Reclamă

Evită aceste alimente ultra-procesate dacă îți cade părul. Pot accentua problema ta de sănătate

Podoaba capilară a unei femei este o semnătură a feminității sale. Un păr frumos și sănătos se leagă direct de o nutriție echilibrată. Nutriționiștii dezvăluie care sunt principalele alimente pe care trebuie să le elimi din rutina ta alimentară. Evită aceste alimente ultra-procesate dacă îți cade părul, căci altfel problema ta de sănătate se va agrava.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 21 februarie 2024, 6:51

Pierderea părului este atribută geneticii, dar și stresului și schimbărilor hormonale care apar în timpul și după sarcină și menopauză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Evită aceste alimente ultra-procesate dacă îți cade părul

Un factor vital împotriva căderii părului vine din menținerea unei diete echilibrate, bogată în vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase. Iată de ce calitatea nutriției este obiectivul tău dacă ești interesată să ai un păr frumos, notează Shefinds.

Consumul alimentelor potrivite se regăsește în aspectul sănătos al părului. În consecință, evitarea alimentelor care se opun obiectivelor tale este necesară. În primul rând trebuie să eviți alimentele ultra-procesate, care pot accentua problema ta de sănătate.

Mănâncă mai puțin bacon 

Cărnurile ultra-procesate, inclusiv baconul, conțin nitrați, chimicale și conservanți. Acestea afectează creșterea firului de păr, provocând inflamație în organism. Este adevărat că ele conțin proteine, însă efectele adverse pe termen lung al consumului de cărnuri ultra-procesate sunt mai mari decât beneficiile nutriționale.

Reclamă

Mănâncă mai mult pește

O sursă de proteine mult mai sănătoasă decât cărnurile ultra-procesate este peștele, cu un conținut nutrițional remarcabil. De la somon, de exemplu, poți obține mai multe beneficii pentru sănătatea părului tău, căci abundă în acizi grași omega-3, care fac minuni pentru păr. 

Bea mai puține băuturi carbogazoase

Reclamă

Conținutul ridicat de zahăr din băuturile carbogazoase tip Cola provoacă inflamație în organism the body. Inflamația afectează negativ foliculii de păr și poate accentua degradarea părului. Pe lângă stimulul rapid de energie pe care îl furnizează, există foarte puține calități la aceste băuturi îndulcite. De altfel, acest tip de băuturi îți pot afecta starea de sănătate, avertizează specialiștii. Așadar, cu cât sunt mai rare în dieta ta, cu atât mai bine pentru sănătatea părului tău. 

Bea mai multă apă 

Este un lucru foarte bine știut cât de importantă este apa pentru eliminarea toxinelor din organism. Ca și pentru hidratarea fiecărei celule și fiecărui folicul de păr. Hidratarea este foarte importantă pentru aspectul sănătos al părului. Dacă apa simplă ți se pare prea banală, stoarce o lămâie sau infuzează felii de castravete în apa ta plată.  

Mănâncă mai puține cereale la micul dejun

Cerealele de la micul dejun abundă cel mai adesea în zahăr, chiar mai mult decât îți imaginezi. Așa cum s-a menționat, zahărul provoacă inflamație în organism. Adăugând lapte la porția ta de cereale te vei bucura de beneficiile aduse de calciu și vitamina D. Ambele sunt importante pentru păr, însă și conținutul de grăsimi poate crește  nivelurile de testosteron din organism. Acesta poate face părul mai fragil, iar mătreața se poate agrava. 

Mănâncă mai multe ouă 

Micul dejun este ocazia perfectă de stimulare a energiei. Ia în calcul, în locul porției zilnice de cereale, o porție de ouă înalt proteice. Ouăle abundă în vitamine și minerale, excelente pentru păr. Adaugă la mic dejun o felie sau două de avocado, care la rândul său furnizează grăsimi sănătoase, importante pentru creșterea părului. 

Mănâncă mai puține supe instant

Supele instant sunt rapide, ușor de preparat și te pot face să crezi că sunt o alternative mai sănătoasă la preparatele tip fast food. Este adevărat, însă deseori sunt bogate în sodiu. Această sare în exces poate afecta hidratarea. Părul tău are nevoie de niveluri sănătoase de hidratare pentru a-și păstra vigoarea și ritmul de creștere. 

Mănâncă mai multe supe preparate acasă

Nu te opri din mâncat supe, dar încearcă să le faci exclusiv acasă. Astel ești sigură că eliminate conservanții și conținutul ridicat de sare. În week-end poți încerca o supă de găină plină de vegetale și proteine. Părul tău îți va mulțumi.  

Secretul unui păr mai sănătos nu este negarea unor alimente delicioase, ci eliminarea acelor alegeri mai puțin sănătoase pentru părul tău, chiar dacă sunt la fel de delicioase. Iată mai multe sugestii de alimente pentru sănătatea unghiilor, părului și a pielii, pe care experții recomandă să le incluzi în dieta ta zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×