Reclamă

Beneficiile semințelor de pepene roșu. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta

Pepenele roșu este vedeta sezonului de vară. Acesta nu lipsește de pe mesele românilor și bucură în fiecare sezon cu gustul său dulce și răcoros. Însă puțini sunt cei care cunosc beneficiile semințelor de pepene roșu.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 iunie 2023, 6:22

De la prevenirea apariției bolilor de inimă, până la îmbunătățirea aspectului tenului, semințele de pepene roșu au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Numeroasele beneficii ale semințelor de pepene roșu fac din acest aliment bogat în nutrienți să fie indispensabil din dieta ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile semințelor de pepene roșu

Semințele pepenelui roșu sunt pline de nutrienți și sunt considerate de cei mai mulți un supliment nutritiv excelent. Semințele de pepene conțin potasiu, cupru, seleniu, zinc și multe alte benefici pentru sănătate. Acestea ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, a imunității și poate ajuta la reglarea nivelului de glicemie din sânge.

Semințele găsite în pepenele roșu sun sărace în calorii, dar bogate în nutrienți și micronutrienți. Poți consuma semințele de pepene roșu ca atare sau sub formă de pudră. Ceea ce face și mai speciale aceste semințe este conținutul mare de proteine și vitamina B.

Semințele pot reprezenta o gustare delicioasă și ieftină. Nu doar semințele, ci și uleiul obținut din acestea este plin de beneficii. Uleiul de semințe de pepene roșu este extras după presarea la rece a semințelor.

Uleiul se bucură de o mare popularitate în Africa de Vest și funcționează foarte bine pentru pielea și părul tău. Are proprietăți excelente de hidratare și o textură fină. Uleiul este bogat în minerale, vitamine și alți acizi grași.

Reclamă

Cât de sănătos este să consumi semințele de pepene roșu

Nutriționiștii susțin pentru publicațiile internaționale că semințele se pot consuma. Poți consuma semințele chiar în timp ce te bucuri de o felie de pepene roșu. Specialiștii recomandă semințele încolțite, fiind mult mai bogate în proteine.

Procesul de încolțire poate dura până la câteva zile. Specialiștii recomandă să lași semințele câteva zile în apă. După ce semințele au încolțit pot fi uscate la soare sau la cuptor, iar apoi sunt perfecte pentru a fi consumate. Poți consuma semințele și prăjite.

Reclamă

Află mai multe și despre beneficiile consumului de pepene roșu.

Tot ce trebuie să faci este să le pui la cuptor pentru 10-15 minute și să le stropești cu puțin ulei și un praf de sare. O cană de semințe poate să-ți ofere aproximativ 10 grame de proteine.

În plus, semințele sunt pline de magneziu, vitamina B și acizi grași mononesaturați și polinesaturați. Semințele vor ajuta la reducerea colesterolului, reducerea inflamației și prevenirea apariției bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

De ce ar trebui să incluzi semințele de pepene roșu în dieta ta

Proteinele din semințele de pepene roșu conțin mulți aminoacizi. Unul dintre acești aminoacizi ese arginina. Corpurile noastre produc puțină arginină, dar arginina suplimentare are mai multe beneficii. Semințele pot regla tensiunea arterială și poate ajuta chiar în tratamentul bolilor coronariene, scrie Healthline.

Alți aminoacizi din proteina din semințele pepenelui roșu includ și acidul glutamic, triptofanul și lizina. Semințele sunt, de asemenea, bogate în vitamina B, care, potrivit Societății Americane de Cancer, ajută la transformarea alimentelor în energie și susțin funcțiile vitale ale organismului.

Semințele de pepene roșu sunt bogate în niacină, o vitamină puternică care menține sistemul nervos și digestiv, dar și sănătatea pielii. Alte vitamine B din semințele de pepene roșu sunt acidul folic, tiamina, vitamina B6, riboflavina și acidul pantotenic. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×