Reclamă

Ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală. Ce recomandă nutriționiștii pentru o siluetă de invidiat

Grăsimea viscerală este destul de încăpățânată și pentru a scăpa de ea ai nevoie de multă răbdare, sprot și o dietă echilibrată. Există câteva ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală, spun nutriționiștii. Iată ce poți face pentru a avea o siluetă de invidiat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 martie 2024, 6:41

Pierderea în greutate este destul de dificilă, dar pierderea grăsimii din jurul stomacului este cu adevărat o promovare. Acesta pentru că cea mai mare parte a grăsimii de pe abdomen este diferită de grăsimea din restul corpului. Cea mai mare parte a grăsimii abdominale se numește viscerală, situată mai adânc decât alte tipuri de grăsimi și se află în jurul organelor abdominale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceaiuri care ar putea reduce grăsimea abdominală

Nu există niciun tip de mâncare sau de băutura care să poată învinge grăsimea abdominală de la sine, dar unele produse conțin anumiți compuși, vitamine și nutrienți despre care cercetările au arătat că pot ajuta la pierderea grăsimii abdominale ca parte a unei diete echilibrate.

De exemplu, poți mânca alimente cu un conținut ridicat de fibre, deoarece acesta este un nutrient care a fost legat de reducerea grăsimii abdominale. Concomitent, specialiștii recomandă să ai un stil de viață activ. Sportul joacă un rol cheie în ceea ce privește pierderea în greutate.

Ceaiul verde

Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai notabile ceaiuri pentru arderea grăsimii viscerale. Potrivit unui studiu din 2022, participanții care consumau cantități mari de ceai verde au avut un risc cu 44% mai mic de a dezvolta grăsime în jurul abdomenului.

Reclamă

Cercetările arată că majoritatea proprietăților sale în materie de pierdere în greutate se datorează polifenolilor săi bogați și unui subgrup al acestor polfenoli cunoscut sub numele de catechine.

Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong provine din aceleași frunze din care se extrage și ceaiul verde și cel negru, dar este parțial oxidat, în timp ce ceaiul verde e neoxidat. Oolong se face prin uscarea frunzelor la soare pân când sunt ofilite și ondulate.

Reclamă

Cercetările arată că ceaiul Oolong conține, de asemenea, polifenoli legați de un metabolism mai rapid.

Un studiu din 2020 a descoperit că ceaiul Oolong a crescut descompunerea grăsimilor cu aproximativ 20% la participanții care l-au consumat zilnic.

Ceaiul negru

Fanii ceaiului englezesc vor fi încântați să afle că ceaiul negru ajută la reducerea grăsimii abdominale. Polifenolii găsiți în ceaiul negru au proprietăți anti-obezitate, spun specialiștii de la EatThis.com.

Studiile au arătat că participanții care au băut zilnic ceai negru, timp de trei luni, au observat o scădere în greutate și o reducere a circumferinței taliei.

Ceaiul alb

Am menționat anterior trei dintre cele mai cunoscute ceaiuri care ajută la scăderea grăsimii viscerale. Lista continuă cu ceaiul alb, care este cunoscut drept cel mai delicat și mai puțin procesat tip de ceai.

Ceaiul alb, împreună cu ceaiul verde și Oolong, s-a dovedit că accelerează metabolismul. Acesta crește oxidarea grăsimilor, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate sau la gestionarea grăsimii viscerale.

Un raport recent din 2023 a concluzionat, de asemenea, că ceaiul alb are un impact benefic asupra pierderii în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×