Reclamă

Ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală. Ce recomandă nutriționiștii pentru o siluetă de invidiat

Grăsimea viscerală este destul de încăpățânată și pentru a scăpa de ea ai nevoie de multă răbdare, sprot și o dietă echilibrată. Există câteva ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală, spun nutriționiștii. Iată ce poți face pentru a avea o siluetă de invidiat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 martie 2024, 6:41

Pierderea în greutate este destul de dificilă, dar pierderea grăsimii din jurul stomacului este cu adevărat o promovare. Acesta pentru că cea mai mare parte a grăsimii de pe abdomen este diferită de grăsimea din restul corpului. Cea mai mare parte a grăsimii abdominale se numește viscerală, situată mai adânc decât alte tipuri de grăsimi și se află în jurul organelor abdominale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală

Nu există niciun tip de mâncare sau de băutura care să poată învinge grăsimea abdominală de la sine, dar unele produse conțin anumiți compuși, vitamine și nutrienți despre care cercetările au arătat că pot ajuta la pierderea grăsimii abdominale ca parte a unei diete echilibrate.

De exemplu, poți mânca alimente cu un conținut ridicat de fibre, deoarece acesta este un nutrient care a fost legat de reducerea grăsimii abdominale. Concomitent, specialiștii recomandă să ai un stil de viață activ. Sportul joacă un rol cheie în ceea ce privește pierderea în greutate.

Ceaiul verde

Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai notabile ceaiuri pentru arderea grăsimii viscerale. Potrivit unui studiu din 2022, participanții care consumau cantități mari de ceai verde au avut un risc cu 44% mai mic de a dezvolta grăsime în jurul abdomenului.

Reclamă

Cercetările arată că majoritatea proprietăților sale în materie de pierdere în greutate se datorează polifenolilor săi bogați și unui subgrup al acestor polfenoli cunoscut sub numele de catechine.

Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong provine din aceleași frunze din care se extrage și ceaiul verde și cel negru, dar este parțial oxidat, în timp ce ceaiul verde e neoxidat. Oolong se face prin uscarea frunzelor la soare pân când sunt ofilite și ondulate.

Reclamă

Cercetările arată că ceaiul Oolong conține, de asemenea, polifenoli legați de un metabolism mai rapid.

Un studiu din 2020 a descoperit că ceaiul Oolong a crescut descompunerea grăsimilor cu aproximativ 20% la participanții care l-au consumat zilnic.

Ceaiul negru

Fanii ceaiului englezesc vor fi încântați să afle că ceaiul negru ajută la reducerea grăsimii abdominale. Polifenolii găsiți în ceaiul negru au proprietăți anti-obezitate, spun specialiștii de la EatThis.com.

Studiile au arătat că participanții care au băut zilnic ceai negru, timp de trei luni, au observat o scădere în greutate și o reducere a circumferinței taliei.

Ceaiul alb

Am menționat anterior trei dintre cele mai cunoscute ceaiuri care ajută la scăderea grăsimii viscerale. Lista continuă cu ceaiul alb, care este cunoscut drept cel mai delicat și mai puțin procesat tip de ceai.

Ceaiul alb, împreună cu ceaiul verde și Oolong, s-a dovedit că accelerează metabolismul. Acesta crește oxidarea grăsimilor, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate sau la gestionarea grăsimii viscerale.

Un raport recent din 2023 a concluzionat, de asemenea, că ceaiul alb are un impact benefic asupra pierderii în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×