Se pare că vitamina A susține mai mult decât vederea și sistemul imunitar. Vitamina A este compusă parțial din retină, care poate sprijini creșterea sănătoasă a părului. Poate ajuta la prevenirea căderii părului, promovează un păr mai sănătos și mai puternic și poate avea o influență asupra ciclului părului în ansamblu.
Potrivit Clinicii Cleveland, femeile au nevoie de 700 de micrograme, iar bărbații au nevoie de 900 de micrograme de vitamina A. Pentru a ajunge la aceste valori, specialiștii încurajează consumul de cartofi dulci, dovlecei, ardei roșu, morcovi, spanac, kale, somon, ton, brânză, ouă, mango, grapefruit, pepene verde sau papaya.
Ceai verde
Ceaiul verde are efecte antiinflamatorii care pot reduce inflamația ce ar putea provoca ale scalpului, inclusiv mătreața și dermatita seboreică. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva microbilor. Tot el reduce și impactul DHT asupra foliculilor de păr, reducând la minimum efectele căderii părului.
Fier
Deficitul de fier este o cauză comună a căderii părului. Fierul este esențial pentru sănătatea părului. Acesta ajută la furnizarea de oxigen la foliculii de păr și promovează creșterea și repararea celulelor de păr.
Pentru a obține mai mult fier în dieta ta, consumă alimente precum carne roșie slabă, carne de pasăre, pește, fasole, linte.
Ca și în cazul oricăror nutrienți care ajută la prevenirea căderii părului, cantitatea de care ai nevoie va varia. National Institutes of Health spune că femeile au nevoie de 18 miligrame în medie, iar bărbații au nevoie în medie de opt miligrame.
Vitamina D
Această vitamină poate ajuta la refacerea celulelor și poate ajuta la refacerea firelor de păr.
Pentru a obține zilnic cele 600 de unități internaționale recomandate e indicat să iei în considerare alimente precum laptele de vacă, somonul, ouăle, ciupercile, sucul de portocale și iaurtul.
Probioticele
Sănătatea intestinală influențează direct căderea părului. Specialiștii susțin că antibioticele, consumul de alimente la care ești alergic și anumite medicamente pot compromite sănătatea părului.
Acest lucru poate fi redus sau eliminat prin consumul de alimente bogate în probiotice și prebiotice, inclusiv alimente fermentate, cum ar fi kimchi și varza murată, precum și lapte crud, chefir și iaurt.