid un număr mare de kilograme. Potrivit ultimelor cercetări, dacă pierzi o cantitate moderată de greutate într-un mod sănătos, nu te vei confrunta cu problemele cauzate de pierderea densității osoase.

Un alt aspect important căruia trebuie să îi acorzi atenție în procesul de slăbire este legat de masa musculară. Chiar și în cazul unei abordări sănătoase există riscul să pierzi și din mușchi, nu doar din grăsime. Antrenamentele de rezistență și o alimentație adecvată, bogată în proteine te pot ajuta să susții densitatea osoasă și musculară în timpul procesului de pierdere în greutate.

Alternative sănătoase de pierdere în greutate

Reclamă

Dacă ți-ai propus să slăbești, pentru a evita efectele secundare ale pierderii rapide în greutate ar fi bine să îți setezi un obiectiv sustenabil. Asta înseamnă o jumătate de kilogram până la un kilogram pierdut pe săptămână.

Este recomandat să nu îți suprasoliciți organismul cu diete drastice, care să pună o presiune suplimentară pe acesta. Un proces sănătos de pierdere în greutate te va ajuta să te menții în forma fizică dobândită. În caz contrar, există riscul ca eforturile tale să fie în zadar și să nu poți păstra greutatea obținută forțat.

Analizează în ansamblu stilul tău de viață. Alege o dietă echilibrată, alcătuită din fructe, legume, proteine slabe, grăsimi sănătoase și cereale integrale. Fă exerciții fizice în mod regulat și te vei bucura de rezultatele dorite pe termen lung.

De asemenea, nutriția este extrem de importantă pentru sănătatea oaselor, așa că aportul alimentar de care organismul are nevoie este esențial. O dietă echilibrată este cea care îți asigură un aport adecvat de calciu, proteine și vitamina D, esențială în sănătatea oaselor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă în costum popular românesc care ține în mână un mănunchi de spice de grâu pentru a ilustra câteva tradiții de Rusalii 2024
Timp liber
Rusalii 2024. Care sunt tradițiile zilei de 23 iunie
Creștinii ortodocși sărbătoresc în această perioadă sărbătoarea de rusalii 2024. Rusaliile fac referire la pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinților Apostoli. Evenimentul sfânt a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Cincizecimea...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
3
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
4
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
5
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
PARTENERI
×