Reclamă

Obiceiul alimentar care reduce pofta de dulce. Ce recomandă nutriționiștii

Satisfacerea poftei de dulce este o obișnuință puternic înrădăcinată, dezvoltată în timp, care necesită mult antrenament pentru a fi diminuată sau schimbată radical. Nutriționiștii susțin că există totuși un obicei alimentar care poate reduce pofta de dulce. Descoperă care sunt recomandările lor. 

Publicat: 21 februarie 2022, 6:08

Editorii de la EatThis.com scriu că un prim pas pe care trebuie să îl faci, atunci când vrei să îți învingi pofta de bomboane, suc, prăjituri și alte deserturi este să conștientizezi cu ce te confrunți. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiul alimentar care reduce pofta de dulce

Nu este vorba doar despre tine și dorința ta de a consuma zahăr. În realitate, există o industrie alimentară de miliarde de Dolari care încearcă cu disperare să comercializeze alimente procesate. Iar tu ești ținta lor, ești un potențial client, dornic să cumpere alimente procesate la prețuri mici. Nimic nu poate fi mai profitabil decât atât. 

Oamenii de știință din domeniul alimentar lucrează zi și noapte pentru a crea alimente care, datorită compoziției lor, ne potențează aceste pofte.

– Lon Ben-Ashe, nutriționist dietetician la Centrul de longevitate Pritikin

„Și uite așa, zahărul a devenit <<drogul>> nostru preferat”, completează specialistul în nutriție. 

Reducerea poftei de dulce este o adevărată provocare, însă poți avea rezultate, dacă ești consecventă. Acest tip de comportament alimentar poate fi schimbat prin practică zilnică. 

Reclamă

Nutriționiștii spun că am dezvoltat o preferință pentru o anumită aromă degustând-o în numeroase rânduri. Pornind de aici, Lon Ben-Ashe sugerează că o modalitate eficientă de a modifica acest obicei este „modificarea progresivă a acuității gustului” și concentrarea atenției pe consumarea unor alimente de calitate, scrie EatThis.com

Un prim pas este să îți propui să consumi cantități mai mici de alimente procesate, și mai multe produse integrale. Treptat, pofta de dulce se va reduce. 

„Poate dura câteva zile, însă vei observa că legumele încep să aibă un gust mai bun, iar fructele par mai dulci și mai aromate. Cei care au început acest proces ne-au spus la început că fructele nu sunt dulci, iar apoi, în timp, au ajuns la concluzia că au gust de desert”, susține Lon Ben-Ashe. 

Reclamă

Înlocuiește alimentele dulci cu fructe pentru a reduce pofta de zahăr

Primul pas prin care îți poți schimba acuitatea gustului este să înlocuiești alimentele dulci, procesate, cu fructe. Nutriționistul subliniază faptul că „nimeni nu a dezvoltat vreodată o dependență de zahăr pentru că a mâncat prea multe fructe”. 

Așadar, o bună modalitate prin care poți controla pofta de dulce este să mănânci fructe. 

– Lon Ben-Ashe 

Fructele sunt bogate în nutrienți și conțin o mulțime de fibre, care contribuie la prelungirea senzației de sațietate. În plus, acestea controlează cantitatea de zahăr din sânge, datorită fibrelor solubile. Acestea din urmă acționează ca un gel în tractul intestinal și ajută la reglarea glicemiei. Descoperă și cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr pe care le poți consuma fără grijă când vrei să slăbești.

Asociază fructele cu alte alimente bogate în fibre

Lon Ben-Ashe, susținător al dietei Pritikin, propune elaborarea meselor în jurul unor alimente integrale, sățioase. Acest proces de selecție presupune consumarea unor alimente care vor rămâne în stomac pentru mai mult timp, dar care sunt slabe din punct de vedere caloric. 

Printre alimentele cu un conținul crescut de fibre amintim merele, rucola, sparanghelul, broccoli, conopida, ciupercile, spanacul, ardeiul, perele, nuca de cocos sau bananele.  

„Fructele pot fi consumate alături de legume. Această combinație ajută în procesul de slăbire și permite reglarea glicemiei”, completează specialistul. 

Dacă nu ești fan al legumelor, poți combina diferite fructe cu nuci și semințe (in, chia, cânepă, semințe de dovleac sau de susan). Pune pe listă și untul de arahide fără zahăr adăugat. Combinarea acestor alimente te va ajuta să te simți sătulă pentru un timp îndelungat. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×