Reclamă

Cele mai bune fructe uscate pe care să le consumi iarna și beneficiile lor pentru sănătate

Nimic nu se compară cu fructele uscate când vine vorba de menținerea sănătății și controlul greutății iarna și în sezonul sărbătorilor. Experții ne recomandă cele mai bune fructe uscate pe care să le consumi iarna. Descoperă și tu care sunt beneficiile acestora.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 9 decembrie 2023, 6:34

E sezonul care aduce cu sine o stare de perpetuă fericire, de celebrare, dar și multă auto-indulgență. Asta înseamnă răsfăț cu delicii dulci și gustări exotice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune fructe uscate pe care să le consumi iarna

Toate sunt nespus de tentante, dar vin la pachet cu riscuri pentru silueta ta. Însă dacă te asiguri că incluzi fructe uscate în dieta ta, ai garantat o alternativă mai sănătoasă pentru a-ți satisface pofta de dulce, în același timp fiind atentă la talia ta.  Aceste minuni uscate nu sunt numai delicioase la gust, dar sunt și un avantaj pentru condiția ta fizică.

“Fructele uscate sunt un mod ușor și convenabil de a adăuga nutrienți dietei tale. Poți adăuga un amestec de fructe nucifere și semințe dietei tale zilnice și astfel ai parte de suficiente proteine, fibre, vitamine și minerale”, comentează expertul nutritionist Leema Mahajan pentru publicația Healthshots.

Ce beneficii au fructele uscate ideale pentru sănătate

Sunt prietenoase nu numai cu starea ta de sănătate, ci și cu silueta dacă le mănânci moderat. Ca parte a rutinei tale alimentare zilnice, fructele uscate oferă multă desfătare, însă trebuie puțină atenție. Sau așa cum spune nutriționista menționată: “A ronțăi sau a mânca fără restricții fructe uscate poate avea ca efect îngrășarea și problemele digestive”. Iată în continuare fructele orientale uscate ideale de care te poți bucura fără griji de sărbători sau le poți face cadou celor dragi.

Reclamă

Migdale sau Badam

Migdalele se numără printre cele mai populare fructe uscate, fiind cunoscute pentru gustul fabulos și bogata lor valoare nutrițională. Abundă în grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă și susțin controlul greutății, fiind foarte sățioase.

De asemenea, reprezintă o sursă fantastică de vitamina E, care acționează ca un antioxidant puternic prin forța de protecție a celulelor în fața deteriorării.

Reclamă

Curmale sau Khajur

Sunt un îndulcitor natural, bogat în fibre și util în procesul digestiv și crearea senzației de sațietate. Zaharurile lor naturale oferă un impuls vizibil de energie, echivalând cu o delicioasă alternativă la gustările dulci.

În plus, curmalele abundă în minerale esențiale ca potasiu și magneziu, susținând astfel sănătatea inimii și funcția musculară.

Nuci sau Akhrot

Nucile nu sunt numai o ronțăială savuroasă în meniul tău, ci și o sursă valoroasă de sănătate. Sunt bogate în acizi grași omega-3, care accelerează sănătatea creierului și ajută la controlul greutății prin scăderea poftei de mâncare. În egală măsură, nucile conțin antioxidanți și compuși antiinflamatorii care susțin starea de bine generală.

Caju sau Kaju

Deși sunt deseori trecute cu vederea, fructele caju sunt o comoară de substanțe nutritive esențiale. Oferă o doză semnificativă de proteine, fiind astfel o gustare sățioasă. În plus, sunt bogate în magneziu, benefic în slăbit prin capacitatea de reglare a metabolismului, dar care este de ajutor și în reducerea crampelor musculare.

Fistic sau Pista

Fisticul e renumit pentru savoarea sa încântătoare și culoarea de un verde vibrant. Constituie o alegere perfectă în controlul greutății, întrucât are un conținut scăzut de calorii și este bogat în fibre, procurând o senzație de sațietate. Aceste mici nestemate verzi abundă în antioxidanți, stimulând sănătatea cardiacă și reducând inflamația în corp.

Stafide sau Kishmish

Stafidele sunt în esență boabe de struguri uscate și aduc un aport de gust dulce natural în dieta ta. Sunt bogate în fier, ceea ce ajută la prevenirea anemiei, un risc destul de des întâlnit în sezonul de iarnă. Conținutul lor de fibre ajută de asemenea digestia și te menține sătulă, ferită de tentația unor gustări nesănătoase. Totuși, fii precaută la caloriile pe care le conțin.

Curmale uscate sau Anjeer

Curmalele, cunoscute și ca anjeer, sunt un supliment dulce și hrănitor al dietei tale. Constituie o sursă excelentă de fibre dietetice, ajutând astfel la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge, dar și la controlul greutății. Curmalele sunt bogate în calciu și potasiu, susținând sănătatea osoasă și funcția musculară.

Prune uscate

Sunt renumite pentru susținerea sănătății digestive. Sunt un laxativ natural, utile în prevenirea constipației, o problemă destul de des întâlnită în timpul lunilor de iarnă. Abundă în antioxidanți, care combat inflamația și contribuie la starea generală de bine.

Caise uscate sau Khumani

Oferă un gust energic de dulce fructat la fiecare mușcătură. Sunt o sursă prolifică de vitaminele A și C, care impulsionează sistemul imunitar, un factor esențial în timpul sezonului de iarnă. Aceste vitamine susțin sănătatea pielii și a vederii. Iată de ce caisele uscate constituie un plus extraordinar în dieta ta.

Fructele uscate, o sursă minunată de energie

Includerea acestor delicii uscate în mesele tale din timpul sezonului festiv înseamnă o alegere înțeleaptă nu numai pentru sănătate, ci și pentru bucuria de ansamblu a acestei perioade a anului. Avantajele lor pentru sănătate în sezonul de iarnă sunt semnificative.

Oferă-ți o sursă naturală de energie, deosebit de importantă în sezonul rece când avem nevoie de un surplus de energie. În plus, sunt de ajutor în combaterea unor afecțiuni des întâlnite iarna ca anemia și constipația, grație conținutului lor de fier și fibre.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×