Reclamă

Fructul pe care e indicat să-l consumi dacă vrei să pierzi în greutate. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Nutriționiștii au dezvăluit care este fructul pe care e indicat să-l consumi dacă vrei să pierzi în greutate. Primăvara vine cu o mulțime de fructe și legume delicioase în casele tuturor. Este o perioadă în care poți să profiți de fructele de sezon pentru a pierde câteva kilograme într-un mod cât mai sănătos.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 martie 2024, 6:05

Fructele bogate în fibre și apă vor fi aliatele tale în procesul de slăbire. Aportul ridicat de fibre îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți reduce semnificativ numărul de calorii consumate la o masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructul pe care e indicat să-l consumi dacă vrei să pierzi în greutate

În ciuda faptului că aceste fructe conțin carbohidrați și zahăr natural, studiile au demonstrat că anumite fructe și legume pot fi ideale pe termen lung pentru susținerea unei greutăți optime.

Fructele au un conținut scăzut de calorii, ceea ce te ajută să monitorizezi mai bine valorile nutriționale pe care le consumi zilnic. Pentru a pierde în greutate va fi nevoie ca pentru o perioadă de timp să te afli în deficit calorii.

Acest lucru înseamnă că este nevoie să consumi mai puține calorii decât arzi într-o zi. Specialiștii în sănătate spun că merele sunt cele mai bune fructe pentru a pierde în greutate. Merele conțin „calorii negative”. Caloriile negative te ajută să vezi o schimbare în silueta ta. Aceste fructe bogate în calorii negative sunt cele care necesită mai multe calorii pentru a fi digerate decât au ele.

Coprul tău va consuma mai multă energie pentru a digera merele decât caloriile pe care aceste fructe le conțin.

Reclamă

Un măr de dimensiuni mari conține cel puțin 5 grame de fibre, un mix de fibre solubile și insolubile. Ambele tipuri de fibre ajută organismul. Fibrele solubile ajută la reglarea apetitului deoarece sunt mai greu de digerat. Totodată, acestea te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Acest lucru va duce implicit la consumul mai scăzut de alimente pe timpul zilei. Datorită texturii pe care o au, merele sunt mai greu de mestecat.

Cel mai probabil vei petrece mai mult timp mestecând la o felie de măr decât la una de banană. Cu cât mesteci mai încet și mai lent, cu atât te vei simți sătulă mai repede.

Reclamă

Există și alte fructe care te pot ajuta să pierzi în greutate, însă merele sunt considerate a fi cea mai bună opțiune în cazul unei diete

Alte fructe pe care le poți consuma dacă vrei să pierzi în greutate

Datorită conținutului mare de antioxidanți, afinele sunt recomandate în dietele de slăbire. Afinele au fost asociate de-a lungul timpului cu pierderea în greutate.

Pepenele are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Chiar dacă are un conținut crescut de zahăr, pepenele este un fruct bogat în fibre și apă. Este o gustare ideală între mese și te poate ajuta să-ți reglezi rapid nivelul de zahăr din sânge, dar și apetitul.

Avocado, fructul nelipsit din dietele  oamenilor. Poate fi inclus într-o mulțime de rețete delicioase și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și te poate ajuta cu controlul greutății corporale. Se apropie și sezonul cireșelor. Aceste fructe delicioase sunt bogate în fibre. Studiile au arătat că cireșele ajută la reducerea gradului de obezitate.

Motivul este simplu, cireșele sunt aliatul tău numărul unu în dietele de slăbire, spun cei de la Today.com. Dacă îți plac fructele dulci cu aromă puternică, atunci trebuie să incluzi pe lista ta și mango. Bogat în vitamina C, antioxidanți și fibre, mando poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, dar și al reglarea nivelului de zahăr din sânge. Nu în ultimul rând, bananele și portocalele.

Aceste două fructe nu trebuie să lipsească din alimentația ta dacă plănuiești să începi o dietă sănătoasă. Bananele sunt bogate în potasiu și te pot ajuta în recuperarea musculară după un antrenament. Portocalele, pe de altă parte, sunt bogate în vitamina C și vor susține buna funcționare a sistemului tău imunitar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×