Reclamă

Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale pepenelui verde pentru sănătatea oamenilor

Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale pepenelui verde pentru sănătatea oamenilor. Acest fruct se află în topul preferințelor multor persoane și este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 1 august 2023, 7:30

Având un gust delicious, pepenele roșu îți oferă senzația de sățietate în orice perioadă a anului. Iar în perioada verii, unele doamne și domnișoare preferă să țină diferite diete cu ajutorul lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale pepenelui verde pentru sănătatea oamenilor

Cele mai noi studii realizate de cercetători dezvăluie noi beneficii ale pepenelui verde pentru organismul uman. Consumul acestui fruct îmbunătățește calitatea generală a dietei adulților, însă, și pe cea a copiilor.

În plus, produsul susține sănătatea inimii prin creșterea aportului de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine și minerale. O altă idee subliniată de oamenii de știință se referă la faptul că sucul de pepene roșu poate proteja sănătatea cardiometabolică, potrivit Science and Technology Daily.

Un studiu recent publicat în Nutrients arată că pepenele roșu poate îmbunătăți absorbția nutrienților. Conform datelor din acest studiu, copiii și adulții care au consumat pepene au înregistrat un aport mai mare de fibre alimentare, magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina A, precum și licopen și alți carotenoizi spre deosebire de cei care nu au mâncat. În plus, în rândul celor din prima categorie a existat un aport mai mic de zaharuri adăugate și acizi grași saturati totali.

Kristen Fulgoni, analistul de cercetare și autorul studiului, va prezenta rezultatele cercetării în cadrul evenimentului Nutrition 2023. Reuniunea anuală a Societății Americane pentru Nutriție are loc în perioada 22 – 25 iulie 2023 la Boston.

Reclamă

Într-un alt studiu apărut în Nutrients se vorbește despre un nou beneficiu identificat la sucul de pepene verde. Se pare că acesta protejează funcția vasculară în timpul hiperglicemiei.

„Acest studiu se adaugă la dovezile existente care susțin consumul regulat de pepene verde pentru sănătatea cardio-metabolică. În plus, față de L-Citrulină și L-Arginina, pepenele verde este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina C și licopen. Toate acestea pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și pot juca un rol în prevenirea bolilor de inimă“, a spus dr. Jack Losso, profesor la Școala de Nutriție și Științe Alimentare a Universității de Stat din Louisiana.

Specialistul a mai precizat că e nevoie de mai multe cercetări asupra beneficiilor pe care pepenele roșu le are asupra organismului uman. Semințele acestui fruct fac și ele minuni pentru sănătatea oamenilor. Află de ce este recomandat să le incluzi în dieta ta.

Reclamă

Principalele beneficii ale pepenelui verde

Potrivit oamenilor de știință, principalele beneficii ale pepenelui verde sunt: prevenirea astmului și a deshidratării, reducerea durerilor musculare, menținerea sănătății pielii, stimularea diurezei. Desigur, acest fruct scade riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și îmbunătățește digestia. El este recomandat și persoanelor care se confruntă cu retenția de apă, scrie Healthline.

Specialiștii susțin că în 100 de grame din acest fruct se află: 1 gram de fibre, 1 gram de proteine, 10 grame de zahăr, 30 de calorii, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic. Iar dintre numeroasele minerale, ei au enumerat: calciul, magneziul, fierul, fosforul, manganul, potasiul, seleniul și zincul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×