Există mai multe lucruri care pot stimula creierul, însă nimic nu ajută mai mult decât adăugarea în farfurie a alimentelor potrivite.
Alimente care hrănesc, protejează și stimulează creierul
Acești nutrienți sunt utili în protecția contra stresului oxidativ, reduc inflamația și susțin dezvoltarea și repararea celulelor creierului. De fapt, o dietă prietenoasă pentru creier stimulează memoria, concentrarea și capacitatea de învățare. În egală măsură, aceasta reduce riscul declinului cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă, precum și bolile neurodegenerative.
Așadar, care sunt alimentele ideale pe care să le încorporezi în mesele tale pentru a hrăni, proteja și stimula creierul? Dieteticianul nutriționist american Lisa Andrews, citată de publicația Shefinds, comentează cu privire la beneficiile fiecărui super-aliment amintit în continuare, care dinamizează vizibil funcțiile creierului.
Nuci
Nucile se numără printre cele mai sănătoase gustări, oferind nenumărate atuuri pentru sănătate. Nucile, în special, sunt un aliat incontestabil al sănătății creierului datorită conținutului lor bogat de acizi grași omega-3. S-a dovedit științific că acest tip de grăsime reduce inflamația din organism, ceea ce rezultă în protejarea funcției cognitive, explică Andrews.
O cercetare de dată recentă reflectă efectele benefice ale nucilor pentru funcția cognitivă și sănătatea de ansamblu a creierului. Așadar, nucile reprezintă un adaos fantastic la orice dietă prin optimizarea puterii de concentrare și a acuității mentale.
Avocado
Fructul de avocado, cu textura sa cremoasă și aroma bogată, oferă mai mult decât un gust uimitor. Are puterea de a hrăni creierul. Andrews subliniază contribuția lui semnificativă ca grăsime monosaturată, fiind știut că reduce colesterolul și protejează inima și creierul în fața deteriorării. Incluzând avocado în dieta ta, nu susții doar sănătatea creierului, ci și funcția sa cognitivă.