Reclamă

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile. În ce constă și ce șanse de reușită are

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile este din ce în ce mai populară, dar înainte de a o alege pentru a scăpa de kilogramele în plus, informează-te corect. Află care sunt beneficiile ei, ce șanse de reușită are și care sunt efectele ei pe termen lung.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 2 aprilie 2024, 7:07

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile este percepută mai mult ca o cură de detoxifiere. Ideea detoxifierii este de a elimina toxinele dăunătoare din organism. Cu toate acestea, corpul uman previne în mod natural acest lucru. El protejează organismul de toxine prin eliminarea lor în mod natural.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organismul este foarte eficient în descompunerea și eliminarea toxinelor dăunătoare, cum ar fi alcoolul, bacteriile sau substanțele chimice pe care le inspirăm din mediul înconjurător. Ficatul este unul dintre sistemele primare de filtrare ale organismului. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, la curățarea sângelui și la metabolizarea nutrienților și a medicamentelor. Rinichii filtrează sângele pentru a elimina orice exces de toxine și pentru a se asigura că organismul are suficientă apă. Plămânii elimină dioxidul de carbon din sânge și îl elimină din corp.

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile

Elouise Bauskis, un nutriționist pentru NutriCentre.com, atrage atenția că nu toată lumea ar trebui să apeleze la această dietă atât de strictă și extremă pentru o perioadă are de timp.

„Tinerii, gravidele, vârstnicii, subponderalii sau cei cu afecțiuni cu siguranță NU ar trebui să facă acest tip de detoxifiere. De asemenea, ea a menționat că cei cu diabet zaharat, probleme de tensiune arterială sau cei care au istoric de boală ar trebui să evite această dietă.

În plus, dacă nu ești fan lămâi, această dietă nu este pentru tine. Totul se bazează pe consumul de lămâie. Chiar dacă nu bei apa cu lămâie, ești nevoită să consumi altceva cu lămâi.

Reclamă

Ingrediente pentru limonada care te poate ajuta să slăbești

  • 1-1½ lămâi stoarse (2 linguri suc de lămâie): sucul de lămâie ajută la „alcalinizarea” organismului. De asemenea, este bun la suprimarea poftei de mâncare. Sucul de lămâie îmbunătățește funcția digestivă;
  • 300 ml apă;
  • 2 linguri sirop de arțar organic (siropul de arțar este considerat mediu în ceea ce privește indicele glicemic, iar el va oferi niște carbohidrați ușor de utilizat, care nu vor fi eliberați foarte repede, ca în cazul zahărului);
  • un praf de piper cayenne (chiar dacă nu va oferi un gust prea plăcut băuturii tale, este necesar pentru că este un antiinflamator și antioxidant).

Elouise menționează că dieta constă dintr-un regim strict apă cu sare și lămâie dimineața, limonada preparată de tine din ingredienteșe de mai sus (6-12 pahare) și un ceai laxativ seara. Poți consuma, de asemenea, niște ceai de mentă, precum și apă.

Reclamă

Ce trebuie să știi înainte de a consuma limonada

Elouise spune că apa sărată trebuie consumată dimineața, pe stomacul gol. Mineralele vor hidrata organismul, vor hrăni celulele și vor oferi nutrienți pentru detoxifiere.

Ceaiul de mentă va fi literalmente singurul lucru delicios care ți se permite în timpul acestei diete. Când este utilizat împreună cu ceaiul laxativ, va avea un efect calmant și liniștitor pentru a ajuta la prevenirea crampelor.

Helen Ford, nutriționist la Glenville Nutrition Clinic, spune că dieta cu lămâie conține, de exemplu, zero proteine, așa că este o idee bună să consumi proteine pentru a menține nivelul de zahăr din sânge ridicat, deoarece acestea controlează apetitul și promovează o eliminare rapidă a kilogramelor în plus.

Din păcate, această dietă este extrem de restrictivă și extrem de scăzută în calorii, iar fără o dietă echilibrată, organismul nu va primi aportul de nutrienți și energie de care are nevoie pentru a funcționa corect.

O dietă de detoxifiere cu lămâie nu conține fibre. Fibrele joacă un rol esențial în digestie, susținând intestinul gros și influențând metabolismul. Fără fibre, intestinul gros nu poate elimina toxinele din organism la fel de eficient.

Beneficiile curei de slăbire cu lămâie

Deși o dietă de detoxifiere cu lămâie poate să nu contribuie la eliminarea toxinelor așa cum te aștepți, unii oameni au spus că s-au simțit cu mai multă energie după ce au apelat la ea. Cu toate acestea, oamenii pot obține aceste efecte printr-o varietate de alternative sănătoase. Renunțarea la alcool, la fumat, un somn odihnitor, sport în mod regulat și o dietă nutritivă te pot ajuta să ai efectele dorite fără să iei măsuri atât de drastice.

Este posibil ca o dietă de detoxifiere cu lămâie să provoace pierderea în greutate, deoarece implică o restricție extremă de calorii. Un studiu a constatat că o dietă de detoxifiere cu lămâie de 7 zile a dus la o reducere a grăsimii corporale pentru femeile care erau supraponderale.

Cu toate acestea, aceasta nu este o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate. Ca și în cazul oricărei forme de restricție calorică extremă, reluarea unei diete normale va duce adesea la creșterea rapidă în greutate ulterior.

Efecte secundare

O cură de detoxifiere cu lămâie poate provoca dureri de cap și oboseală. Este posibil ca detoxifierea să fie dăunătoare. De exemplu, aceasta poate provoca:

  • probleme gastrointestinale;
  • oboseală;
  • dureri de cap;
  • lipsa energiei;
  • deshidratare;
  • creșterea în greutate pe termen lung;
  • malnutriție.

Nu există dovezi științifice că o cură de detoxifiere cu lămâie oferă beneficii semnificative pentru sănătate. Nu există dovezi care să sugereze că dietele de detoxifiere pot elimina toxinele din organism sau pot avea beneficii notabile pentru sănătate.

Acest lucru se datorează în primul rând pentru că conceptul de detoxifiere nu se aliniază cu modul în care funcționează organismul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×