Reclamă

Băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Ce poți include în dieta zilnică

Schimbarea bruscă a temperaturilor îți poate afecta starea de sănătate. Sezonul virozelor nu s-a încheiat și este de preferat să te ferești de locurile aglomerate. Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva trucuri pentru a te asigura că nu răcești primăvara aceasta. Descoperă o listă de băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 martie 2024, 2:00

Este acel moment al anului în care mulți dintre noi se îmbolnăvesc cu ușurință. Primul gând se îndreaptă adesea către întărirea sistemului imunitar, fie că este vorba de alimente sănătoase sau de băuturi care întăresc sistemul imunitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este o adevărată rețea de apărare a organismului. Acesta este compus din celule, țesuturi și organe care ajută la protejarea organismului de bacterii, viruși, ciuperci și alte substanțe dăunătoare.

Sistemul imunitar oferă o barieră pentru împiedicarea invadatorilor să pătrundă în organism.

Complexul de celule care luptă împotriva agenților patogeni ajută la apărarea organismului pe termen lung.

Mai jos găsești o listă cu băuturi care te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.

Reclamă

Apa

Corpul nostru este alcătuit într-un procent de 70% din apă. Fiecare funcție a organismului necesită apă, iar consumul unei cantități adecvate de apă este necesar pentru un sistem imunitar puternic.

De aceea este atât de important să te asiguri că bei suficientă apă pentru nevoile corpului tău.

Reclamă

Apa ajută la întărirea sistemului imunitar prin absorbția mai rapidă a nutrienților și prin menținerea sănătății membranelor mucoase din nas, gură și gât, care sunt adesea prima linie de apărare împotriva unui agent patogen și o barieră naturală în calea infecțiilor.

Apa este, de asemenea, o componentă esențială a lichidului limfatic, care furnizează celule albe din sânge, cele care ajută la combaterea infecțiilor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o altă băutură minunată pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta este bogat în flavonoide polifenoli care sunt benefice pentru sănătate.

Acestea reduc riscul apariției bolilor de inimă și riscul apariției anumitor tipuri de cancer, spun experții de la EatThis.com.

Potrivit unui studiu publicat în revista Molecular, ceaiu verde întărește imunitatea prin antioxidanții săi care ajută la protejarea celulelor împotriva oxidării. Se mai crede că ceaiul verde protejează prin capacitatea sa antioxidantă puternică.

Chefirul

Chefirul este o băutură fermentată, asemănătoare iaurtului, făcută din diferite tipuri de lapte, cum ar fi de vacă, oaie și de capră.

La fel ca iaurtul, chefirul este bogat în diferite probiotice benefice care ajută la menținerea echilibrului microbiotei tractului gastro-intestinal.

Ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere

Indiferent dacă faci acest ceai acasă sau alegi să-l comenzi la o cafenea, lămâia și ghimbirul au proprietăți uimitoare pentru întărirea sistemului imunitar, spun experții de la Parade.com. Ceaiul este preparat prin combinarea ghimbirului proaspăt ras și a sucului de lămâie pus în apa fierbinte.

Ceaiul de ghimbir și lămâie este bogat în vitamina C, un antioxidant despre care se știe că ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Vitamina C oferă, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea răspunsurilor imune negative. Ghimbirul are, de asemenea, peste 100 de compuși bioactivi care ajută la apărarea sistemului imunitar.

Sucul de portocale

Nu este nicio surpriză că acest suc se află pe lista de băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar.

Sucul de portocale este o alegere ideală dacă vrei să lupți împotriva virozelor. Potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Immunology, vitamina C și acidul folic din sucurile de citrice conțin integritatea barierelor imune și protejează multe tipuri de celule imunitare.

Compușii bioactivi din citrice au efecte antiinflamatorii pentru susținerea sistemului imunitar. Nu doar sucul de portocale este benefic, ci și sucul de grapefruit. Acesta este recomandat de nutriționiști pentru întărirea sistemului imunitar. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×