Reclamă

Alimente care hrănesc, protejează și stimulează creierul. Află cum îți poți îmbunătăți memoria și concentrarea

Pentru a funcționa la capacitate maximă, creierul se bazează pe un aport constant de nutrienți. O dietă cu efecte favorabile pentru creier este o componentă vitală a stării tale generale de bine și a funcției cognitive. Există 5 alimente care constituie alegeri fantastice pentru sănătatea creierului. Află de la specialiști care sunt acestea și cum le poți pune în valoare. Descoperă principalele alimente care hrănesc, protejează și stimulează creierul.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 21 februarie 2024, 8:20

Există mai multe lucruri care pot stimula creierul, însă nimic nu ajută mai mult decât adăugarea în farfurie a alimentelor potrivite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care hrănesc, protejează și stimulează creierul

Acești nutrienți sunt utili în protecția contra stresului oxidativ, reduc inflamația și susțin dezvoltarea și repararea celulelor creierului. De fapt, o dietă prietenoasă pentru creier stimulează memoria, concentrarea și capacitatea de învățare. În egală măsură, aceasta reduce riscul declinului cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă, precum și bolile neurodegenerative.

Așadar, care sunt alimentele ideale pe care să le încorporezi în mesele tale pentru a hrăni, proteja și stimula creierul? Dieteticianul nutriționist american Lisa Andrews, citată de publicația Shefinds, comentează cu privire la beneficiile fiecărui super-aliment amintit în continuare, care dinamizează vizibil funcțiile creierului.

Nuci

Nucile se numără printre cele mai sănătoase gustări, oferind nenumărate atuuri pentru sănătate. Nucile, în special, sunt un aliat incontestabil al sănătății creierului datorită conținutului lor bogat de acizi grași omega-3. S-a dovedit științific că acest tip de grăsime reduce inflamația din organism, ceea ce rezultă în protejarea funcției cognitive, explică Andrews.

Reclamă

O cercetare de dată recentă reflectă efectele benefice ale nucilor pentru funcția cognitivă și sănătatea de ansamblu a creierului. Așadar, nucile reprezintă un adaos fantastic la orice dietă prin optimizarea puterii de concentrare și a acuității mentale.

Avocado

Fructul de avocado, cu textura sa cremoasă și aroma bogată, oferă mai mult decât un gust uimitor. Are puterea de a hrăni creierul. Andrews subliniază contribuția lui semnificativă ca grăsime monosaturată, fiind știut că reduce colesterolul și protejează inima și creierul în fața deteriorării. Incluzând avocado în dieta ta, nu susții doar sănătatea creierului, ci și funcția sa cognitivă.

Reclamă

Rodii

Rodia este un fruct delicios și cu un gust special, care poate fi și o protecție împotriva declinului cognitiv. Potrivit expertei menționate, abundența lor de polifenoli și alte substanțe chimice vegetale cu proprietăți anti-inflamatorii e crucială pentru păstrarea sănătății creierului.

Potrivit lui Andrews, cercetările sugerează că rodiile pot fi de ajutor în protejarea creierului de demență. Ceea ce îl transformă într-un aliat remarcabil când vine vorba de un focus îmbunătățit și longevitate cognitivă.

Spanac și verdețuri cu frunze

Verdețurile cu frunze, inclusiv spanacul, sunt vedete în materie de sănătate a creierului și putere de concentrare. Pot fi incluse în dietele recunoscute pentru potențialul lor de a întârzia degenerarea neuronală. Verdețurile cu frunze sunt bogate în vitamina C, beta-caroten și alți antioxidanți care întârzie îmbătrânirea creierului, completează experta.

Această categorie de legume sunt remarcabile prin abilitatea lor de a susține focusul și funcția cognitivă. Încorporarea lor în mesele tale poate da un stimul nutrițional sănătății creierului, accelerând puterea de concentrare.

Afine

Există multe motive pentru a face din fructele de pădure o parte regulată a dietei tale. Aceste fructe mici, dar foarte puternice oferă o gamă largă de beneficii.

Afinele, lăudate pentru proprietățile lor antioxidante, pot face minuni pentru creier și focus. Nutriționista citată evidențiază conținutul lor mare de antocianine. Acestea nu doar că susțin sănătatea creierului, ci au un impact pozitiv pe axa intestin-creier, o conexiune cheie între sistemul gastrointestinal și cel neurologic.

În general, afinele sunt un aliment fantastic și cu o mare forță de stimulare a unui focus îmbunătățit și a clarității cognitive.  Însă trebuie să fii atentă, avertizează specialiștii, la acele alimente contraindicate când vine vorba de menținerea sănătății creierului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×