Pierderea părului este atribută geneticii, dar și stresului și schimbărilor hormonale care apar în timpul și după sarcină și menopauză.
Evită aceste alimente ultra-procesate dacă îți cade părul
Un factor vital împotriva căderii părului vine din menținerea unei diete echilibrate, bogată în vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase. Iată de ce calitatea nutriției este obiectivul tău dacă ești interesată să ai un păr frumos, notează Shefinds.
Consumul alimentelor potrivite se regăsește în aspectul sănătos al părului. În consecință, evitarea alimentelor care se opun obiectivelor tale este necesară. În primul rând trebuie să eviți alimentele ultra-procesate, care pot accentua problema ta de sănătate.
Mănâncă mai puțin bacon
Cărnurile ultra-procesate, inclusiv baconul, conțin nitrați, chimicale și conservanți. Acestea afectează creșterea firului de păr, provocând inflamație în organism. Este adevărat că ele conțin proteine, însă efectele adverse pe termen lung al consumului de cărnuri ultra-procesate sunt mai mari decât beneficiile nutriționale.
Mănâncă mai mult pește
O sursă de proteine mult mai sănătoasă decât cărnurile ultra-procesate este peștele, cu un conținut nutrițional remarcabil. De la somon, de exemplu, poți obține mai multe beneficii pentru sănătatea părului tău, căci abundă în acizi grași omega-3, care fac minuni pentru păr.