Caloriile reprezintă unitatea de măsură a energie care se poate afla într-un produs alimentar. Cele mai multe persoane care își doresc să piardă în greutate țin cont de aceste aspecte când aleg produsele pe care le pun în coșul de cumpărături. Organismul unei persoane se folosește de caloriile din alimente pentru a-și procura energia zilnică pentru realizarea activităților vitale.
Cinci alimente care au calorii negative
Nutriționiștii sunt de părere că fructele și legumele conțin cele mai multe calorii negative. Caloriile negative și-au primit această denumire datorită faptului că organismul trebuie să ardă mult mai multe calorii în timpul digestie decât cele consumate. Organismul unei persoane arde mai multe calorii atunci când în alimentație se află fructe și legume. Caloriile negative ne pot ajuta să ne menținem greutatea sub control.
Țelina
Țelina se află printre primele locuri pe lista de alimente care au calorii negative. Conform publicației Healthline.com, țelina conține în jur de 16 calorii per 100 grame. Aceasta este bogată în fibre și oferă rapid senzația de sațietate. În plus este bogată în vitamina A și vitamina C, ceea ce o face ideală pentru sistemul imunitar.
Țelina poate fi consumată în diferite preparate sau se poate adăuga în smoothie-urile verzi. Sucurile verzi sunt răcoritoare, conțin puține calorii și oferă un boost de energie.
Morcovii
Morcovii se află și ei pe lista de alimente care au calorii negative. Morcovii conțin 41 de calorii la fiecare 100 de grame. Aceștia ajută la reglarea colesterolului și conțin grăsimi sănătoase care pot ajuta persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială. La fel ca țelina, aceștia sunt bogați în fibre, deci ideali pentru persoanele care își doresc să slăbească.
Alimentele bogate în fibre ajută la reglarea tractului intestinal, dar și la pierderea în greutate. Morcovii sunt bogați în Vitamina A, vitamina C, vitamina K, magneziu și potasiu. În plus sunt ideali pentru îmbunătățirea vederii, dar și pentru a oferi strălucire tenului.