Reclamă

Creșterea în greutate ar putea fi influențată de consumul fulgilor de ovăz. La ce concluzii au ajuns nutriționiștii

Creșterea în greutate ar putea fi influențată de consumul fulgilor de ovăz, spune cele mai recente studii. Știm deja despre beneficiile nenumărate ale fulgilor de ovăz asupra sănătății organismului, dar cum rămâne cu efectul acestora asupra siluetei. Unele cercetări arată că aceștia ar putea să-ți afecteze silueta perfectă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 februarie 2024, 6:31

Dacă te numeri printre persoanele care își încep dimineața cu un bol de terci de ovăz, atunci acest articol s-ar putea să te intereseze. Terciul de ovăz este acel preparat îndrăgit de oamenii de pretutindeni și recomandat de nutriționiști. Însă consumul de exces a fulgilor de ovăz s-ar putea să aibă efecte negative asupra siluetei tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Creșterea în greutate ar putea fi influențată de consumul fulgilor de ovăz

Fulgii de ovăz pot sprijini eforturile de a pierde în greutate în mai multe feluri. În primul rând, ovăzul este bogat în fibre, care te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Astfel, vei reduce semnificativ posibilitatea de a consuma între mese alimente nesănătoase pentru a suplimenta nevoie de hrană.

Al doilea beneficiu al fulgilor de ovăz ar fi acela că au un indice glicemic scăzut. Acest lucru înseamnă că nivelul zahărului din sânge nu va fi puternic impact de consumul acestora. Acest lucru duce în timp la reglarea apetitului. Nu în ultimul rând.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Aceștia oferă energie pentru o perioadă mai lungă de timp deoarece necesită un timp mai îndelungat pentru a fi deigerați și absorbiți în sânge.

Reclamă

Cu toate că au o mulțime de beneficii, consumul în exces nu este cea mai bună idee pentru silueta ta. Fulgii de ovăz singuri nu te vor face să iei în greutate, dar caloriile extra adăugate terciului de ovăz s-ar putea să fie o problemă, scrie Healthline.

De cele mai multe ori alegem să consumăm terciul de ovăz cu un topping, cu fructe sau chiar cu chipsuri de ciocolată. Fulgii de ovăz pot fi săraci în calorii, dar toate aceste toppinguri pot face dintr-o masă cu un conținut scăzut de calorii să devină un pericol pentru silueta ta.

Este important să rămâi conștientă de mărimea porției și de elementele pe care le adaugi terciului tău de ovăz.

Reclamă

Cum ar trebui să consumi fulgii de ovăz dacă vrei să pierzi în greutate

Pentru a te asigura că te bucuri de beneficiile fulgilor de ovăz, iată ce sfaturi îți oferă specialiștii de la EatThis.com. Pentru început alege să-ți controlezi mesele.

O cupă de fulgi de ovăz ar trebui să fie suficientă pentru micul dejun. Alege să combini fulgii de ovăz cu un lapte vegetal sărac în calorii și care să nu conțină zahăr adăugat. Citește cu atenție eticheta ingredientelor pe care alegi să le cumperi.

Dacă preferi să consumi terciul de ovăz cu mai multe proteine, poți încerca să-l prepari cu iaurt grecesc. Pentru topping încearcă să renunți la siropurile bogate în zahăr și să le înlocuiești cu fructe delicioase. Afinele sunt ideale în combinație cu fulgii de ovăz.

Afinele sunt bogate în fibre, dar și în antioxidanți. Aceștia te vor ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi. Pofta de mâncare va fi potolită rapid, iar senzația de sațietate va persista pentru o perioadă mai lungă de timp.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×