Reclamă

Spray-ul cu ulei de magneziu: avantaje și dezavantaje. Ce trebuie să știi înainte de a-l folosi

Spray-ul cu ulei de magneziu are beneficii pentru sănătate. Acesta a căpătat multă popularitate în ultimul timp. Pe TikTok, mai mulți utilizatori au susținut că acesta oferă o varietate de beneficii. Se pare că el contribuie la susținerea unui somn odihnitor sau la atenuarea durerilor musculare.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 12 septembrie 2023, 7:45

Magneziul este un mineral important în organism care îndeplinește o varietate de funcții, inclusiv funcția musculară și nervoasă, producția de energie și reglarea dispoziției. În timp ce organismul produce în mod natural magneziu, acesta se găsește și în unele alimente. De asemenea, el poate fi luat și sub formă de suplimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spray-ul cu ulei de magneziu: avantaje și dezavantaje

Dar magneziul nu este singurul care poate fi ingerat. Uleiul de magneziu poate fi aplicat local, indiferent dacă este frecat pe piele sau pulverizat. Pentru a face ulei de magneziu, fulgii de clorură de magneziu sunt combinați cu apă. Acest lucru creează un lichid uleios.

Cu toate acestea, cercetările sunt limitate privind uleiul de magneziu și eficacitatea acestuia. Iată ce au de spus experții despre modul în care pulverizarea uleiului de magneziu poate oferi sau nu beneficiile dorite.

Ce este deficitul de magneziu

Potrivit doctorului Joaquin Villegas, medic de familie la UTHealth Houston, „suplimentele cu magneziu local (cum ar fi spray, cremă sau uleiuri) au fost folosite pentru a ajuta la atenuarea durerilor musculare și articulare, pentru a reduce durerile cauzate de migrenă și chiar pentru a ajuta la tratarea anxietății”.

Reclamă

Cercetările o confirmă. Un studiu arată că atunci când magneziul este aplicat local poate ameliora durerile. De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de magneziu ajută la eliminarea crampelor musculare.

Acestea fiind spuse, experții sunt de acord că suplimentarea cu magneziu nu este lipsită de dezavantaje.

Villegas a explicat că una dintre problemele cu magneziul topic este că nu e la fel de ușor absorbit în organism în comparație cu suplimentele orale de magneziu. Dar, poate fi o opțiune mai bună pentru cei care au probleme gastro-intestinale. E mai ușor de utilizat și de persoanele care au probleme la înghițirea pastilelor, a spus el.

Reclamă

Robert Glatter, MD, medic la Spitalul Northwell Lenox Hill, este de acord că magneziul nu este bine absorbit, în special de straturile exterioare ale pielii în dermă. Acesta e o zonă anatomică bogată în vase de sânge.

„Premisa aplicării topice a magneziului este că poate ocoli sistemul digestiv. Prin urmare, poate fi absorbit direct în fluxul sanguin de derm, stratul inferior al pielii, bogat în vase de sânge”, a spus el.

Glatter a continuat, explicând că uleiurile pe bază de magneziu pulverizate pe piele au o capacitate de absorbție minimă.

Formulele pe bază de cremă pot oferi o capacitate crescută de absorbție, a spus însă Glatter. Sunt în curs de desfășurare studii în acest domeniu. Acestea analizează compoziția ideală a cremelor pentru a furniza magneziu prin piele.

Ce să cauți într-un spray cu ulei de magneziu

Magneziul vine în multe forme. Cele mai frecvent utilizate pentru suplimentarea topică sunt clorura de magneziu și sulfatul de magneziu.

Clorura de magneziu hexahidrat, care este extras din apa de mare, și forma deshidratată cunoscută pur și simplu sub numele de clorură de magneziu sunt utilizate în mod obișnuit în creme, loțiuni și uleiuri datorită solubilității în apă, a explicat Villegas.

Sulfatul de magneziu este o sare cunoscută în mod obișnuit ca sare Epsom.

Concentrația spray-urilor pe bază de ulei, precum și cât timp rămân spray-urile pe zonele pielii care sunt cel mai apropiate de o densitate mare de foliculi de păr sunt factori cheie care influențează absorbția magneziului prin piele.

Pe baza studiilor disponibile în prezent, Glatter a spus că absorbția spray-ului de magneziu în comparație cu suplimentele orale de magneziu este mai mică.

Doza corectă de spray cu ulei de magneziu

„Dozele maxime de magneziu local nu au fost stabilite. Suplimentarea orală este limitată la cel mult 350 de miligrame pe zi”, a spus Villegas.

„Cu toate acestea, unii pacienți pot prezenta iritații ale pielii dacă folosesc prea mult magneziu topic”, a spus el. „Deci dacă un pacient dezvoltă mâncărime, uscăciune a pielii sau senzație de arsură, nu mai utilizează suplimentul.”

Glatter a explicat că spray-urile cu magneziu variază în ceea ce privește numărul recomandat de pufuri pe doză. În cele din urmă, totul depinde de concentrația spray-ului.

„Ca urmare, nu există un regim acceptat sau definitiv de recomandat pacienților care decid să utilizeze magneziu aplicat local”, a spus el.

Înainte de a începe cu suplimente de magneziu, Villegas sugerează pacienților să încerce mai întâi să-și modifice dieta pentru a include mai multe alimente bogate în magneziu. Alimentele care îl conțin sunt nucile, semințele, produsele lactate și legumele cu frunze.

Dar, dacă un pacient tot nu are cantitatea suficientă magneziu, suplimentarea poate fi decizia potrivită.

Deși nu există niciun pericol real în utilizarea zilnică a magneziului topic, este important să consulți întotdeauna medicul înainte de a începe orice supliment nou. Mai ales dacă ai o afecțiune, cum ar fi boli de rinichi sau probleme cardiace.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×