Reclamă

Beneficiile consumului de smochine. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Medicii nutriționiști au povestit mai multe despre beneficiile consumului de smochine. Aceste fructe ar trebui să fie incluse în dieta ta zilnică, susțin specialiștii din întreaga lume. Mici, colorate și extrem de gustoase, smochinele pot fi incluse într-o mulțime de preparate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 septembrie 2023, 6:41

Fructul de smochine este originar din vestul Asiei. În Orientul Mijlociu, dar și în regiunile mediteraneene, smochinele simbolizează longevitatea și au fost consumate încă din cele mai vechi timpuri. Astăzi, beneficiile lor pentru sănătate nu pot fi contestate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de smochine

Smochinele au fost numite și „fructe fără flori” deoarece nu prezintă o înflorire exterioară înainte de a apărea fructul. Smochinele produc totuși sute de flori mici care sunt comestibile, acestea cresc cel mai adesea în cavitatea interioară a fructului.

Pieile lor, care variază de la verde la negru – violet sunt comestibile, iar semințele lor mici oferă o notă dulceagă și subtilă. Există multe tipuri de smochine și, spre deosebire de smochinele sălbatice, majoritatea soiurilor disponibile nu necestită polenizarea de către albine.

Smochinele sunt bogate în antioxidanți

Atât pulpa, cât și pielea smochinelor conțin antioxidanți. Aceste fructe conțin acizi fenolici și flavonoide. Acizii fenolici, care sunt absorbiți din sistemul digestiv în fluxul sanguin, au efecte antiinflamatorii puternice în organism.

Reclamă

Ele compensează daunele care sunt cauzate de radicalii liberi. De-a lungul timpului, acumularea de radicali liberi este în mare parte responsabilă de îmbătrânire și poate juca un rol în dezvoltarea bolilor, inclusiv al cancerului și al bolilor de inimă.

Susțin sănătatea digestivă

Fibrele din smochine susțin sănătatea intestinelor. Smochinele au, de asemenea, probiotice, care ajută la hrănirea bacteriilor probiotice benefice din intestin legate de combaterea inflamației din organism. Consumul de smochine poate fi, de asemenea, util pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, arată specialiștii pentru Healthline.

Reclamă

Pot ajuta în diminuarea durerilor menstruale

Un studiu recent a analizat beneficiile consumului de smochine asupra simptomelor dismenoreei primare sau a durerilor menstruale, care sunt resimțite una sau două zile pe lună de mai mult de jumătate dintre persoanele care au menstruație.

Cercetătorii au descoperit că femeile care au mâncat smochine uscate au avut scoruri semnificativ mai mici pentru severitatea și durata durerilor menstruale.

Te pot ajuta să-ți menții greutatea

Deși cercetările sunt limitate, studiile arată că smochinele uscate sunt asociate cu o greutate corporală mai mică. Acestea oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ar putea reduce riscul de apariție a cancerului

Un studiu din 2022 a analizat efectele potențiale ale smochinelor asupra capacității de a inhiba formarea tumorilor și dezvoltarea celulelor canceroase. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acești compuși naturali din smochine pot ajuta la prevenirea creșterii și răspândirii celulelor canceroase din organism.

Cu toate acestea, majoritatea studiilor analizate au fost efectuate pe celulele canceroase în laboratoare, mai degrabă decât la oameni, două dintre studii fiind efectuate pe animale, susțin publicațiile internaționale.

Ce valori nutriționale au smochinele

Smochinele sunt bogate în nutrienți benefici pentru organism. Aceștia au o cantitate mare de carbohidrați, dar și cantități impresionante de fivre. O singură smochină poate conține până la 37 de calorii, 9 grame de carbohidrați, 2 grame de fibre și 8,15 grame de zahăr natural.

Te invităm să descoperi mai multe și despre fructele care îți oferă rapid energie. Acestea sunt recomandate pentru momentele în care simți că oboseala te acaparează.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×